25 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm esenler

kentsel dönüşüm esenler

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, 500 bin nüfuslu ilçede 100 bin konutun 23 bin 829’unun dönüştüğünü belirterek, “10 yıl içinde bu 100 bin konutun yarısından fazlasının dönüştürülmesini hedefliyoruz." dedi..

Esenler'de kentsel dönüşüm metrekare fiyatlarını 5 bin TL'ye yükseltti!

Esenler Belediyesi kentsel dönüşümde hızla ilerliyor. Dönüşmesi gereken 100 bin konuttan 24 bine yakını tamamlanmak üzere. Dönüşüm, bölgede 1000 lira olan konut metrekare fiyatlarını 5 bin liraya çıkardı.

Kentsel dönüşüm hayati bir operasyon!

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Biz Türkiye'deki kentsel dönüşüme mekânsal operasyondan çok hayat kurtarma operasyonu olarak bakmak zorundayız. Kentsel dönüşüm hayati bir operasyon" dedi.

Türkiye'de kentsel dönüşüme dahil olan nüfus sayısı 2 milyona ulaştı!

Türkiye ’ yi depreme karşı sağlam binalarla donatmak amacıyla yaklaşık iki yıl önce başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarına dahil olan nüfus sayısı 2 milyonu buldu.

Esenler'in kentsel dönüşümü Tunus'a örnek oldu!

Tunus’un Nahda Hareketi Partisi, Esenler Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve yardımcılarından belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Heyet, Esenler Belediyesi’nin projelerinden çok etkilendiklerini söyledi.

Esenler Osmanlı- Selçuklu mimarisiyle dönüşecek!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan' ın katılımıyla kentsel dönüşüm kapsamında ilk balyozun vurulduğu İstanbul' un Esenler ilçesi Havaalanı Mahallesi' ndeki yeni binalar, Osmanlı-Selçuklu mimarisinden esintiler taşıyacak...

Mehmet Tevfik Göksu: Vatandaşlar dönüşüm için bizi ikna etmeye çalışıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, kentsel dönüşümün ilk dönemlerinde kendilerinin halkı ikna etmeye çalıştığını şimdi ise rollerin değiştiğini söyledi. Göksu, 'Vatandaşların yüzde 88'i kentsel dönüşümü destekliyor." dedi...

Esenler Belediyesi kentsel dönüşüm yapan firmayı teşvik edecek!

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, dönüşüm alanında yaptıkları çalışmaları anlattı. Göksu, "Bundan sonra ilçe kendiliğinden dönüşmeye başlayacak, biz danışman olacağız. Özel sektör yapacak dönüşümü." dedi...

Esenler'de kentsel dönüşüm masaya yatırılıyor!

Esenler Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ve Esenler Belediyesi Başkanı Tevfik Göksu’nun katılımıyla Uluslararası Kentsel Dönüşüm Sempozyumu düzenliyor...

Erdoğan Bayraktar Esenler’deki 859 konutun yıkım törenine katıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Esenler’de Türkiye’nin ilk özel teşebbüs eliyle yürütülecek kentsel dönüşüm çalışmalarına start verdi. Erdoğan Bayraktar Esenler’deki 859 konutun yıkım törenine katıldı...

Esenler'de 10 yılda konutların yüzde 30'u yenilenecek!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan' ın Türkiye'deki kentsel dönüşüm seferberliğini başlattığı Esenler'deki dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Esenler'de kentsel dönüşüm projesiyle deprem ölçekli çalışmalar birlikte yürütülüyor...

17 Ağustos'ta binalar bu kez kentsel dönüşüm için yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 17 bin 840 kişinin öldüğü, 43 bin 953 kişinin yaralandığı, 285 bin konut ile 40 binden fazla iş yerinin hasara uğradığı Marmara Depremi'nin 14. yılında kentsel dönüşümün üçüncü büyük hamlesini başlatacak...

Esenler'de son riskli bina törenle yıkıldı!

Avrupa Yakası Esenler'de kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkılan binalara bir yenisi daha eklendi...

Esenler kentsel dönüşümde kiralar veriliyor!

İstanbul Esenler'de başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ev sahiplerine kira bedelleri veriliyor. Mecvut evlerinden daha küçük ev verilenler farkı ödeyip daha büyük bir daire sahibi olabiliyor.

Esenler'de kentsel dönüşüm kapsamında 260 bin bina yıkıldı!

İstanbul'un Esenler ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları 5 ayda 260 bin bina yıkımı gerçekleştirildi..

