19 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm projeleri 2015

kentsel dönüşüm projeleri 2015

Ülkemizde çok önemli gelişmeler var. İnsanlarımız, güvenlik konusunda tedirgin. Kent merkezlerinde bile terörün kanlı yüzüyle karşılaşılmasından dolayı ülke genelinde bir kırılganlık var.

Sema Nur Kurt: Kentsel dönüşüm bütüncül olmalı!

Kentleri yeniden dönüştürürken, tarım alanlarının ve şehrin değerlerinin korunması gerektiğini belirten Antalya Kent Konseyi Başkanı Kurt, "Antalya'nın çehresini değiştirmek istiyorsak, kentin kimlik planlamasını parçacı değil, bütüncül dizayn etmeliyiz.

Mehmet Ergün Turan: Müteahhitlerde fedakar olmalı!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, kentsel dönüşüm için müteahhitlere mesajlar verdi. Turan, "Deprem gibi bir tehlikeyle karsı karşıya kalacaksa 'bundan nasıl zenginleşiriz' diye değil, 'nasıl bir fedakarlık yapabilir; bilinciyle yaklaşılmalı" dedi.

Ergün Turan: Kentsel dönüşüm fedakarlık gerektirebilir!

Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Toplum deprem gibi bir tehlikeyle karşı karşıya kalacaksa bundan nasıl zenginleşiriz diye değil, nasıl bir fedakarlık yapabiliriz bilinciyle yaklaşılmalı" dedi.

Kentsel dönüşüme ne kadar harcama yapıldı?

Türkiye riskli bölgeleri için başlattığı kentsel dönüşüme tam 1 milyar 350 milyon TL ödedi. Hızla süren çalışmalarda 200 proje ise bakanlık masasında inceleniyor. Bakan İdris Güllüce Türkiye hızla kentsel dönüşüm yaşadığını söyledi.​

Vedad Gürgen: Kentsel dönüşümde dünyaya model olduk!

Dünyaya model olan "Kentsel Dönüşüm" Projesini araştırdı. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Gürgen, "Bu çılgın proje ile tüm dünyaya model olduk. Kentsel Dönüşüm Projemiz'in dünyada ikinci bir örneği yok" dedi.

Ali Faruk Göksu: Kentler kimliklerini kaybetti!

Antalya Kent Konseyi'nde Kentsel Strateji uzmanı Ali Faruk Göksu yönetiminde 'Kentlerin Geleceğinde Vizyon, Tasarım ve Sosyal Etki' adlı seminer gerçekleştirildi.

Diziler, kentsel dönüşümün gelişmesini sağladı!

Ülke hızla ‘kentsel’ dönüşüyordu, birinciliği dizilere verdiler…Kentsel dönüşüm, inşaat sektörünün lokomotifi olmaya hazırlanırken, en büyük gelişmeyi hiç beklemediği sektörden, televizyon dizilerinden gördü.

20 yılda 7 milyon bina yenilenecek!

Dünyanın en büyük emlak fuarı MIPIM'de İstanbul, 96 metrekarelik dev maketiyle ezber bozdu. Fuardaki tanıtımlar için 3.5 milyon euro harcadıklarını belirten İTO Başkanı Çağlar, "Kanalİstanbul yatırımcıların ilgi odağı oldu" dedi

Türkiye’de 6,5 milyon konut acilen yenilenmeli!

Çukurova Kent Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Kara, depremlerin oluşturacağı hasarları azaltmanın en etkin iki yolunun depreme dayanıklı yapılar inşa etmek ve toplumu depreme karşı eğitmek olduğunu vurguladı.

Kentsel dönüşümde daha cesur olunmalı!

Kentsel Dönüşüm’ün sembol bölgesi İstanbul Fikirtepe’deki en büyük projeyi yürüten VARTAŞ’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, 4 yıldır devam eden sürecin hızlandırılması gerektiğini kaydederek, “Daha cesur adımlar atılmalı” çağrısında bulundu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürleri Toplantısı Ankara’da gerçekleşti!

13-15 Şubat 2015 tarihleri arasında Ankara’da Bakanlık merkez teşkilatı birim yöneticileri ve il müdürlerimizin katılımıyla “İl Müdürleri Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıda kentsel dönüşüm konuşuldu....

İdris Güllüce: Dönüşümden geri dönemeyiz!

İller Bankası belediyelerle bir araya geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katıldığı toplantıda kentsel altyapı projelerinde hibe kaynak kullanımı tartışmaya açıldı. İdris Güllüce 'Dönüşümden geri dönemeyiz' dedi.

2014'te 130 bin birim riskli bulundu!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüme 2014 yılında 79 bin başvuru olduğunu ve bu kapsamda da 250 milyon liranın üzerinde kira yardımı yapıldığını bildirdi.

