19 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm projeleri 2020

kentsel dönüşüm projeleri 2020

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, son 11 ayda 2.5 milyon gayrimenkul satıldığını belirti ve “456 milyar TL'lik işlem hacmiyle yıllık bazda rekora imza atıldı. İstanbul'da 351 bin, Ankara'da 200 bin, İzmir'de 134 bin gayrimenkul satıldı" dedi.

Murat Kurum: 5 yılda 1,5 milyon konutu dönüştürüyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşüm, diyoruz. Her yıl 300 bin olmak üzere 5 yılda 1,5 milyon konutu dönüştürmek için canla başla çalışıyoruz." diye konuştu.

Kentsel dönüşümle 689 bin 658 konut ve iş yeri yenileniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 8 yılda riskli alan ve riskli yapılardaki yaklaşık 673 bin bağımsız birimin tahliye ve yıkım işlemleri tamamlandı.

Kemal Kılıçdaroğlu: Hızla kentsel dönüşüme ihtiyacımız var!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hızla kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. Bürokraside karşılanan engeller var. Bu engellerin süratle aşılmasına ihtiyaç var" açıklamasını yaptı.

81 vilayetimizde kentsel dönüşüm projeleri başlattık!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "TOKİ vasıtasıyla 81 vilayetimizin tamamında kentsel dönüşüm projeleri başlattık" dedi.

Murat Kurum: 5 yılda 1.5 milyon konut dönüştürülecek!

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şırnak'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "5 yılda 1.5 milyon konut dönüştürülecek" dedi.

Türkiye'de 1 milyon 410 bin konut dönüştü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ""Kentsel dönüşüm çalışmalarımızla bugüne kadar, 1 milyon 410 bin konutun dönüşümünü tamamladık" dedi ve Türkiye'de yeni yaşam alanları inşa etmeye devam edeceklerini belirtti...

Kentsel dönüşümde 'imar alanları ve riski bölgeler' ayrıntısı!

Kentsel dönüşüm, son zamanlarda sıklıkla oluşan depremler nedeniyle yeniden gündemimizde. İstanbul en riskli bölgelerden. İstanbul'da yapılacak kentsel dönüşümde yeni planlamalar yapılmalı...

Mehmet Kalyoncu: Kentsel dönüşüm kalkınmanın parçası!

Deprem kuşağında bulunan Türkiye’de depreme hazırlıklı olmak için kentsel dönüşüm sürecinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Kentsel dönüşüm kavramı, kentsel kalkınmanın bir parçası'' dedi.

Murat Kurum: 1 milyon 500 bin konutumuzu dönüştüreceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, milletin desteğiyle, yerel yönetimlerimizle el birliği içinde her yıl 300 bin olmak üzere 5 yılda toplamda 1 milyon 500 bin konutu dönüştürerek ülkeyi depremlere hazır hale getireceklerini açıkladı...

Murat Kurum'dan dönüşüm açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, milletin desteğiyle, hızlı, yerinde dönüşüm ve gönüllülük esasıyla her sene 300 bin olmak üzere 5 yılda toplamda 1 milyon 500 bin konutu dönüştürerek ülkeyi depremlere hazır hale getireceklerini belirtti.

Her yıl 300 bin, 5 yılda 1 milyon 500 bin konut dönüşecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, milletin verdiği destekle  hızlı, yerinde dönüşüm ve gönüllülük esasıyla her yıl 300 bin olmak üzere 5 yılda 1 milyon 500 bin konutu dönüştüreceklerini açıkladı. 

Turizm bölgelerinde 'örnek kentsel dönüşüm' başlıyor!

Kapadokya’da doğal yapıyı bozan kaçak dükkânlar yıkıldı, yerine yöresel mimariye uygun yeni iş yerleri yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Sadece Kapadokya’da değil turizmin yoğun olduğu tüm bölgelerde bu tip örnek kentsel yenileme çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz” diye konuştu.

Kentsel dönüşümün vazgeçilmez ilkeleri!

Uzmanlık alanlarından Şehir Plancıları Odası'nın görüşleri değerlendirildiğinde projelerde ekonomik, toplumsal, fiziksel, doğal ve çevresel koşullarla beraber ele alınması gerekiyor.

Kentsel dönüşümde inşaat baronları!

Yeni Akit Gazetesi köşe yazarı Sabri Balaman, bugünkü yazısında ''Kentsel dönüşüm inşaat baronları'' konusunu kaleme aldı. İşte o yazı...

