25 / 04 / 2024

Kentsel Dönüşüm Protesto

Kentsel Dönüşüm Protesto

Yaklaşık bir yıl önce İzmir'de meydana gelen depremzedeler kentsel dönüşüm için kendilerinden 450 bin TL istediklerini öne sürerek protesto düzenledi. 

Almanya'da kentsel dönüşüm yastıkla protesto edildi!

ALMANYA'nın Hamburg kentinde 21 Aralık'tan bu yana Rote Flora Kültür Merkezi'nin kapatılmasını ve bazı bölgelerdeki kentsel dönüşümü protesto eden halk, bu kez yastıklı eylem yaptı.

TMMOB: Kentsel Dönüşüm Yasası, yaşam alanlarını talana açan en büyük afet!

TMMOB, yaptığı basın açıklamasında "Karşımızdaki yasa artık bir yol ayrımıdır" dedi

TMMOB, Kentsel Dönüşüm Yasası'nı protesto etmeye hazırlanıyor!

TMMOB, Kentsel Dönüşüm Yasası olarak da bilinen Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'la ilgili karşı görüşlerini İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binası önünde bir basın açıklaması ile kamuoyuyla paylaşacak

İzmir'de kentsel dönüşüm için protesto!

Yaklaşık bir yıl önce İzmir'de meydana gelen depremzedeler kentsel dönüşüm için kendilerinden 450 bin TL istediklerini öne sürerek protesto düzenledi. 

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm krizi! 

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde hayata geçen kentsel dönüşüm projesinde mahalle sakinleri yüzde 45 sosyal donatı istenmesi nedeniyle protesto düzenledi.

Turan Hançerli'den kentsel dönüşüm için oturma eylemi!

İstanbul'da kentsel dönüşüm projelerinin başında gelen Avcılar için İBB İmar Komisyonu’ndan hala haber çıkmadı. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, plan notu değişikliğinin gündeme alınmamasını protesto etti...

Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşüm protesto edildi!

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm mağdurları, yaşadıkları evlerin yıkımıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verilmesine rağmen binalardaki su, doğalgaz ve elektrik sayaçlarını sökülmesine isyan etti.

Bursa'da kentsel dönüşüm protestosu!

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde, kentsel dönüşüm projesi dahilinde 4 yıl önce evleri yıkılan bir grup, yenilenen evlerini zamanında teslim etmediğini söyleyerek inşaat firmasını protesto etti.

Üsküdar'da kentsel dönüşüm alanında protesto!

Üsküdar'da kentsel dönüşüm alanında protesto yapıldı. Polisin dağılmaları yönündeki uyarılarını dikkate almayan gruba müdahale edildi.

Moskova'da kentsel dönüşüm protestosu!

Rusya Moskova'da kentsel dönüşüm projesi protesto edildi. 5 katlı apartmanların yıkılarak, yerlerine yenilerinin yapılmasını öngören kanunun iptali istendi.

Konya Meram'daki dönüşüm protesto edildi!

KONYA'da Meram Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm uygulanacak mahalle sakinleri, belediyenin 300- 400 metrekare arsaya karşılık 1 daire verdiğini ve bunun da yetersiz olduğunu ileri sürerek, caddeyi trafiğe kapatıp, durumu protesto etti.

Bursa'da kentsel dönüşüm protesto edildi!

Bursa'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında kiracısı oldukları dükkanlar kamulaştırılınca, belediye önünde toplanıp eylem yapan gruba polis müdahale etti.

Meram'da kentsel dönüşüm 3. kez protesto edildi!

Uluırmak Ali Hoca, Uluırmak Saka ve Fahrunnisa Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşüm noktasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle üçüncü kez eylem yaptı. Leyla Koca, "Belediye hakkımızı vermiyor" dedi.

Konya Meram'da kentsel dönüşüm protesto edildi!

Konya tarihinin en büyük kentsel dönüşümünü Meram ilçe Belediyesi gerçekleştiriyor. Konya'nın Uluırmak Ali Hoca, Uluırmak Saka ve Fahrünnisa mahallelerindeki "Kentsel Dönüşüm" tepkilere neden oldu.

Meram'da kentsel dönüşüm protesto edildi!

Meram'da kentsel dönüşüm eylemleri devam ediyor. Meram Belediyesi tarafından Uluırmak Ali Hoca, Uluırmak Saka ve Fahrunnisa mahallelerinde başlatılan “Kentsel Dönüşüm ve İmar Uygulaması Projesi” bölge sakinleri tarafından ikinci kez protesto edildi

Patnos'ta kentsel dönüşüm protestosu!

Ağrı’nın Patnos ilçesine bağlı Yeni Mahalle’de uygulanacak olan kentsel dönüşüm projesi, mahalleli tarafından protesto edildi. Patnos Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dönmez, Hükümet Konağı önünde toplanan mahalleli adına konuştu...

Kentsel Dönüşüm Protesto Haberi

Kentsel Dönüşüm Protesto

İzmir'de Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremden bu yana mağduriyetlerinin giderilmediğini dile getiren depremzedeler protesto düzenledi. Sözcü'den Gökmen Ulu'nun haberine göre; Gündoğdu Meydanı'nda bir araya gelen İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) temsilcileri eylemde “İzmir depremzedelerini unutma”, “Kulübe değil, evlerimizi istiyoruz”, “Neden sekiz kattan beş kata düştük”, “Emsal artış ve sıfır faizli yirmi yıl vadeli kredi istiyoruz” yazılı pankart ve dövizler taşıdı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

"Bugün yaklaşık 80 bin depremzedenin temsilcileri olarak burada olmamızın sebebi yaraların sarılması konusunda kayda değer bir ilerleme kaydedilememiş olmasıdır.

Yıkılan evlerimizin yerine yapılacak inşaatlar için en az 450 bin lira gibi hiçbir depremzedenin ödeme gücü olmayan fiyatlar istenmektedir. Gelir seviyesi bin 300 lira ile 4 bin lira arasında ve büyük çoğunluğu emekli olan depremzedelere kentsel...