26 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm hafriyat

kentsel dönüşüm hafriyat

İstanbul'da döküm sahalarına para vermek istemeyen şöförler, taşıdıkları hafriyatı ücra yerlere, tarım alanlarına, orman yollarına döküp kaçıyor. Şehirdeki birçok orman yolları kaçak olarak boşaltılan hafriyatlarla doldu.

Kentsel dönüşümde asbest hilesi!

Kentsel dönüşüme giren eski binaları yıkan bazı müteahhitlerin, 'Asbest temiz’ denetiminden kaçmak için belediye ekipleri gelmeden önce asbestli malzemeleri söküp gelişigüzel attıkları iddia ediliyor.

Mühendisler, çılgın projelere karşı uyarıyor!

Hüseyin Öztürk'ün verdiği bilgiye göre, 'kentsel dönüşüm' alanlarından çıkan hafriyatlar, dolgu malzemesi olarak kullanılıyor, Cemal Gökçe, "Bu teknikle yapılan yapıların depremde ayakta kalma şansları yok" dedi...

Tuzla'da kentsel dönüşüm alanında korkutan olay! Toprak kaydı, duvar çöktü!

İstanbul Tuzla'da kentsel dönüşüm çalışmaları esnasında hafriyat çalışması yapılan yerde ilk olarak toprak kaydı ardından da duvar çöktü. Bina sakinleri ''can güvenliğimiz yok'' diyerek korkutan olayı anlattı...

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap'ta çalışmalar başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçireceği Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap projesinde çalışmalar başlıyor. Projede hafriyat 2019 Şubat'ta başlayacak...

Kaçak kentsel dönüşüm hafriyatlarının önüne geçiliyor!

İstanbul'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ayda 5 milyon ton hafriyat çıkmasına sebep oluyor. İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. kaçak dökümün önüne geçmek için ciddi bir adım attı.

Karabük Adatepe Kentsel Dönüşüm projesi başladı!

Karabük Adatepe Kentsel Dönüşüm Projesini, 4 sene süren planlama sürecinden sonra 1. Etap Proje inşaatı hafriyat ve fore kazık çalışmaları ile başlandı.

Karabük Rüya Şehir kentsel dönüşüm projesi başlıyor!

Çebioğlu Grup Karabük'ün dev kentsel dönüşümü olan 'Rüya Şehri' startını verdi. 4 yılı aşkındır devam eden çalışma sonucu Adatepe bölgesine yapılması planlanan 'Rüya Şehir'in ilk startı verilerek hafriyat çalışmalarına kurban kesilerek başlandı.

Aksaray eski terminal alanı kentsel dönüşümünde son durum!

Aksaray Belediye Başkam Haluk Şahin Yazgı'nın en önemli projelerinden birisi olan eski terminal alanı kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar gece gündüz devam ediyor. Projede hafriyat çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Seyhan Kıyıkent Evleri kentsel dönüşüm alanı harfiyat döküm yeri oldu!

Kıyıkent Evleri çevresindeki kentsel dönüşüm alanı hafriyat döküm yeri oldu. Moloz yığınlarıyla baş başa kalan vatandaşlar, "Çöplüğün içinde yaşamak istemiyoruz" dedi

Bursa Soğanlı kentsel dönüşüm projesinin zeminin güçlendirildi!

Osmangazi Belediyesi, Soğanlı kentsel dönüşüm projesi çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor. Projenin 15 bin 95 metrekarelik kısmında hafriyat ve zemin güçlendirme çalışmaları tamamlandı.

Osmangazi Soğanlı kentsel dönüşüm projesinde hafriyat çalışmaları sürüyor!

Bursa'nın dönüşümüne öncülük edecek olan Osmangazi Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hafriyat ve zemin güçlendirme çalışmaları başladı.

Bursa Osmangazi'de kentsel dönüşüm başladı!

Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve yalnızca Osmangazi’nin değil Bursa’nın dönüşümüne öncülük edecek olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hafriyat ve zemin güçlendirme çalışmaları başladı.

Osmangazi Soğanlı'da kentsel dönüşüm başladı!

Osmangazi Belediyesi tarafından hazırlanan "Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında hafriyat ve zemin güçlendirme çalışmalarına başlandı.

Kentsel dönüşüm için yıkılan binaların hafriyatı, yol olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılacak binaların moloz ve hafriyatının ekonomiye kazandırılması için bir proje üzerinde çalışıyor.

Hafriyatçıları kentsel dönüşüm heyecanı sardı! Kamyonlar, hafriyatları nereye döküyor

Hafriyat, kentsel dönüşümü en büyük heyecanla bekleyen sektör. Türkiye genelinde 600 civarında şirketin faaliyet gösterdiği sektörde asıl büyük ekonomik hareketliliğin İstanbul ve diğer büyük kentlerde ortaya çıkması bekleniyor

kentsel dönüşüm hafriyat Haberi

kentsel dönüşüm hafriyat

İstanbul'da döküm sahalarına para vermek istemeyen kişiler, taşıdıkları hafriyatı ücra yerlere, tarım alanlarına, orman yollarına döküp kaçıyor. Özellikle Arnavutköy, Tuzla, Şile gibi ilçelerde orman yolları kaçak olarak boşaltılan hafriyatlarla doldu. Çeşitli atıkların boşaltıldığı çevrelerde yaşayan vatandaşlar ise durumdan rahatsız olduğunu söylüyor. Vatandaşlar, yol kenarlarına kimyasal madde de bırakıldığını iddia ediyor. Arnavutköy'de yol kenarlarına dökülen hafriyatlar havadan görüntülendi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; İstanbul'da 3'ü Anadolu yakasında 6'sı Avrupa yakasında olmak üzere 9 adet döküm sahası mevcut. Bu döküm sahalarının birçoğu şehir merkezinde uzak noktada yer alıyor. Kamyon şoförleri de daha fazla hafriyat taşımak ve döküm ücreti ödememek için hafriyatları döküm sahaları haricinde ormanlık alanlara boşaltıyor. Arnavutköy Bolluca da döküm sahası bulunmasına rağmen orman yolları, ücra yerler kontrolü olmadan boşaltılmış hafriyatlarla...