Esenlerin kentsel dönüşümü Çinlilerin dilinde! Çinli Bakan'dan 'Hayran kaldım'' açıklaması!

Çin Halk Cumhuriyeti Konut ve Kentsel Gelişim Bakan Yardımcısı Dong Jianguo Esenler’deki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili; “Bu kadar büyük bir projeyi başlattığınız için sizi tebrik ediyorum. Hayran kaldım” ifadesini kullandı.

Esenler'deki 50 bin konutluk kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Yol haritası açıklanıyor! 

17 Ağustos'un 24'üncü yıl dönümünde, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'in yüzde 57’sinden fazlasını nasıl yenilediklerini, 50 bin konutluk Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesindeki son durumu proje alanlarında açıklayacak. 

Kentsel dönüşüm bölgelerinde satış fiyatları en fazla Beyoğlu'nda, kiralar ise en fazla Esenler'de arttı!

15 milyondan fazla kişinin yaşamını sürdürdüğü İstanbul, kentsel dönüşüm çalışmalarının odak noktası oldu. Kentsel dönüşüm bölgelerinde değer değişimine bakıldığında satış fiyatlarında en fazla artış Beyoğlu, kirada en fazla artışın ise Esenler’de olduğu görüldü.

Herkesin beklediği haber sonunda geldi! Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, vatandaşlara Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümü alanının yarın açılacağını açıkladı. İşte detaylar!

Esenler'de 60 bin konut dönüştürülecek! Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından Esenler'deki dev kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar ve Esenler kentsel dönüşüm projesiyle ilgili tüm merak edilenler...

İBB'nin Esenler'deki kentsel dönüşüm davasında karar çıktı!

İstanbul Esenler'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinin iptaline yönelik dava açan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne mahkemeden ret kararı çıktı.

Tevfik Göksu'dan İBB'ye kentsel dönüşüm tepkisi!

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu önceki gün kentsel dönüşüm anahtar teslim kura töreninde yaptığı açıklamada İBB'yi kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle eleştirdi.

Esenler Kentsel Dönüşüm Projesinin temeli atıldı!

Esenler'de Kentsel Dönüşüm Projesi 1617 konut projesinin temeli atıldı. 

Esenler Belediyesi ve Giresun Belediyesi arasında kentsel dönüşüm sözleşmesi! 

Esenler Belediyesi ve Giresun Belediyesi arasında "Kentsel Dönüşüm Bilgi ve Tecrübe Aktarımı" kapsamında bir sözleşme imzalandı...

Esenler'de kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Esenler'deki 56 bin konutun 6 bini kamu ile geriye kalanı ise özel sektör kamu iş birliği ve özel sektör ile şahıslar aracılığıyla yenilendi. Tevfik Göksu, kentsel dönüşüm projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

EMR Kentsel Dönüşüm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

EMR Kentsel Dönüşüm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Dursun Aksoy tarafından kuruldu.

İBB, Esenler kentsel dönüşüm projesine dava mı açtı?

İBB, en yükseği 6 kat ve tamamen yatay mimari olan Esenler’de vatandaşların hayatını kurtaracak kentsel dönüşüm projesini durdurmak için dava açtı.

'Esenler'deki Kentsel Dönüşüm Örneği' bilgilendirme toplantısı yarın!

Esenler Belediyesi tarafından yarın saat 10:00'da Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Ofisi'nde "Esenler'deki Kentsel Dönüşüm Örneği'' konulu bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

kentsel dönüşüm esenler Haberi

kentsel dönüşüm esenler

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, 500 bin nüfuslu ilçede 100 bin konutun 23 bin 829’unun dönüştüğünü belirterek, “10 yıl içinde bu 100 bin konutun yarısından fazlasının dönüştürülmesini hedefliyoruz. Çünkü kentsel dönüşüm yurt dışında estetik, bizde ise daha çok depremden korunma amacıyla yapılıyor” dedi.


Göksu, İstanbul Esenler’de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Başkan Göksu’nun yanı sıra; Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Oğuz Türk, Esenler Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürü Sezai Köse katıldı. 


DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİ ANLAŞILDI 


Van depreminden sonra Kentsel dönüşümün hem halk hem medya hem de her partiden siyasetçiler tarafından gereken önemi kazandığını söyleyen Başkan Göksu, “Kentsel dönüşüm ilk kez Napolyon tarafından Paris’in yıkılıp 17 yılda yeniden yaptırılmasıyla başlamış bir süreç. Barcelona’da 30 yıldır aynı ekiple yürütülen bir kentsel...