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Belediyeler kentsel dönüşüm projeleri için yönetmelik bekliyor

Kentsel dönüşüm projeleri yönetmeliğe takıldı. Kentsel dönüşüm için yasanın 9 Kasım’da çıkmasına rağmen yönetmeliğin henüz açıklanmadığını kaydeden sektör temsilcileri, “Belediyeler, yönetmelik olmadan kanunu yorumlayamıyor. Sadece Kadıköy’de yaklaşık 400 proje var” denildi.

2024'te kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin gözdesi olacak!

Büyükşehirlerde sağlam ve güvenli konut ihtiyacının giderek artması, kentsel dönüşümü Türkiye’nin 2024’deki olmazsa olmazı haline getirdi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin yeni gözdesi haline gelecek.

Başak Kentsel Dönüşüm Projeleri Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Başak Kentsel Dönüşüm Projeleri Geliştirme Anonim Şirketi Baycılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Taşkan tarafından kuruldu.

Samsun kentsel dönüşüm projeleri, şehrin gelişimine önemli katkı sağlayacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, altyapı projelerine 456 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kentsel dönüşüm projeleri Türkiye için fırsat olabilir!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm projeleri, depremsellik, yapı stokumuzun eskimiş olması ülke için bir taraftan tehdit olabilirken tersine fırsat da olabilir. İnşaata dayalı güçlü bir sanayimiz var." dedi.

81 vilayetimizde kentsel dönüşüm projeleri başlattık!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "TOKİ vasıtasıyla 81 vilayetimizin tamamında kentsel dönüşüm projeleri başlattık" dedi.

İzmir Örnekköy 2.Etap ve 3. Etap kentsel dönüşüm projeleri ihaleye çıkıyor!

İzmir Karşıyaka Örnekköy Mahallesi 2. Etap ve 3. Etap kentsel dönüşüm projeleri için ihale tarihi belli oldu. İhalelerin toplam bedeli 349 milyon 890 bin 967 TL olarak belirlendi.

Hakkari'nin gündeminde kentsel dönüşüm projeleri var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Hakkari'mize 11 milyar liralık yatırım yaptık ve bu yatırımların bir kısmı bitti, bir kısmı da devam eden yatırımlar. Artık gündemimizde yeni parklar, bahçeler, kentsel dönüşüm projeleri var" dedi.

Erzurum'um kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile video konferans yöntemiyle yaptığı toplantıda Erzurum'un kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı.

2019'da kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredileri TBMM'de!

2019 yılında kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredilerine ve kira yardımları meclis gündemine taşındı. CHP'li Taşdoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sivas'ın kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Sivas'ta düzenlenen Altyapı, Çevre ve Şehircilik Çalıştayı'nda, Sivas'ın şehir kimliği, şehirde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projeleri ve tarihi binalarda yapılan çalışmalar konuşuldu...

Adana'daki kentsel dönüşüm projeleri mecliste!

Ülke genelinde ve Adana ilinde yürütülen kentsel dönüşüm projeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Şevkin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

kentsel dönüşüm projeleri 2020 Haberi

kentsel dönüşüm projeleri 2020

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin deprem gerçeğinden hareketle bundan sonraki süreçte daha çok kentsel dönüşüme enerji harcayacaklarına vurgu yaparak, “Kentsel dönüşüm projelerinde sosyal konut anlayışıyla; düşük faizle, belki TÜFE’ye endeksli uzun vadeli ödemeli, yerinde dönüşüm sağlayacağız” dedi. Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre; Bakanlığın ‘riskli yapı’ ve ‘riskli alan’da bulunan evlerin dönüşümü kapsamında 125 bin TL’ye kadar düşük faiz desteği sağladığı Kentsel Dönüşüm Kredisi’nde limiti 200 bin TL’ye yükseltmek için çalışma yürüttüğünü dile getiren Kurum, “Hazine ve Maliye Bakanımızla yaptığımız görüşme çerçevesinde onu çıkarmış olacağız” diye konuştu.

Konuta 2021’de 25 milyar lira

“Kentsel dönüşüm seferberliğimizi ‘Türkiye’nin Her Yerinde Kentsel Dönüşüm’ hedefiyle daha da hızlandırdık” diyen Bakan Kurum, şunları kaydetti:

“Türkiye’de 9.8 milyon bina, 28.6 milyon konut var. Bunun yaklaşık...