19 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm finans

kentsel dönüşüm finans

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan Kentsel Dönüşümde Finansal Destekler Yönetmeliğine göre yapılan finansal destekler nelerdir? İşte Kentsel dönüşüm faiz desteği ve yapılan diğer finansal destekler...

Eminevim yeni kentsel dönüşüm modelini anlattı!

Eminevim Türkiye Gayrimenkul Sektörü ve Deprem Gerçeği ile Kentsel Dönüşüm Sempozyumu İzmir’de düzenlendi. Sempozyumda Eminevim’in faizsiz finans sistemiyle gerçekleştireceği kentsel dönüşüm modelinin detayları ilk kez anlatıldı.

Kentsel dönüşümü bankacılık sektörü disipline edecek!

Kentsel dönüşümün taraflarını ele alırken, özel sektör içerisinde potansiyeli doğru ve yeterince kullanılmayan sektör, finans sektörüdür. Finansman konusu, kentsel dönüşümün üzerinde en fazla durulması gereken konularından birini oluşturmaktadır.

Finansbank'tan kentsel dönüşüm projelerine finansman destek!

İnsan odaklı yaklaşımı ile Türkiye'nin finansçısı olan Finansbank, Yap-Sat ve kentsel dönüşüm projelerinin finansmanında şirketlere önemli kolaylıklar getiriyor.

Hüseyin Sözlü: Kentsel dönüşümün algısı düzeltilmeli!

CNBC-e'de yayınlanan Finans Cafe programında Melda Yücel Kocaalp'in konuğu olan Adana Büyükşehîr Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kentsel dönüşüm mantığı ve Adana'da gerçekleştirilecek çalışmaların şekliyle ilgili bilgi verdi.

Kentsel dönüşüm Bursa'da tartışılacak!

Bursa, Konut ve Yapı Gazetesince düzenlenen 4 Kentsel Dönüşüm Zirvesine ev sahipliği yapacak. Zirve; inşaat ve finans sektörünü, yerel yönetim temsilcilerini, kamu ve özel sektör profesyonellerini bir araya getirecek.

2.Kentsel Dönüşüm zirvesi 13 Aralık'ta başlıyor!

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenecek olan "2'nci Kentsel Dönüşüm Zirvesi"nde İnşaat ve finans sektörü, yerel yönetim temsilcileri, kamu ve özel sektör profesyonelleri ve akademisyenler "Yerinde Dönüşüm Yaşanabilir Kentler'i konuşacak.

Sahabiye İş ve Finans Merkezi kentsel dönüşüm projesi için toplanıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sahabiye İş ve Finans Merkezi projesi ile ilgili çalışmalar sürüyor. Hem Kayseri'nin hem de Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Sahabiye ile ilgili gelinen nokta, yapılan bir sunumla masaya yatırıldı.

Türkiye olarak kentsel dönüşümün neresindeyiz?

Türkiye için olmazsa olmazlardan biri kentsel dönüşüm. Toplamda 465 milyar dolarlık finansmana ihtiyaç duyan kentsel dönüşümün sağlıklı yürütülebilmesi için finans kaynaklarına ihtiyaç var. Peki dönüşümün neresindeyiz?...

Cushman&Wakefield, Kentsel Dönüşüm Raporunu açıkladı!

Dünyanın önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Cushman&Wakefield, Kentsel Dönüşüm Raporunu açıkladı. Cushman &Wakefield Başkanı Haluk Sur,kentsel dönüşüm için alternatif finans kaynaklarına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Güneri İnşaat Ataşehir Barbaros Mahallesi kentsel dönüşüm projesini tanıttı!

Güneri İnşaat, İstanbul Finans Merkezi’ne komşu Ataşehir Barbaros Mahallesi’nde örnek bir kentsel dönüşüm projesi hazırlıyor. Bugünlerde kentsel dönüşüm heyecanı yaşanan mahalle, arsa sahipleriyle tek tek anlaşma yöntemiyle dönüşecek...

Güneri İnşaat'tan örnek kentsel dönüşüm projesi!

Güneri İnşaat, Uluslararası İstanbul Finans Merkezi 'ne komşu olan Ataşehir Barbaros Mahallesi' nde 130 bin metrekarelik alanda örnek bir kentsel dönüşüm projesine imza atmaya hazırlanıyor.

Güneri İnşaat kentsel dönüşüm toplantısı 15 Nisan'da yapılacak!

Güneri İnşaat, Uluslararası İstanbul Finans Merkezi ’ ne komşu Ataşehir Barbaros Mahallesi ’ nde 130 bin metrekarelik alanda örnek bir kentsel dönüşüm projesine imza atmaya hazırlanıyor...

Türkiye Finans’tan kentsel dönüşüm projelerine destek!

Türkiye Finans, kentsel dönüşüm kredilerine uygulanacak kâr payı desteği için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile protokol imzalayan ilk katılım bankası oldu

kentsel dönüşüm finans Haberi

kentsel dönüşüm finans

Kentsel dönüşüm faiz desteği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan Kentsel Dönüşümde Finansal Desteklere göre, yapılan finansal destekler arasında kentsel dönüşüm faiz desteği, kentsel dönüşüm bakanlık yapım kredisi, kentsel dönüşüm tespit kredisine ilişkin esaslara yer veriliyor.


Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında kredi kullanacak gerçek veya tüzel kişilerin bankalardan kullanacağı kredilere; Hazine Müsteşarlığının bağlı bulunduğu Bakanın teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenen oranlarda Dönüşüm Projeleri Özel Hesabından karşılanmak üzere faiz desteği verilebilir.


Faiz Desteği

Bakanlık kendisine başvuran bankalarla protokol imzalar. Banka, kredi başvurularını protokol hükümleri ve bankanın kredilendirme usul, esas ve mevzuatı çerçevesinde değerlendirir.


Banka kredi vermeyi uygun gördüğü hak sahiplerinin listesini Bakanlığa bildirir. Bakanlıkça başvuru 6306 sayılı Kanun kapsamında değerlendirilir.


Faiz desteğinden yararlandırılacaklar Bankaya bildirilir. Faiz desteği sağlanacak krediler için bankalar tarafından talep edilecek ücret, sigorta ve...