25 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm hızlandırılmalı mı

kentsel dönüşüm hızlandırılmalı mı

YENİ kurulacak hükümetten "kentsel dönüşümün hızlandırılması" talebinde bulunan inşaatçı ve müteahhitler, bu konuda bir seferberlik başlatılması çağrısında bulundu.

Kentsel dönüşümde kaybedecek zaman yok!

Deprem sonrası çalışmalarını ve kentsel dönüşüm sürecini gayrimenkul sektörünün aktörlerine sorduk. Yapılan çalışmaların yetersiz olduğuna dikkat çeken sektör temsilcileri kaybedilecek zaman olmadığını dile getiriyor. İşte görüşler:

Sabancı Holding CEO'su kentsel dönüşümü hızlandıracak yöntemi açıkladı! Binalar yıkılmayacak...

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili öneri geldi. Alper, binaları yıkmadan, karbon fiber malzemeyle güçlendirmenin iyi bir alternatif olduğunu aktardı. 

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Kentsel dönüşüm hızlandı, evden depoya nakliyat dönemi başladı!

Kentsel dönüşüm ‘Evden eve nakliyat' kavramını da değiştiriyor. Evi kentsel dönüşüme giren vatandaş, düşük maliyeti sebebiyle eşyaları için depo kiralamaya başladı. Depoların aylık kirası ise 4 bin TL'den başlıyor.

Kentsel dönüşümü hızlandıracak tek yöntem: Doğru finansman modeli!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, kentsel dönüşümde son dönemde atılan tüm doğru adımlara rağmen, kaynak oluşturacak doğru bir modelleme yapılmadan istenilen hızda kentlerin dönüştürülemeyeceğine vurgu yaptı.

'Eskişehir’in şehir merkezinde zemin zayıf, kentsel dönüşüm hızlandırılmalı!'

Deprem ülkesi olan Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor. İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, kentteki binalara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Kentsel dönüşüm başvuruları e-Devlet'ten nasıl yapılır?

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması amacıyla Kentsel Dönüşüm Yasası yürürlüğe girdi. Konutunu yenilemek isteyenler kentsel dönüşüm başvurularının e-Devlet'ten nasıl yapıldığını araştırıyor. İşte merak edilenler...

10 soruda kentsel dönüşüm yasası! İşte tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşümü hızlandıracak yeni kanun geliyor. İşte, Yarısı Bizden kampanyasının İstanbul’da uygulanmasına da olanak verecek yasayı anlatan 10 soru ve 10 cevap...

Milyonlara kentsel dönüşüm uyarısı! Sağlam konutunuzu kentsel dönüşümde kaybetmeyin!

Milyonlarca vatandaş sağlam konutunu kentsel dönüşümde kaybedebilir. Kentsel dönüşümü hızlandırmak amacıyla TBMM’ye gönderilen ve 2.5 saat gibi kısa bir sürede komisyondan geçen kanun teklifiyle, vatandaşa sağlam konut ve işyerini kaybedebileceği uyarısı yapıldı.

Kentsel dönüşümü hızlandıracak teklif, TBMM’ye sunuldu yüzde 50+1 dönemi başlıyor! İşte yapılacak değişiklikler...

Türkiye'nin gündeminde yer alan kentsel dönüşüm projesi için yeni adım atıldı. Ak Parti tarafından hazırlanan Kentsel Dönüşüm Yasa Teklifi Meclis'e sunuldu. İşte yasa teklifinde yer alan maddeler ve detayları...

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı dönüşümü hızlandıracak: Her bölgenin özelliğine göre dönüşüm yapılmalı!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri, Kentsel Dönüşüm Başkanlığının kurulmasının çok önemli bir adım olduğuna dikkat çekerek, bu şekilde sürecin hızlanabileceğini belirtti. Ayrıca, her bölgeye özel dönüşüm yapılması gerektiği belirtildi.

KONUTDER Başkan Yardımcısı Kabadayı'dan kentsel dönüşümün hızlanması için altın değerinde öneriler!

KONUTDER Başkan Yardımcısı ve Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, kentsel dönüşüme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kentsel dönüşümün metrekareye sıkıştığını söyleyen Kabadayı, “Uzlaşma oranı yüze 51 seviyesine çekilirse kentsel dönüşüm hızlanır” şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşümde projelere 'sigorta zorunluluğu' önerisi! Dönüşüm nasıl yapılmalı? 

Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, kentsel dönüşüm ve konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? Nasıl hızlandırılmalı? İşte ayrıntılar...

kentsel dönüşüm hızlandırılmalı mı Haberi

kentsel dönüşüm hızlandırılmalı mı

YENİ kurulacak hükümetten "kentsel dönüşümün hızlandırılması" talebinde bulunan inşaatçı ve müteahhitler, bu konuda bir seferberlik başlatılması çağrısında bulundu. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, seçimlerin ardından Türkiye'nin ilk önceliğinin kentsel dönüşüm olması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu: "Türkiye'de bugün yarın istanbul depremi bekleniyor ve dünyadaki herkes bunun farkında. Kafamızı deve kuşu gibi kuma gömmeyelim, yitirilen canları hatırlayıp ders alalım. Kentsel dönüşüm için sözde değil özde seferberlik...