26 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm izmir son durum

kentsel dönüşüm izmir son durum

Karabağlar’daki hemşehri derneklerini ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaptığı açıklamada “Biz kentsel dönüşümü rızayla, uzlaşıyla yapacağız. Anlaşamazsak yapmayacağız” dedi.

İzmirli müteahhitler kentsel dönüşümde yerel yönetimlerden proje bekliyor!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır öncülüğünde bir araya gelen 24 şirket ve müteahhit, Güçsan Yapı Anonim Şirketi'ni kurdu. İzmir inşaat sektöründe çok ortaklı dönem başlatıldı.

Kentsel dönüşüm İzmir'in birinci gündem maddesi olmalı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir'de yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik eleştirilerde bulundu. 

Kentsel dönüşüm İzmir için acil ihtiyaç!

İzmir için acil kentsel dönüşüm çalışmalarına başlanılması gerekiyor. Binlerce gecekondunun bulunduğu İzmir'e bu görüntü yakışmıyor... 

İzmir'de kentsel dönüşüm uzlaşmacı modeliyle yapılıyor!

İzmir’de Managemant Plus tarafından bu yıl 11.’si gerçekleştirilen ‘Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde kamu, yerel yönetimler ve sektör temsilcileri ‘uzlaşma’ modelinin dönüşümün kalbi olduğu konusunda birleşti. 

İzmir Karabağlar'daki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM'de!

İzmir Karabağlar'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik şikayetler mecliste konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İzmir Karabağlar'a Avrupa modeli kentsel dönüşüm!

İzmir'de kentsel dönüşüm projelerinde çığır aşılacak proje planlanıyor. Dönüşüm projesini AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten açıkladı. 

İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm ihalesi 28 Aralık'ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, İzmir Örnekköy Mahallesi kentsel dönüşüm alanı kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediliyor. İhale, 28 Aralık'ta gerçekleşecek..

İzmir Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi 28 Aralık'ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi 28 Aralık'ta düzenleniyor..

İzmir Örnekköy'de kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir Örnekköy Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi başlıyor. 3 bin 520 konut ve 338 ticaret biriminin dönüşeceği projede yıkımlar etaplar halinde gerçekleşecek..

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm 2. etap ihalesi Ekim'de!

Toplam 462 bağımsız birime yer verilen İzmir Uzundere kentsel dönüşüm 2. etap için ihale tarihleri son teklif için 12 Ekim Perşembe günü saat 12.00, mali teklif için son teklif ise 19 Ekim Perşembe günü saat 14.00 olarak belirlendi.

Mehmet Özhaseki, İzmir Kentsel Dönüşüm Kurultayına katıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kaya Termal Otel'de düzenlenen İzmir Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayına katıldı.

Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı İzmir’de gerçekleşiyor!

SABAH gazetesinin düzenlediği Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı İzmir’de gerçekleşiyor. Kurultayda dönüşüm politikaları masaya yatırılacak

Kentsel dönüşüm kurultayı bugün İzmir'de!

Sabah Gazetesi tarafından düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nın dördüncüsü bugün İzmir Kaya Termal Otel'de gerçekleştirilecek.

Kentsel dönüşüm kurultayı İzmir'de toplanacak!

Sabah Gazetesi tarafından düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nın dördüncüsü yarın İzmir Kaya Termal Otel'de gerçekleştirilecek.

kentsel dönüşüm izmir son durum Haberi

kentsel dönüşüm izmir son durum


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar’daki Sivas Güneykayalılar Derneği ile Iğdır Dernekleri Federasyonu’nun konuğu oldu. Başkan Kocaoğlu’na ziyaretlerinde Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Murat Bakan da eşlik etti. İlk olarak Sivas Güneykayalılar Derneği’ne giden Başkan Kocaoğlu, dernek merkezindeki toplantıda vatandaşların isteklerini dinledi, sorularını cevapladı. Başkan Kocaoğlu’na en çok kentsel dönüşüm hakkında soru soruldu. 


Kentsel dönüşümü uzlaşıyla yapmak istediklerinin altını çizen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bölgede bizim yetki alanımızda Aktepe ve Emrez var. Kentsel dönüşümü rızayla, uzlaşıyla yapacağız. Anlaşamazsak yapmayacağız. 6306 sayılı afet riskli yapılar yasasıyla dönüşüm yapmaya kalkmadık. Orada vatandaşı zorlayan noktalar var. Belediye yasasına göre dönüşüm yapacağız. 6306 sayılı yasada adam gelir ‘deprem riskli’ diye rapor alıp binayı yıkmaya çalışır. Raporu aldıktan sonra...