Kentsel dönüşüm için 1 milyar TL harcandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm için bu güne kadar 1 Milyar TL’yi aşkın kaynak kullandıklarını ifade etti. Güllüce, binasını dönüştüren vatandaşların başta KDV olmak üzere birçok vergi ve harçtan muaf tutulduğunu kaydetti.

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Belediyeler kentsel dönüşüm projeleri için yönetmelik bekliyor

Kentsel dönüşüm projeleri yönetmeliğe takıldı. Kentsel dönüşüm için yasanın 9 Kasım’da çıkmasına rağmen yönetmeliğin henüz açıklanmadığını kaydeden sektör temsilcileri, “Belediyeler, yönetmelik olmadan kanunu yorumlayamıyor. Sadece Kadıköy’de yaklaşık 400 proje var” denildi.

2024'te kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin gözdesi olacak!

Büyükşehirlerde sağlam ve güvenli konut ihtiyacının giderek artması, kentsel dönüşümü Türkiye’nin 2024’deki olmazsa olmazı haline getirdi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin yeni gözdesi haline gelecek.

Başak Kentsel Dönüşüm Projeleri Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Başak Kentsel Dönüşüm Projeleri Geliştirme Anonim Şirketi Baycılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Taşkan tarafından kuruldu.

Samsun kentsel dönüşüm projeleri, şehrin gelişimine önemli katkı sağlayacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, altyapı projelerine 456 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kentsel dönüşüm projeleri Türkiye için fırsat olabilir!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm projeleri, depremsellik, yapı stokumuzun eskimiş olması ülke için bir taraftan tehdit olabilirken tersine fırsat da olabilir. İnşaata dayalı güçlü bir sanayimiz var." dedi.

81 vilayetimizde kentsel dönüşüm projeleri başlattık!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "TOKİ vasıtasıyla 81 vilayetimizin tamamında kentsel dönüşüm projeleri başlattık" dedi.

İzmir Örnekköy 2.Etap ve 3. Etap kentsel dönüşüm projeleri ihaleye çıkıyor!

İzmir Karşıyaka Örnekköy Mahallesi 2. Etap ve 3. Etap kentsel dönüşüm projeleri için ihale tarihi belli oldu. İhalelerin toplam bedeli 349 milyon 890 bin 967 TL olarak belirlendi.

Hakkari'nin gündeminde kentsel dönüşüm projeleri var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Hakkari'mize 11 milyar liralık yatırım yaptık ve bu yatırımların bir kısmı bitti, bir kısmı da devam eden yatırımlar. Artık gündemimizde yeni parklar, bahçeler, kentsel dönüşüm projeleri var" dedi.

Erzurum'um kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile video konferans yöntemiyle yaptığı toplantıda Erzurum'un kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı.

2019'da kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredileri TBMM'de!

2019 yılında kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredilerine ve kira yardımları meclis gündemine taşındı. CHP'li Taşdoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sivas'ın kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Sivas'ta düzenlenen Altyapı, Çevre ve Şehircilik Çalıştayı'nda, Sivas'ın şehir kimliği, şehirde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projeleri ve tarihi binalarda yapılan çalışmalar konuşuldu...

Adana'daki kentsel dönüşüm projeleri mecliste!

Ülke genelinde ve Adana ilinde yürütülen kentsel dönüşüm projeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Şevkin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

kentsel dönüşüm projeleri 2015 Haberi

kentsel dönüşüm projeleri 2015

Ülkemizde çok önemli gelişmeler var. İnsanlarımız, güvenlik konusunda tedirgin. Kent merkezlerinde bile terörün kanlı yüzüyle karşılaşılmasından dolayı ülke genelinde bir kırılganlık var. 

Türkiye olarak seçime adım adım yaklaştığımız bu günlerde terörün acı reçetesiyle karşılaşmanın huzursuzluğu içindeyiz. Yüzlerce insanımız öldü. Yüzlerce yaralımız var. Bu ne ilk terör olayı ne de son olacak. Dünyanın pek çok bölgesinde terör, karanlık yüzünü gösterirken insanların canlarına ve mallarına kastetmesi, huzursuzluk yaratıyor. 

Bir yandan terörün verdiği acıları dindirmek için çalışırken, ülke olarak yas tutarken, diğer yandan da siyasi gelişmeler ve siyasi aktörlerin yaptığı açıklamaları dikkatlice dinlersek, bu kanlı terör olayından bile politik olarak nemalanmak istenmesine üzüntü ile bakıyorum. 

insanların ölümü üzerinden siyaset olmaz. 

İşte bu nedenle de ülkemizde hem siyasi hem de genel anlamda bir yenileşme gerekiyor. Terörün önünün...