23 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm projeleri 2018

kentsel dönüşüm projeleri 2018

AK Parti İstanbul Milletvekili Doç.Dr. Sare Aydın Yılmaz, kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili karar masalarında kadınlara yer verilmesi gerektiğini söyledi. 

Kentsel dönüşümde yeni model hazırlanıyor!

"2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" kapsamında kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşların ihtiyaçlarına daha hızla cevap verilmek için yeni model hazırlandığı açıklandı.

Devlet kentsel dönüşümde bazı önlemler almalı!

Kentsel dönüşümün zor ve sancılı bir süreç olduğunu belirten Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat devletin kötü niyetli yatırımcı ve kötü niyetli arsa sahiplerine karşı önlem alması gerektiğini söyledi.

Marmara'da 19 yılda 600 bin konut yenilendi!

17 Ağustos Marmara depreminin üzerinden 19 yıl geçti. 19 yılda kentsel dönüşüm projelerine hız verildi. Marmara genelinde 600 bin konut kentsel dönüşümle yenilendi.

Türkiye'nin çehresini dönüşüm projeleriyle değiştirdik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm iller ve ilçelerde inşa edilen 837 bin konutla, halen 1 milyon 300 bin bağımsız birimde kentsel dönüşüm projeleriyle katedilen mesafelerle şehircilikte de Türkiye'nin çehresini değiştirdiklerini ifade etti. 

Kentsel dönüşümde akıllı şehir fırsatı!

Kentsel dönüşüm kapsamında 7,5 milyon konutun 15 yıllık periyotta yenilenmesi hedefini olumlu bulan inşaat sektörü temsilcileri, sürecin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

200 milyarlık kentsel dönüşüm ajandası hazırlandı!

AK Parti, 200 milyarlık dönüşüm ajandası hazırladı. Bu kapsamda kentsel tasarım rehberleri hazırlanacak ve tarihi şehir merkezleri trafiğe kapatılacak.

İmar suçu müşterek işlenen bir suçtur!

Birlik Vakfı Ankara Şubesi tarafından "Şehir, Medeniyet ve Kentsel Dönüşüm" konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansa, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı.

15 yılda 7,5 milyon konut yenilenmeli!

MARİŞ tarafından düzenlenen Cumartesi Buluşmaları'na konuk olan  Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin sektör ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlıksız şehirlere karşı önlemler alınmalı!

Fransa'nın Cannes kentinde dün açılışı gerçekleştirilen Gayrimenkul Fuarı MIPIM 2018'e Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki katıldı. 

Belediyeler, şehirleri gelecek nesiller için hazırlıyor!

İttifak Holding’in inşaat sektöründeki şirketi Seha Yapı’nın Genel Müdürü İskender Uslu, 22 Şubat 2018 günü İstanbul’da 5’incisi gerçekleştirilen “Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi”nde açıklamalarda bulundu. 

Sektör kentsel dönüşüm hakkında ne düşünüyor?

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün önemli isimleri, kentsel dönüşümün bugün geldiği noktayı değerlendirerek, dönüşüm konusunda atılması gereken adımları anlattı.

Yerleşim mi, yatırım mı?

Gayrimebkul sektörü Türkiye ekonomisinde lokomotif işlevi görüyor. Bölgelerde, demografisi değişiyor, yeni yerleşim alanları, mahalleler, semtler inşa ediliyor.

Deprem yasası Meclis'e gelmeyi bekliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, depremle ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü ve çok geniş kapsamlı kanun teklifi hazırladıklarını, bir süre sonra Meclise getireceklerini açıkladı. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Belediyeler kentsel dönüşüm projeleri için yönetmelik bekliyor

Kentsel dönüşüm projeleri yönetmeliğe takıldı. Kentsel dönüşüm için yasanın 9 Kasım’da çıkmasına rağmen yönetmeliğin henüz açıklanmadığını kaydeden sektör temsilcileri, “Belediyeler, yönetmelik olmadan kanunu yorumlayamıyor. Sadece Kadıköy’de yaklaşık 400 proje var” denildi.

