23 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm ek emsal

Kentsel dönüşüm ek emsal

Kentsel dönüşümde yüzde 25 ek emsal hakkı sağlayan düzenleme 1 Ekim’de yürürlükten kalkıyor. Tamamlanmamış projelerin riskli bina sahipleri ve yapımcı firmaları endişelendirdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kentsel dönüşüm çalışmalarını 5 maddede sıraladı! Gerçekçi çözümler ürettik...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'daki kentsel dönüşümün hızlanması için yapılan çalışmaları beş maddede sıraladı.

Ankara'da kentsel dönüşüm mağduru aile 17 yıldır tapularını alamadı!

2004 yılında eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başlattığı kentsel dönüşüm çerçevesinde kendilerine tapu sözü verilen Şeremet ailesi, henüz tapularını alamadı.

Kentsel dönüşüm kaçınılmaz gerçek!

Avukat Senem Kiraz, deprem sonrası kentsel dönüşüm uygulamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Senem Kiraz, ağır hasarlı ve yıkılmış binalar için devletin ilk etapta maddi yardım yaptığını dile getirdi. Peki kentsel dönüşümde nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Ekşioğlu Çağdaş Yapı Kentsel Dönüşüm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekşioğlu Çağdaş Yapı Kentsel Dönüşüm Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Haydar Ekşioğlu tarafından kuruldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm uyarısı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar'da Hacı Harun Ekşi Cami açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, vatandaşları kentsel dönüşüm konusunda uyardı.

Kayseri Erkilet Dere Mahallesi kentsel dönüşüm alanı ilan edildi!

Kocasinan Belediyesi, Eylül ayı birinci oturumun ek meclis toplantısını yaptı. Gündem maddeleri arasında yer alan Erkilet Dere Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan edilmesi konusu, görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. 

TOKİ Pelitli kentsel dönüşüm projesine 1 ay ek süre!

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Pelitli Mahallesi'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi kapsamında 1 aylık ek süre istendi. Projenin Ekim'in sonunda teslim edilmesi planlanıyor.

Kentsel dönüşüm ek emsal artışı 2017!

Yeni İmar Yönetmeliği'nin yürürlüğe girmesi ile kaybolacak kentsel dönüşüm ek emsal artışı, yönetmelikte yapılan düzenleme ile kalıcı oldu..

Bursa'da kentsel dönüşüm tartışması sürüyor!

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek ile Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Sevilay Çetinkaya, Bursa'daki kentsel dönüşümü konuştu.

Samsun'da kentsel dönüşüm şart!

Samsun Gerçek Gazetesi köşe yazarı olan Gülsüm Atik bugünkü yazısında Hastanebaşı ve Kökçüoğlu Mahallesi'nde başlanılan kentsel dönüşüm projesini anlattı. İşte o haber...

Kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme arasındaki fark nedir?

ÇEKÜL (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma) Vakfı Başkan Yardımcısı Mithat Kırayoğlu, Bursa'nın kuruluşundan bugüne mimari yapısı ve gelişimi çerçevesinde "Kentsel Yenileme ve Kentsel Dönüşüm" kavramlarını masaya yatırdı. İşte o haber...

Enes Kentsel Dönüşüm Yapı ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Enes Kentsel Dönüşüm Yapı ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Erdoğan Ekşi Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 200 bin TL sermaye ile 9 Mart Beyoğlu, Örnektepe Mahallesi, Etibank Caddesi'nde kuruldu.

ERA, 3. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nin platin sponsoru oldu!

‘3. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’ 25 Şubat Perşembe günü Marriott Hotel Şişli’de gerçekleştirilecek. Kongrenin platin sponsoru ERA Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu ise kongrede kentsel dönüşüme farklı bir bakış açısıyla yaklaşacak.

Kentsel dönüşüm ek emsal Haberi

Kentsel dönüşüm ek emsal

Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında yerinde dönüşüm imkanı sağlayan düzenleme 1 Ekim 2017'de yürürlükten kalkıyor. Yüzde 25 ek emsal imkanı tanıyan yönetmelik şartlarıyla yeniden yapılabilen bina ve sitelerde; hak sahiplerine mevcut metrekarelerinden daha fazla rant yaratmadan, sadece yapının yenilenme giderleri ve yüklenici kâr payı veriliyordu.


Yapı müteahhitleri, yönetmelikle hak sahipleriyle sözleşme imzalayarak maddi ve manevi taahhütte bulundu. Yönetmelik kapsamında ruhsat alma süresinin 1 Ekim'de sona ermesiyle tamamlanmamış projelerin riskli bina sahipleri ve yapımcı firmaları endişeleniyor. 


İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, konuyla ilgili değerlendirmede bulundu. Durbakayım, 1 Haziran 2013'de yürürlüğe giren yönetmelik şartlarıyla yola çıkan yüklenicilerin projelerinde akamet riski, kat maliklerinin ise evsiz kalma riski taşıdığını açıkladı.