20 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm riskli alanlar nereler

kentsel dönüşüm riskli alanlar nereler

Japonya Uluslararası işbirliği Ajansı'nın açıkladığı riskli alanlar haritası ile bakanlığın riskli ilan ettiği alanlar yüzde 72.9 örtüşmüyor. Riskli alan ilan edilen ilçelerin şehrin merkezinde, konut değeri yüksek bölgeler olması dikkat çekiyor.

Avcılar'da kentsel dönüşüm tüm mahallelere yayıldı: 2029'da riskli hiçbir yapı kalmayacak!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve mahalle mahalle son durumları aktardı. Hançerli, 2029'da riskli hiçbir yapının kalmayacağını da söyledi. 

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: Ülkemizin yapı stokunun çoğu riskli! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,  "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" programında konuştu ve "Ülkemizin yapı stokunun çoğu riskli" diyerek kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o açıklamaları...

Türkiye'de 31 milyon ev ve 6 milyon iş yerinin yüzde 20'si riskli! Yapılacak tek şey kentsel dönüşüm! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ülke genelindeki riskli yapılarla ilgili konuştu ve yapılacak tek şeyin kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Riskli binada oturan kiracılar aman dikkat: Kentsel dönüşüm için başvuru yapamazsınız ama ihbar edebilirsiniz! 

Riskli binada oturanlar için yeni yasanın ardından yol haritası belli oldu. Söz konusu yasada riskli bina tespitinde kiracıya başvuru hakkı verilmiyor. Ancak Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na ihbar yapılabiliyor. İşte ayrıntılar...

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi bugün Şişli'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Nurten Tem Ekinci tarafından kuruldu.

Riskli binalarda oturanlar dikkat! Kentsel dönüşüm kredisinde fırsat!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapılarda yaşayan vatandaşlara devlet kredilerde faiz indirimi fırsatı sunuyor. Kentsel dönüşüm konut kredisinde faiz oranı 0.66 olarak belirlendi...

Bursa’da riskli 7 mahalle kentsel dönüşüm bekliyor!

Bursa’da riskli bölge ilan edilen 7 mahalle Elazığ’daki depremden sonra kentsel dönüşümü bekliyor.

Rize’de riskli yapılarda kentsel dönüşüm başlıyor!

Rize şehir merkezinde bulunan riskli yapılarda kentsel dönüşüm başlıyor. Bölgedeki 4 bin 174 bağımsız yapı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılacak.

Riskli kentsel dönüşüm alanları tespit edilmeli!

42. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da konuşan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, “Öncelikli en riskli kentsel dönüşüm alanları ve binaları hızlıca tespit edilmeli'' diye konuştu.

Kentsel dönüşüm sürecinde riskli yapı tespiti ve yıkım süreci!

Avukat Fatma Dilşad Yelken, "Kentsel dönüşüm sürecinde riskli yapı tespiti ve yıkım süreci" konusunu www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad Yelken'in o yazısı..

2017 kentsel dönüşüm riskli yapı tespiti ücretleri açıklandı!

2012 yılından beri 6306 Sayılı Kanun gereğince yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları ile ülkemizde riskli olduğu düşünülen 10 milyona yakın yapının yıkılarak, yeniden inşa edilmesi amaçlanıyor.

Kentsel dönüşüm yönetmeliği riskli alan karmaşası yarattı!

Kentsel dönüşüm sürecini hızlandıracak yeni yönetmelik 27 Ekim’de yayımlandı. Ülke genelinde dönüşüm sürecinde tıkanan noktaların çözümü için önemli bir adım atıldı. Öte yandan yeni yönetmelik ‘riskli alan ilanı’ ile ilgili endişe yarattı.

Riskli olmayan yapılar kentsel dönüşüm ile yıkılabilir mi?

Kentsel dönüşüm kanunu gereğince riskli olarak belirlenen yapılar ile riskli olarak tespit edilen alanlarda yer alan taşınmaz mallar yıkılıyor. Peki, riskli olmayan yapılar kentsel dönüşüm ile yıkılabilir mi?

kentsel dönüşüm riskli alanlar nereler Haberi

kentsel dönüşüm riskli alanlar nereler

Milliyet'in haberine göre, Türkiye'de 6.5 milyondan fazla evin yenilenmesi hedefiyle başlayan dönüşüm sürecinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bazı ilçelerde 'riskli alanlar' ilan etti. Riskli alan ilan edilen bölgeler inşaat firmalarının ilk adresi oldu. 


Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yeni gayrimenkul projelerinde vergi ve harçlardan muaf olunması, KDV'nin yüzde 18 yerine yüzde 1 olması ve kimi ilçelerde sağlanan imar artışı bu ilçelerdeki dönüşümü daha karlı bir yatırıma çevirdi. 


Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, "'Kentsel dönüşüm neden bu ilçelerde başladı' derseniz buna bilimsel cevap yok. Kentsel dönüşüm şuan müteahhitlik hizmeti olarak ilerliyor. Oysa dönüşüm lüks rezidans yapmakla değil, omurgası sağlam ama uygun fiyatlı evler yapmakla olur" dedi. 


İstanbul'da ilçeleri inceleyen kapsamlı bir çalışma yapılmadığını, bina envanterinin çıkarılmadığını söyleyen Görür, müteahhitlerin ilgi duyduğu alanların...