27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm projeleri 2014

Kentsel dönüşüm projeleri 2014

Kentsel dönüşüm için 15 adet heyet oluşturuldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile illerde riskli yapı tespit itirazlarını değerlendirmek üzere toplam 15 adet teknik heyet oluşturuldu.

Kadir Topbaş: Dönüşüm ile geleceğin şehirlerini oluşturacağız!

“Şehrin Geleceği, Geleceğin Şehri” zirvesine Katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kararlılık içerisinde geleceğin şehirlerini oluşturmak için kentsel dönüşüme hız kesmeden devam ettiklerini söyledi...

Kentsel dönüşüme yeni destek geliyor!

Yılda 1.2 milyar lira devlet desteğinin sağlandığı kentsel dönüşüme 2015 bütçesinden pay ayrıldı.6.5 milyon konutun yenilenmesinin hedeflendiği kentsel dönüşüm süreci yeniden hız kazanıyor...

İdris Güllüce: Kentsel dönüşüm hamlesi hızlandı!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce siyasi dalgalanma sürecinin sona erdiğini, seçimlerin sona ermesinin ardından, inşaat sektöründe hızlı bir yatırım hamlesi gerçekleşeceğini belirtti. Sektör hızla ivme kazanacak.

Kentsel dönüşümde anlaşmazlık yüzde 1'in altında!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen kentsel dönüşüm kapsamında, vatandaşlarca yıktırılmak istenen binaların yüzde 1 'in daha az kısmında anlaşma sağlanamayan malike ait gayrimenkul satışı yapıldı.

Kentsel dönüşüme 6 şehirden talep gelmedi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki yıl 5 Ekim'de ülke genelinde başlattığı kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'de çalışmalar yoğun devam ederken, bazı illerden dönüşüme talep gelmedi. İşte o 6 şehir...

Kentsel dönüşüm, kiralık ev piyasasını hareketlendirdi!

Kentsel dönüşüm kiralık piyasasını hareketlendirdi. Son 1 yılda İstanbul’da fiyatlar ortalama yüzde 13 arttı. Kentsel dönüşümün yoğun olduğu ilçelerde ise yüzde 40’ı geçen artışlar görüldü.

Ege-Koop kentsel dönüşüm projelerini blok bazında yapacak!

Ege-Koop, vatandaşların yoğun taleplerine kayıtsız kalmayarak, kentsel dönüşüm projelerini blok bazında da gerçekleştirme kararı aldı. Genel Başkanı Hüseyin Aslan " blok bazında da dönüşüme girmemizi içeren taleplerle başa çıkarmıyoruz" şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüme estetik kurul şart!

2013'ün Ocak ayında ayda yalnızca 50 bina kentsel dönüşümden yararlanırken, bu rakam bugün bin 500 bina seviyesine ulaştı. Ancak bu rakam da mevcut yapıların durumu ele alındığında oldukça düşük...

Kentsel dönüşümde riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini geçti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında bugüne kadar riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini aştı. Bu alanlarda 367 bin 522 konut ve iş yerinin yer aldığı 162 bin 442 binanın bulunduğu tespit edildi...

Pendik, yatırımda büyükşehir belediyelerini geride bıraktı!

2012 yılında bütçesinin yüzde 48' ini yatırımlara ayıran Pendik Belediyesi, bu oranla Türkiye'deki il ve de ilçelerin yanı sıra, büyüksehir belediyeleri ni de geride bıraktı...

Emre Çamlıbel: Kentsel dönüşüm bütünsel olarak ele alınmalı!

Soyak Holding CEO’su ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Dr. M. Emre Çamlıbel, Gayrimenkul Zirvesi 2013’ te ‘Oyunun Yeni Kuralları ile Sürdürülebilirlik’ başlıklı panele başkanlık yaptı...

