19 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm düzenleme

kentsel dönüşüm düzenleme

Türkiye'de 2012 yılında yasalaşan kentsel dönüşüm sisteminde şu ana kadar riskli konutların sadece 663 bini yıkıldı. Kentsel dönüşüm yapılacak olan bina sahipleri ile oluşan anlaşmazlıklar ve yerel yönetimlerin takipsizliği sebebiyle dönüşümde yaşanan aksaklıklar için çözümler hazırlandı.

Kentsel dönüşümde vatandaş odaklı yeni düzenleme!

Kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşların mağdur olmaması için Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Büyük dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Kentlerin dönüşümü seferberliği başlıyor. Beş yılda 1.5 milyon konut dönüştürülecek. 100 bini İstanbul’da olmak üzere her yıl 300 bin konut yenilenecek. Yalıtımdan mobilyaya inşaatla ilgili tüm sektörler umutlu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm vurgusu!

Bağcılar’da bir taksi durağını ziyaret edip sürücülerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Silivri’de oluşan 5.8 büyüklüğünde bulunan depremden duyduğu endişeyle ilgili kentsel dönüşüm vurgusu yaptı.

Meslek odalarından kritik dönüşüm uyarısı!

İstanbul'daki 5.8’lik depremi sonrasında meslek odaları temsilcileri, afete karşı dayanıksız binaların dönüşümün gönüllü değil zorunlu olması gerektiğini kaydetti.

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı neler getiriyor?

Kentsel dönüşüm projelerine ve çalışmalarına yeni düzenlemeler getirildi. Peki hükümetin geçtiğimiz günlerde açıkladığı yeni sistem neler getiriyor?

Müteahhitlere teminat şartı getirildi!

2 Eylül'de detayları açıklanacak Kentsel Dönüşüm Eylem Planı kapsamında müteahhitlere teminat şartı getirildi. Bu kapsamda mal sahipleri ve müteahhitlerin arasındaki sorunların çözülmesi amaçlanıyor.

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı neler getiriyor?

Kentsel dönüşüme yeni düzenlemeler getiriliyor. Hükümetin hazırlıklarını devam ettirdiği Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'nı Eylül'de açıklanacak. Peki yeni sistem, neler getiriyor?

Kentsel dönüşümde yeni düzenleme KHK ile çıkarılabilir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Bakanlar Kurulu'nda ele alınan kentsel dönüşümle ilgili yeni düzenlemenin KHK ile çıkarılabileceğini söyledi.

Kentsel dönüşüme 7 yeni düzenleme!

Milat Gazetesi'nin yazarlarından Gözde Altıntaş bugün "kentsel dönüşümde yapılan değişiklikler"le ilgili yazı yazdı. İşte yazının detayları..

Yeni kentsel dönüşüm yasasıyla konutlara bedelsiz el konulacak mı? İstanbul Planlama Ajansı tek tek açıkladı!

İBB’ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı'nın “Kent Gündemine Bakış” serisi kapsamında “Kentsel Dönüşüm Yasa Değişikliği: Dönüşüm Kimin İçin?” raporuna, yeni düzenleme ile ilgili detaylara yer verildi. Peki yeni kentsel dönüşüm yasası kimin için hazırlandı? İşte yasa ile ilgili detaylar...

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm hız kazanacak!

Bahçelievler'in kentsel dönüşüm planları İBB meclisinde onaylandı. Yeni düzenleme ile ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazanacak. 

Kentsel dönüşümde sil baştan düzenleme!

TBMM'ye sunulan Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında kentsel dönüşüm ve gelişim alanlarında uygulanacak projelerde vergi istisnalarıyla ilgili düzenleme yapıldı...

Kentsel dönüşümde kira yardımı ve kredi birlikte olsun talebi!

Yeni düzenleme ile binasını güçlendirmek isteyenlere verilen 50 bin TL kredi 80 bin TL'ye evini kentsel dönüşüme sokmak isteyenlere verilen 125 bin TL kredi 200 bin liraya TL'ye yükseltildi. Vatandaşlar, kira yardımı alırsa kredi alamıyor. 

Kepez Gülveren Mahallesi kentsel dönüşüm ihalesi 26 Mart'ta!

Kepez Belediye Başkanlığı tarafından Gülveren Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Düzenleme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaddi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat İşi 26 Mart'ta ihale edilecek..

Nevşehir Kalesi ve çevresine kentsel dönüşüm ödülü!

Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Nevşehir Belediyesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'İdealkent Projesi yarışmasında Düzenleme Kurulu tarafından ödüle layık görüldü.

Kentsel dönüşümde müjdeler geldi!

Depreme dayanıksız konutların yenilenmesi ve modern şehirler inşa etmek için başlatılan kentsel dönüşüm kapsamında yeni düzenleme yapıldı. 

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2019!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kentsel dönüşüm kira yardımı şartlarında düzenleme yapıldı. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2019..

2019'da kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında kentsel dönüşüm kira yardımına ilişkin düzenleme yapıldı. Buna göre, 2019'da kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

İLBANK'a kentsel dönüşüm yetkisi!

Komisyonda kabul edilen diğer bir düzenleme kapsamında İller Bankası'na (İLBANK) kentsel dönüşüm uygulamaları, bu projelerin yapım işlerinin finansmanına harcaması yetki ve görevi verildi.

Kepez Gülveren Mahallesi kentsel dönüşüm ihalesi 8 Kasım'da!

Kepez Belediye Başkanlığı tarafından Gülveren Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Düzenleme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaddi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat İşi 8 Kasım'da ihale edilecek..

Kepez Gülveren Kentsel Dönüşüm ihalesi 7 Ağustos'ta!

Kepez Gülveren Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi düzenleme şeklinde taşınmaz satış vaadi ve arsa payı karşılığı inşaat işleri için ihale 7 Ağustos'ta gerçekleşecek..

Kepez kentsel dönüşüm projesi ihalesi 29 Mayıs'ta!

Kepez Belediyesi tarafından, Kentsel Dönüşüm Projesi düzenleme şeklinde taşınmaz satış vaadi ve arsa payı karşılığı inşaat işi ihale ediliyor..

kentsel dönüşüm düzenleme Haberi

kentsel dönüşüm düzenleme

Türkiye'de 2012'de yasalaşan kentsel dönüşüm sisteminde şu ana kadar riskli evlerin 663 bininin yıkımı gerçekleştirildi. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'de acilen 1 buçuk milyon konutun yıkılması gerektiğine ve İstanbul'da 300 bin yıkılması gereken riskli konut olduğuna dikkat çekti. 

Kentsel dönüşüme girecek olan bina sahipleri ile yaşanan anlaşmazlıklar ve iddiaya göre bazı yerel yönetimlerin süreci yeterince izlememesi nedeniyle, riskli evlerin tahliyesi yapılamıyor ve yıkım da gerçekleşmiyor. 

"BELEDİYELER RİSKİ KONUTLARIN TAHLİYE EDİLİP EDİLMEDİĞİNİ TAKİP ETMEK ZORUNDA"

Çözümün 6306 sayılı yasanın uygulanması olduğuna vurgu yapan Kentsel Dönüşüm Uzmanı Nihat Şen, "Bir binanın kentsel dönüşüm kapsamında yıkılabilmesi için öncelikle o binayla ilgili risk analiz raporu yapılması lazım. Risk analiz raporu hazırlandıktan ve kesinleştikten sonra artık o binada bir yaşam...