27 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm sel

kentsel dönüşüm sel

Batı Karadeniz'de meydana gelen sel felaketler nedeniyle çok sayıda ev yıkıldı. Yıkılan evlerle ilgili değerlendirme yapan Prof. Dr. Veysel Eroğlu çözümün kentsel dönüşüm olduğunu dile getirdi. 

Sel felaketinin çözümü kentsel dönüşüm!

Batı Karadeniz'de meydana gelen sel felaketler nedeniyle çok sayıda ev yıkıldı. Yıkılan evlerle ilgili değerlendirme yapan Prof. Dr. Veysel Eroğlu çözümün kentsel dönüşüm olduğunu dile getirdi. 

Faruk Aksu: Kentsel dönüşüm kırsal alanlarda da zorunlu hale geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu kentsel dönüşümün sadece büyükşehirlerde değil sel, heyelan, taşkın gibi nedenlerden ötürü kırsal alanda da zorunluluk ve öncelik haline geldiğini söyledi.

Meram kentsel dönüşüm projesinde halk mağdur edilmeyecek!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında konuşan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Gelecek nesillere yaşanabilir bir şehir bırakmak hepimizin boynunun borcudur. Kadim Selçuklu başkentini ranta kurban edemeyiz" dedi

Doğu'daki terör mağdurları için kentsel dönüşüm yapılacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Sur, Cizre ve Silopi'de vatandaşın mağdur edilmeyeceğini ve operasyonlar sonunda kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tarihi binaların restore edileceğini, yerleşim alanlarında düzenleme yapılacağını söyledi.

Konya'da kentsel dönüşüm hızlandı!

Konya’da başlatılan kentsel dönüşüm ataklarıyla birlikte Meram, Karatay ve Selçuklu ilçeleri cazibe merkezi oldu. Sedat Altınay, hayata geçirilmeye başlanan projelerle birlikte yıkık ve virane mahallelerin yaşanabilir konut sahalarına dönüşeceğini söyledi

Yıldırım Selçukbey'de kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

Yıldırım Belediyesi büyük önem verdiği kentsel dönüşüme hızla devam ediyor. Belediye, Kentsel dönüşüm kapsamında Selçukbey Mahallesi Mesken meydanındaki risk altındaki binaların yıkımına başladı.

Ankara'da kentsel dönüşüm kapsamında 480 binanın yıkımı başladı!

Altındağ ilçesine bağlı Önder Mahallesi Selçuk Caddesi üzerinde bulunan 480 mekruh bina yıkılmaya başlandı. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılması kararlaştırılan binalar Sabah saatlerinde boşaltılmaya başlandı.

Binali Yıldırım'dan İzmir'e kentsel dönüşüm eleştirisi!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, "Büyükşehir kentsel dönüşüm deyip duruyordu, ben de göremiyordum, sonunda anladım. Yağmur yağınca kenti sel götürüyor. Kent sele dönüşüyor" dedi

Erenler'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Erenler'de kentsel dönüşüm başlıyor. Erenler Belediyesi'nin Kent sel Dönüşüm Projesi'ne, önü müzdeki hafta yapılacak 1. Etap 1. kısım ihalesiyle start veriliyor. İhale 280 konut, 1 ticaret yapısı, peyzaj, kaldırım, alt yapı işlerini kapsıyor.

Selçuklu'da kentsel dönüşüm kararlılığı!

Selçuklu da kentsel dönüşüm kararlılığı sürüyor. Selçuklu Belediyesi, tren yolundan başlayıp Beyşehir Çevre yoluna kadar devan eden ve içinde 8 mahalle bulunan bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor.

Konya Eski Sanayi Bölgesi'nde planlanan kentsel dönüşüm belirsizliğini koruyor!

Konya Torna, Kanyak ve Oto Tamircileri Odası Başkanı Emin Baranok, Selçuklu Eski Sanayi Bölgesi için gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu. Bölge esnafı belirsizliğin giderilmesini istiyor...

Ardahan'da kentsel dönüşüm kapsamında 550 konut yapılacak!

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, "Kentsel dönüşüm, can ve mal güvenliğini sağlayacak bir faaliyet olmanın yanında,mahallelerimizde yağmur, yağış ve sel felaketlerindeki ciddi riski de ortadan kaldıracak" dedi...

Kentsel dönüşüm Rize'de hayata geçiriliyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) deprem ve sel gibi afetlerde, can ve mal kaybına neden olan, kaçak yapılaşmaya karşı uyguladığı kentsel dönüşümü Rize'de hayata geçiriyor.

kentsel dönüşüm sel Haberi

kentsel dönüşüm sel

Türkiye’de “suyun otoritesi” olarak kabul edilen, Irak’ın su politikasının belirlenmesinde Cumhurbaşkanlığı Özel Temsilcisi olan TBMM İklim Araştırma Komisyonu Başkanı, eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Batı Karadeniz’deki sel felaket hakkında değerlendirme yaptı. Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre; çözüm olarak, “sel dönüşümü”nü öneren Eroğlu, “Dere bir gün mutlaka yatağını geri alır. Kentsel dönüşümde olduğu gibi, dere yataklarında bulunan binalar için de ‘sel dönüşüm’ çalışmaları gerçekleştirilmeli” dedi. Eroğlu, HES’lerin sel ve taşkınlarda etkili olduğu iddialarına da “Baraj ve HES’ler kati surette seli tetiklemiyor, bilakis seli barajda depolayarak veya nehir santralleri de adeta bir tersip bendi görevi gördükleri için taşkının hızını azaltıyor, önleyici rol oynuyor” dedi.

Kastamonu, Sinop ve Bartın’daki sel felaketlerinde neredeyse bir yıllık yağışın üçte ikisinin 24...