20 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm rantı

kentsel dönüşüm rantı

Gayrimenkul Hukuk Enstitüsü Başkanı Ali Yüksel: "Herhangi birisi bir binadan 2 metrekarelik tapu alarak o binanın çürük olup olmadığının tespiti için başvuru yapabiliyor"dedi.

Aziz Kocaoğlu: Kentsel dönüşümden elde edilecek gelir vatandaşa verilecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin gelişmesinden doğan rantı bölge insanına verecek bir dönüşüm politikası izlediklerini söyledi. Bayraklı Belediye Başkanımızla birlikte kent dönüşümünü gerçekleştireceğiz...

GYODER Başkanı Işık Gökkaya: Kentsel dönüşümü rant olarak görmemeliyiz!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Işık Gökkaya, kentsel dönüşümün bir rant olarak görülmesi halinde Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük projesinin yapılamayacağını savundu

Müteahhitlerden rant eleştirilerine tepki: Kentsel dönüşüm yapacak kimse bulunamayacak!

İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD)  Başkanı Şeref Demir, kentsel dönüşüm ile ilgili konuştu. Demir, yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.

'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu! Vatandaşlardan en çok hangi yanıt geldi?

Yöneylem Araştırma tarafından 'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu. İşte o anketten çıkan sonuçlar...

Ferdi Zeyrek, 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız'!

CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa'daki kentsel dönüşüm projesine ilişkin konuştu. Zeyrek, kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını, Türkiye genelinde güzel örnekler olduğunu söyledi. Ancak 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız diye de belirtti.

Beyoğlu Belediyesinin kentsel dönüşüm hazırlıklarına tepki: Afet yasası geri çekilsin!

Beyoğlu Belediyesinin rant odaklı kentsel dönüşüm hazırlıkları, vatandaşları tepkilerine neden oldu. Vatandaşlar, afet yasasının geri çekilmesine ilişkin çağrıda bulundu. İşte o açıklamalar...

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ne hızlı ne alelacele ne de herhangi birisine rant sağlamak için yapılmış bir kanundur. Bu, ülkenin birikimi olan bir kanundur” dedi.

Kentsel Dönüşüm Teklifi'nde 'rant' endişesi! İtirazlar peş peşe geldi!

Ak Parti tarafından Meclise sunulan Kentsel Dönüşüm Kanun Teklifi'nde sular durulmuyor. Komisyondan onay alan teklif için muhalefetin itirazları var. Bu kapsamda muhalefet partileri teklifteki eksikliklere dikkati çekiyor. 

Kentsel dönüşüm yasasında vatandaşı bekleyen büyük tehlike! Vatandaşın evine ve iş yerine el mi konulacak?

Kentsel dönüşüm yasasının rant yasasına dönüşme tehlikesi gündeme geldi. Kentlerdeki rantı yüksek bölgeler ‘kentsel rezerv alanı’ denilerek kamulaştırılabilecek. Ayrıca, gayrimenkulleri ellerinden alınan vatandaşlar başka semtlere gönderilebilecek.

Tahincioğlu’ndan kentsel dönüşüm için ses getirecek çağrı!

Deprem kuşağındaki Türkiye’de bulunan riskli binalar için hükümete önemli bir çağrı geldi. “Kentsel dönüşüm rant kapısı olmamalı" diyen Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Devlet öncülük yapsın biz dönüştürelim” diye seslendi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kentsel dönüşüm önerisi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm ile ortaya çıkan rantın bölgede yaşayanların yararına kullanılması için çalıştıklarını belirtti.

Kentsel dönüşüm ranta mı dönüştü?

İstanbul başta bütün büyük şehirlerde kentsel dönüşüm bir rant savaşı haline geldi. Dönüşümde, yıkılanın yerine iki misli-üç misli büyüklüğünde bine dikilmesine “evet” deniyor.

Kentsel dönüşüm kişilere rant aracı olmamalı!

Kentsel dönüşüm sağlıklı ve güvenli evlerde huzur içinde yaşamak için yapılmalı. Yapılan dönüşümle şehrin yoğunluğunu artırmamalı ve kişilere rant aracı olmamalı...

Bingöl'de kentsel dönüşüm mağduriyeti yaşanmayacak!

Kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili açıklama yapan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; “Biz rant değil, hizmet odaklı çalışıyoruz. En büyük gayemiz de hak sahiplerini mağdur etmeden projeyi nihai sonuca ulaştırmaktır.” dedi.

Bakırköy'de 'insan odaklı kentsel dönüşüm' talebi!

Basın açıklaması yapan Bakırköy Kent Savunması, yerel yönetimlerden beklentilerini açıkladı. Kent Savunması, planlama, kentleşme ve kentsel dönüşüm konularında rant odaklı değil, insan odaklı projeler üretilmesini istediklerini söyledi. 

kentsel dönüşüm rantı Haberi

kentsel dönüşüm rantı

Gayrimenkul Hukuk Enstitüsü Başkanı Ali Yüksel, rant elde etmek isteyen bazı fırsatçıların veya müteahhitlerin herhangi bir binadan 2 metrekarelik tapu alarak o binanın çürük olup olmadığının tespiti için başvuru yapabildiğini belirterek, "Sonuçta 2 metrekarelik hakkı olan kişinin başvurusuyla 100 dairelik bir site yıkılabiliyor. Bunun önüne geçmek, fırsatçılığı ve kötü niyetli müteahhitleri engellemek için bazı önlemler alınmalı. Mesela mahkemeden tespit talep edilebilir veya başvuran kişinin en az 1 yıldır hak sahibi olması istenebilir" dedi.


Yüksel, AA muhabirine konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kentsel dönüşümün, Türkiye imar ve şehircilik tarihinde bir dönüm noktası olduğunu belirterek, bu konunun öneminin 20 yıl içinde daha net ortaya çıkacağını söyledi.


Van depreminin, "kötü şehirleşme belası"ndan kurtuluş için bir fırsat görüldüğünü dile getiren Yüksel, kötü bir hadisenin, kentlerin yenilenmesine...