25 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm otopark zorunluluğu

kentsel dönüşüm otopark zorunluluğu

Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Mevlüt Tezel, bugünkü yazısında kentsel dönüşüm çalışmalarının sokaklara olan etkisini kaleme aldı. İşte o yazı...

İstanbul'da büyük kentsel dönüşüm projesinin tarihi açıklandı! TOKİ Ümraniye'den başlayacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ümraniye Zemin Altı Katlı Otopark ve Belediye Meydanı Açılış Töreni'de ilçede başlayacak kentsel dönüşüm projesine ilişkin açıklamalar yaptı.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından, 926 konut, her daire için kapalı otopark ve sosyal donatı alanlarını kapsayacak olan Bağlarbaşı Mahallesi 2.Etap 7A Kentsel Dönüşüm Projesi’nin inşaatına başlandı.

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. Etabı sonbaharda tamamlanıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde incelemeler yaparak, 622 daire, 55 dükkan ve 850 araçlık otoparkın sonbaharda tamamlanacağını, ikinci etabın da temele hazır hale getirildiğini söyled..

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm başladı! 

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Yapılan otopark ve altyapı çalışmaları sebebiyle bölgeye araç giriş ve çıkışları kapatıldı...

Gaziosmanpaşa Sarıgöl 1.Etap Kentsel Dönüşüm Projesi ne zaman teslim edilecek?

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi’nde 796 konut, 13 dükkân, 1.039 araç kapasiteli kapalı otopark ve yeşil alanlardan meydana gelen kentsel dönüşüm projesi, 2020 yılının ikinci yarısında hak sahiplerine teslim edilecek.

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Ayder'de öncelikle kanalizasyon, su, elektrik gibi alt yapı çalışmaları yol altına alınacak ve 1.600 araç kapasiteli otopark inşaatına başlanılacak...

Samsun'da kentsel dönüşüm başladı!

Mahalle halkının sorunların dinleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Kentsel dönüşüm, ulaşım ve otopark sorunu çözdüğümüzde ilkadım İlçemiz nefes alacak’ dedi.

Samsun'da kentsel dönüşüm sorunları çözülecek!

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, projelerini açıkladı. Demir, öncelikli olarak ulaşım, otopark, alt yapı ve kentsel dönüşüm sorunlarını çözeceklerini müjdeledi.

Eyüp'te kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Eyüp Belediye Başkanı Aydın, "Yeni ve daha modern bir Eyüp için mahallelerimize toplamda 6 yeraltı otoparkı yapıyoruz. Kentsel dönüşüm için de çalışmalara başladık." dedi.

Bakırköy'de kentsel dönüşüm ne durumda?

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Bakırköy'ün sorunlarını anlattı. Bakırköy’ün en önemli sorunları arasında trafik, otopark ve kentsel dönüşümün bulunduğunu söyleyen Kerimoğlu dönüşüm uygulamalarını hayata geçireceklerini belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi kentsel dönüşümü konuştu!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’na, kentin otopark sorunu ve Akdeniz Belediyesi’nin açtığı davayla Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı verdiği kentsel dönüşüm projesi damga vurdu.

Hasan Tahsin Usta: Kentsel dönüşüm trafik sorununa çözüm oluyor!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 4. Uluslararası Ulaşım ve Araç Park Alanları Yönetimi Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada, “Kentsel dönüşümün en önemli faydalarından biri de trafik ve otopark sorununa da çözüm olması” dedi.

Menderes Türel: Kentsel dönüşüm önemli!

Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel'e, kentsel dönüşüm başta olmak üzere kentin imar sorunları, otopark bedelleri gibi sektörel sorunlar, çözüm önerileri ve kente değer katacak projeler iletildi.

kentsel dönüşüm otopark zorunluluğu Haberi

kentsel dönüşüm otopark zorunluluğu

Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Mevlüt Tezel, bugünkü yazısında kentsel dönüşüm çalışmalarının sokaklara olan etkisini kaleme aldı. İşte o yazı...

İstanbul Beyoğlu'nda dün çıkan yangında yangını söndürmeye gelen itfaiye araçları sokakların dar olması ve park edilmiş araçlar nedeniyle sokağa giremedi. Bunu gören çevre halkı da park eden araçları kaldırarak itfaiye aracının geçmesini sağladı.

Bu gibi durumlar ne yazık ki çok yaşanıyor. Otoparkın yetersizliği ve çarpık kentleşme nedeniyle itfaiye araçları çoğu zaman yangın yerine ulaşamıyor. Bu duruma sebep olanlar ise açgözlü müteahhitler, üç katlı binayı yıkıp yerine yedi-sekiz katlı bina yapınca birçok mahallenin altyapısı bu durumu artan nüfusla park eden araç sayısı çoğaldı. 

Yeni inşa edilecek binalara otopark zorunluluğu gelmesi ile yaşanan bu sıkıntılar azalabilecek. Kentsel dönüşüm çalışmaları ise artık daha fazla kat...