25 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm depreme nasıl etki eder

kentsel dönüşüm depreme nasıl etki eder

JEOFİZİK Mühendisi Gündoğdu, Marmara Denizi’nde son gerçekleşen depremlerin ’hoş olmayan’ ve ’algılanması zor işaretler verdiğini’ belirtti, Büyük Bursa depremi sonrası beklenen yeni hareketlenme ihtimalinin de giderek arttığını söyledi.

Tehlike çanlarının çaldığı Ankara Varlık Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm bekliyor!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin yankıları sürerken, başkent Ankara'nın bir mahallesi için de tehlike çanları çalıyor.  Varlık Mahallesi sakinleri olası bir depreme karşı kentsel dönüşüm istiyor...

Tokatköy Kentsel Dönüşüm projesinin tamamlanma seviyesi yüzde 70 oldu!

Beykoz’un ilk ve Türkiye’ye örnek kentsel dönüşüm projesi, ilçe sakinlerini depreme dayanıklı, güvenli evlere ve düzenli sosyal alanlara kavuşturacak “Tokatköy Kentsel Dönüşüm” Projesi’nin inşaat seviyesi yüzde 70'e yaklaştı. İşte detaylar...

İstanbul'da kentsel dönüşüm birliği! Bakanlık kentsel dönüşüm için özel birim kurdu!

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Yönetmeliği resmen yayımlandı. Depreme dayanıklı yapı stokunun hedeflendiği planda İstanbul genel müdürlük çatısı altında özel bir oluşturuldu.

Kocaeli’de kentsel dönüşüm hamlesi devam ediyor

Kocaeli'yi depreme hazır hale getirmek maksadı ile başlatılan "Dirençli Şehir Kocaeli" projesi doğrultusunda 5 ilçede başlayan kentsel dönüşüm hamlesi devam ederken İzmit Cedit Mahallesi’nde binalar yükselmeye başladı, kira yardımı da yükseltildi.

Mehmet Atmaca'dan kentsel dönüşüm yasası açıklaması: Depreme karşı önlem olmayacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan ve yürürlüğe alınan yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu! Vatandaşlardan en çok hangi yanıt geldi?

Yöneylem Araştırma tarafından 'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu. İşte o anketten çıkan sonuçlar...

Prof. Dr. Naci Görür'den Kentsel Dönüşüm itirafı: 'Pişman oldum, bu şartlarda dönüşüm olmaz!'

Depreme dirençli kentlerin inşa edilmesi için sürekli yasa çıkarılması konusunda ısrarcı olan Prof. Dr. Naci Görür, pişmanlığını dile getirdi. Kentsel Dönüşüm Yasası için “Keşke söylemeseydik" sözleriyle pişman olduğunu belirtti.

9 bölgede kentsel dönüşüm başlatan Bursa, 10’uncu bölgeye hazırlanıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın depreme karşı dirençli kent haline getirilmesi için 7 ayrı bölgede kentsel dönüşüm projelerini kesintisiz devam ediyor. Başkan Aktaş, Bursa’nın birçok bölgesinde kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz: Hedef 10 bin yeni konut!

Depreme karşı dirençli şehir hedefiyle Bursa’da adeta bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karapınar kentsel dönüşümünde de 1. etap inşaatını başlattı.

İhsan Çulhalık: Kentsel dönüşüm yalnızca depreme değil kasırga ve sellere de uygun yapılmalı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili olarak yaptığı açıklamada dönüşümün sadece depreme değil, kasırga ve sellere de dayanıklı yürütülmesi gerektiğini söyledi. 

İstanbul'dan sonra o ilin de adı geçti: Depreme hazır değil! Kentsel dönüşüm çalışmaları için hemen düğmeye basıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'nın depreme hazır olmadığını ve kentsel dönüşüm konusun daha yeni konuşulmaya başlandığını açıkladı. 

Ataşehir'de kentsel dönüşüm risk değerlendirme bürosuyla hızlanacak!

İstanbul Ataşehir'de yapılan depreme dayanıklılığı konusunda inceleme, güçlendirme ve yenileme taleplerindeki yoğunluk üzerine kurulmuş olan Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde Risk Değerlendirme Bürosu ile ilçedeki dönüşümler hızlandırıldı.

Nimetullah Kaya: Depreme karşı en kesin çözüm nitelikli kentsel dönüşüm!

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen, depremi hatırlatarak riskli binaların yenilenmesi sürecinde kentsel dönüşümün önemine değindi.

kentsel dönüşüm depreme nasıl etki eder Haberi

kentsel dönüşüm depreme nasıl etki eder

Jeofizik Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ile Doğa Hareketleri Araştırma Derneği Başkanı ve Nilüfer Belediyesi Deprem Öncü İşaretleri İzleme ve Tahmin İstasyonları Proje Sorumlusu Fuat Agalday, Bursa’nın merkez Nilüfer Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Bozbey ile bir araya geldi. Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde gerçekleşen buluşmada proje çalışmaları ve yapılması gerekenler masaya yatırıldı. 


Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Marmara Denizi’nde son gerçekleşen depremleri değerlendi. Yeni hareketlenme ihtimalinin giderek arttığını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Gündoğdu, şöyle devam etti:


"Bölgede son yaşanan hareketlerde sıkıntılı durum var. Önce iki kez kuzeyde 3.7 şiddetinde yaptı. Bu depremler faya değişik açı yaparak sıkışmayı ifade eden tarzda oluştu. Arkasından Adalar açığında 4.2 şiddetinde düşey tarzda bir deprem oldu ve açılmayı bize gösterdi. Bu depremler...