24 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kanunu Kocasinan

Kentsel dönüşüm kanunu Kocasinan

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çözüm odaklı belediyecilik anlayışını benimsediklerini söyledi. Çolakbayrakdar, Kocasinan projelerini ve hedeflerini anlattı.

Belediyeler kentsel dönüşüm projeleri için yönetmelik bekliyor

Kentsel dönüşüm projeleri yönetmeliğe takıldı. Kentsel dönüşüm için yasanın 9 Kasım’da çıkmasına rağmen yönetmeliğin henüz açıklanmadığını kaydeden sektör temsilcileri, “Belediyeler, yönetmelik olmadan kanunu yorumlayamıyor. Sadece Kadıköy’de yaklaşık 400 proje var” denildi.

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Ümit Özdağ'dan Kentsel Dönüşüm Kanunu'na sert eleştiri!

Yeni "Kentsel Dönüşüm Kanunu"na tepkiler dinmedi. Meclis'ten oy birliğiyle kabul edilen kentsel dönüşüm yasasına bir tepkide Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan geldi. Özdağ, "Sizin de başınıza gelebilir" diyerek Kentsel Dönüşüm Kanunu'nu değerlendirdi...

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan’dan kentsel dönüşüm açıklaması: ‘Ranta izin vermeyeceğiz’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kentsel Dönüşüm Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Babacan, kentsel dönüşümde ranta geçip vermeyeceklerini ifade etti.

Tapusu olanlar dikkat! Kentsel dönüşüm nedeniyle tapular tehlikeye mi girdi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Kanunu, Resmi Gazete’de yayımlandı. Kanun, 'mülksüzleştirme' kanunu olarak eleştirilirken insanlar "Tapularımız tehlikede mi?" sorusuna cevap arıyor. Kentsel dönüşüm avukatı Çiğdem Kezer ve KİPTAŞ Genel Başkanı Ali Kurt, yeni kanunu yorumladı. İşte detaylar...

İBB Başkanı İmamoğlu’ndan Kentsel Dönüşüm Kanunu'na tepki: Vatandaşlar tapusunun elinden alınacağını düşünüyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nu değerlendirdi. İmamoğlu, vatandaşların yerinden yurdundan olacağını, tapusunun elinden alınacağını düşündüğünü belirtti.

2021'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre, kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı sunuluyor. Peki 2021'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek? İşte tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2020!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında kentsel dönüşüm kira yardımı şartları yeniden düzenlendi. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2020...

2020'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında kentsel dönüşümde kira yardımı veriliyor. Buna göre, 2020'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Kentsel Dönüşüm’de Torba Yasa Değişiklikleri 2.Bölüm

Avukat Kadir Kurtuluş, Kat Mülkiyeti Kanunu ve Tapu Kanunu’nda yapılan değişikliklerle yaptık, devamında Kentsel Dönüşüm Kanunu’nun 6. maddesinde düzenlenen kentsel dönüşüm uygulamalarında yapılan değişiklikleri inceledi...

Kentsel dönüşüm harç muafiyetinden kimler yararlanabilir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kentsel dönüşüme harç muafiyeti geldi. Peki, kentsel dönüşüm harç muafiyetinden kimler yararlanabilir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2019!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kentsel dönüşüm kira yardımı şartlarında düzenleme yapıldı. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2019..

Kentsel dönüşüm kanunu Kocasinan Haberi

Kentsel dönüşüm kanunu Kocasinan

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, hayata geçirilen projeleri ve hedeflerini açıkladı.


Belediye Seminer salonundaki toplantıda konuşan Çolakbayrakdar, yol, asfalt, park ve bahçe çalışmalarının belediyelerin asli görevleri olduğunu, bunların dışında çözüm odaklı belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi.


Kısa süre önce hizmete giren çözüm merkezi ile ilgili bilgiler veren Çolakbayrakdar, bu merkez sayesinde vatandaşların sorun ve taleplerine daha kısa sürede, doğrudan çözüm bulma şansı yakaladıklarını dile getirdi.


İlçede devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Çolakbayrakdar, şunları kaydetti:


"Kentsel dönüşüm aşamalarının hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için vatandaşın rızasını gözetiyoruz. Kentsel dönüşüm kanunu bizim için bir fırsattır. Bu kanunu çıkaran başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimize teşekkür ediyorum. Ziya Gökalp ve Seyrani'de dönüşüm hızlı bir şekilde devam ediyor. Daha modern, daha kaliteli ve daha...