2024'te kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin gözdesi olacak!

Büyükşehirlerde sağlam ve güvenli konut ihtiyacının giderek artması, kentsel dönüşümü Türkiye’nin 2024’deki olmazsa olmazı haline getirdi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin yeni gözdesi haline gelecek.

Başak Kentsel Dönüşüm Projeleri Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Başak Kentsel Dönüşüm Projeleri Geliştirme Anonim Şirketi Baycılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Taşkan tarafından kuruldu.

Samsun kentsel dönüşüm projeleri, şehrin gelişimine önemli katkı sağlayacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, altyapı projelerine 456 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kentsel dönüşüm projeleri Türkiye için fırsat olabilir!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm projeleri, depremsellik, yapı stokumuzun eskimiş olması ülke için bir taraftan tehdit olabilirken tersine fırsat da olabilir. İnşaata dayalı güçlü bir sanayimiz var." dedi.

81 vilayetimizde kentsel dönüşüm projeleri başlattık!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "TOKİ vasıtasıyla 81 vilayetimizin tamamında kentsel dönüşüm projeleri başlattık" dedi.

İzmir Örnekköy 2.Etap ve 3. Etap kentsel dönüşüm projeleri ihaleye çıkıyor!

İzmir Karşıyaka Örnekköy Mahallesi 2. Etap ve 3. Etap kentsel dönüşüm projeleri için ihale tarihi belli oldu. İhalelerin toplam bedeli 349 milyon 890 bin 967 TL olarak belirlendi.

Hakkari'nin gündeminde kentsel dönüşüm projeleri var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Hakkari'mize 11 milyar liralık yatırım yaptık ve bu yatırımların bir kısmı bitti, bir kısmı da devam eden yatırımlar. Artık gündemimizde yeni parklar, bahçeler, kentsel dönüşüm projeleri var" dedi.

Erzurum'um kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile video konferans yöntemiyle yaptığı toplantıda Erzurum'un kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı.

2019'da kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredileri TBMM'de!

2019 yılında kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredilerine ve kira yardımları meclis gündemine taşındı. CHP'li Taşdoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sivas'ın kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Sivas'ta düzenlenen Altyapı, Çevre ve Şehircilik Çalıştayı'nda, Sivas'ın şehir kimliği, şehirde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projeleri ve tarihi binalarda yapılan çalışmalar konuşuldu...

Adana'daki kentsel dönüşüm projeleri mecliste!

Ülke genelinde ve Adana ilinde yürütülen kentsel dönüşüm projeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Şevkin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

kentsel dönüşüm projeleri 2018 Haberi

kentsel dönüşüm projeleri 2018

AK Parti İstanbul Milletvekili Doç.Dr. Sare Aydın Yılmaz, kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili karar masalarında kadınlara yer verilmesi gerektiğini ifade etti. Kadına yönelik şiddetle mücadele gününün ertesinde milletvekilleri, öğretim üyeleri, iş insanları ve STK yöneticileri Marmara Üniversitesi'nde "Aileden Topluma, Toplumdan Evrensele Kadının Gücü" adlı konferansta buluştular. 

Karar masalarında kadınlara mutlaka yer verilmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, özellikle kentsel dönüşüm ile ilgili karar alınan masalarda kadının olması gerektiğini ifade etti. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre Yılmaz şöyle konuştu: "Masada kadın yoksa o masadan hayatı kolaylaştıracak bir karar çıkmaz. Kadının hayatı kolaylaşırsa aileye daha fazla zaman ayırır. Evler inşa edilirken o evlerin kadınların hayatlarını kolaylaştıracak şekilde yapılması gerekiyor. O masaların yarısı kadınlardan ibaret olmalı. Belediye başkanlarına bunu söylüyorum. Karar masalarına kadınları hatta...