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Belediyeler kentsel dönüşüm projeleri için yönetmelik bekliyor

Kentsel dönüşüm projeleri yönetmeliğe takıldı. Kentsel dönüşüm için yasanın 9 Kasım’da çıkmasına rağmen yönetmeliğin henüz açıklanmadığını kaydeden sektör temsilcileri, “Belediyeler, yönetmelik olmadan kanunu yorumlayamıyor. Sadece Kadıköy’de yaklaşık 400 proje var” denildi.

2024'te kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin gözdesi olacak!

Büyükşehirlerde sağlam ve güvenli konut ihtiyacının giderek artması, kentsel dönüşümü Türkiye’nin 2024’deki olmazsa olmazı haline getirdi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin yeni gözdesi haline gelecek.

Başak Kentsel Dönüşüm Projeleri Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Başak Kentsel Dönüşüm Projeleri Geliştirme Anonim Şirketi Baycılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Taşkan tarafından kuruldu.

Samsun kentsel dönüşüm projeleri, şehrin gelişimine önemli katkı sağlayacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, altyapı projelerine 456 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kentsel dönüşüm projeleri Türkiye için fırsat olabilir!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm projeleri, depremsellik, yapı stokumuzun eskimiş olması ülke için bir taraftan tehdit olabilirken tersine fırsat da olabilir. İnşaata dayalı güçlü bir sanayimiz var." dedi.

81 vilayetimizde kentsel dönüşüm projeleri başlattık!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "TOKİ vasıtasıyla 81 vilayetimizin tamamında kentsel dönüşüm projeleri başlattık" dedi.

İzmir Örnekköy 2.Etap ve 3. Etap kentsel dönüşüm projeleri ihaleye çıkıyor!

İzmir Karşıyaka Örnekköy Mahallesi 2. Etap ve 3. Etap kentsel dönüşüm projeleri için ihale tarihi belli oldu. İhalelerin toplam bedeli 349 milyon 890 bin 967 TL olarak belirlendi.

Hakkari'nin gündeminde kentsel dönüşüm projeleri var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Hakkari'mize 11 milyar liralık yatırım yaptık ve bu yatırımların bir kısmı bitti, bir kısmı da devam eden yatırımlar. Artık gündemimizde yeni parklar, bahçeler, kentsel dönüşüm projeleri var" dedi.

Erzurum'um kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile video konferans yöntemiyle yaptığı toplantıda Erzurum'un kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı.

2019'da kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredileri TBMM'de!

2019 yılında kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredilerine ve kira yardımları meclis gündemine taşındı. CHP'li Taşdoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sivas'ın kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Sivas'ta düzenlenen Altyapı, Çevre ve Şehircilik Çalıştayı'nda, Sivas'ın şehir kimliği, şehirde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projeleri ve tarihi binalarda yapılan çalışmalar konuşuldu...

Adana'daki kentsel dönüşüm projeleri mecliste!

Ülke genelinde ve Adana ilinde yürütülen kentsel dönüşüm projeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Şevkin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kentsel dönüşüm projeleri 2014 Haberi

Kentsel dönüşüm projeleri 2014

Çevre Bakanlığı, kentsel dönüşüm alanındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 6306 sayılı kanun kapsamında 48.854  adet binada, 150.717 adedi konut, 23.912 adedi dükkân olmak üzere toplam 174.629  adet birimin (bağımsız bölümün) risk tespiti yapıldı.


6306 sayılı kanun kapsamında risk tespiti yapılan binalardan 11.242 adet bina (40.085 birim -bağımsız bölüm), yıkıldı.

16 Ekim 2014 tarihi itibarıyla Uygulama Yönetmeliği kapsamında riskli yapı tespit itirazlarını değerlendirmek üzere toplam 15 adet teknik heyet oluşturuldu.



Oluşturulan teknik heyetler iller kapsamında;



İstanbul İli merkez olmak üzere İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve ayrıca İstanbul için ikinci ve üçüncü teknik heyetler teşkil edildi.



Ankara İli merkez olmak üzere Ankara, Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Sivas



Eskişehir İli merkez olmak üzere, Eskişehir, Kütahya, Bilecek,



Trabzon İli merkez olmak...