26 / 04 / 2024

Kentsel Dönüşüm son durum

Kentsel Dönüşüm son durum

Türkiye'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'de acilen 1.3 milyon konutun dönüşmesi gerektiğini dile getirdi.

2023'e kadar 100 bin konut dönüşecek!

Türkiye genelinde riskli konutların dönüşümü hızla devam ediyor.  Sadece İstanbul’da 300 bini acil 1.5 milyon konut var. İstanbul genelinde dönüşecek 2023'e kadar 100 binden fazla konutun dönüşmesi hedefleniyor. 

Kentsel dönüşüm tüm Türkiye'nin ihtiyacı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi bugünkü köşe yazısında Türkiye'deki kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı. 

Türkiye'de kentsel yenileme seferberliği!

Türkiye'de 9.8 milyon bina, 28.6 milyon konut var. Bunun yaklaşık 6.7 milyonu riskli. 1.5 milyonunun acil dönüşmesi gerekiyor. İstanbul'da ise 1.2 milyon bina, 5.9 milyon konut var. Bunlardan 300 bininin acil dönüşmesi gerekiyor.

117 bin kentsel dönüşüm projesi hayata geçiyor!

Önceki gün Üsküdar Kirazlıtepe'de bir takım ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul için 117 bin kentsel dönüşüm projesinin hayata geçeceğini dile getirdi. 

5 yılda 1.5 milyon konut dönüşecek!

Bartın'da bir dizi ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 5 yıl içerisinde acil öncelikli 1,5 milyon konutun dönüşümünü sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi. 

Hasan Yalçın: Kentsel dönüşüm kamuoyuna iyi anlatılmalı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri Hasan Yalçın, TBMM Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonunda, kentsel dönüşüm çalışmalarının vatandaşa anlatılması konusunda önerilerde bulundu.

Murat Kurum: 5 yılda 1,5 milyon konutu dönüştüreceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Her yıl 300 bin konut yapmak suretiyle önümüzdeki 5 yıllık süreçte 1 milyon 500 bin konutu dönüştüreceğiz." dedi.

Sektör kentsel dönüşüm hakkında ne düşünüyor?

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün önemli isimleri, kentsel dönüşümün bugün geldiği noktayı değerlendirerek, dönüşüm konusunda atılması gereken adımları anlattı.

Depreme dayanıksız tüm binalar yıkılıyor!

Deprem uzmanları, İstanbul’un büyük bir deprem riskiyle karşı karşıya olduğunu sıkça gündeme getiriyorlar. Bu kapsamda İstanbul'da bulunan depreme dayanıksız tüm binaların yıkımı gerçekleştirilecek. 

Belediyeler kentsel dönüşüm yarışında!

Türkiye'de kentsel dönüşüm özellikle bu yıl hız kazandı. Belediyeler kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalarına ara vermeden devam ediyorlar. 

Kentsel dönüşüme başlamak isteyen herkese kapımız açık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bakan Özhaseki, şehirlerin çehresini değiştirecek kentsel dönüşüm projeleri hakkında açıklamalar yaptı.

Yılda 500 bin konut kentsel dönüşüme girecek!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki geçtiğimiz haftalarda her yıl 250 bini İstanbul’da olmak üzere 500 bin konutun kentsel dönüşüm ile yenileneceğini açıkladı.

Kentsel dönüşüm baştan kuırgulanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, artık her ilin ayrı imar yönetmeliğinin olacağını belirtti. Düzenlemeyi 6 ay içinde yürürlüğe koyacaklarını söyleyen Özhaseki, kentsel dönüşümü baştan kurgulayacaklarını da kaydetti.

İnşaat sektörünün 2017 hedefi kentsel dönüşüm!

İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, İnşaat ve gayrimenkul sektörünün 2017 yılındaki hedefini kentsel dönüşüm olarak gösterdi. Karataş, 2017 yılındaki büyüme beklentisi olarak ise yüzde 5-6'yı umduklarını söyledi.

Beykoz Tokatköy Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yüzde 70'i tamamlandı! İşte 776  konutluk dev projede son durum!

Beykoz’un ilk kentsel dönüşüm projesi olan Beykoz Tokatköy Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yapımı yüzde 70’e yaklaştı. İşte söz konusu kentsel dönüşüm projesi ile ilgili son dakika detayları...

Emlak Konut GYO Ümraniye Kentsel Dönüşüm projesinde ve Tual Adalar'da son dakika gelişmesi! 

Emlak Konut GYO'nun Ümraniye Kentsel Dönüşüm projesinde ve Tual Adalar projesinde son dakika gelişmeleri yaşandı. Projelerin kısmi kesin kabulü ve kesin kabulü yapıldı. İşte ayrıntılar...

MHR GYO Ataşehir kentsel dönüşüm projesinde son dakika gelişmesi!

MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ataşehir kentsel dönüşüm projesi ile ilgili bir son dakika gelişmesini duyurdu. İşte MHR GYO Ataşehir'deki son durum...

Emlak Konut GYO Zonguldak On Temmuz Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son dakika! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yaptığı son dakika açıklamasında Zonguldak Ontemmuz Kentsel Dönüşüm Projesi inşaatı işinin kesin kabulünün yapıldığını belirtti.

Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazısında Bursa’daki kentsel dönüşüm projelerini kaleme aldı. Peki Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

TOKİ Ankara Sincan kentsel dönüşüm projesinde son durum! 

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Sincan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin altyapı tamamlama işinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Kentsel dönüşüm projeleriyle kontrolsüz şehirleşmeye son verilmeli! 

Siltaş Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir,8 Kasım Dünya Şehircilik Günü kapsamında yaptığı açıklamada şehirlerin sürdürülebilirliğine dikkat çekerek ''kentsel dönüşüm projeleriyle kontrolsüz şehirleşmeye son verilmeli'' dedi.

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm çalışmaları son gaz! Şehrin geleceği garantiye alınıyor!

Kocasinan Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Erkilet Ertuğrulgazi Mahallesi'ndeki 2. etabın temeli atıldı ve inşaat çalışmaları son gaz devam ediyor. 

Esenler'deki 50 bin konutluk kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Yol haritası açıklanıyor! 

17 Ağustos'un 24'üncü yıl dönümünde, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'in yüzde 57’sinden fazlasını nasıl yenilediklerini, 50 bin konutluk Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesindeki son durumu proje alanlarında açıklayacak. 

Kentsel dönüşüm finansman paketinde kira yardımı detayı! Kredi çeken kira yardımı alabiliyor mu? Son dakika!

Kentsel Dönüşüm Finansman Paketi çerçevesinde, devlet destekli kredilerin ayrıntıları peş peşe açıklandı. Kentsel dönüşüm finansman paketinde kira yardımı detayı! Kredi çeken kira yardımı alabiliyor mu? Son dakika!

Mersin'de kentsel dönüşüm projesi son gaz! 415 konut ve 50 dükkanın teslimleri 2023'te!

Mersin'in Akdeniz ilçesinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları son sürat devam ediyor. 415 konut ve 50 dükkanın yer aldığı kentsel dönüşüm projesinin ilk etabının 2023 yılında tamamlanmasının planlandığını bildirdi.

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son dakika! Çatı davası görüldü! 

İstanbul Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm kapsamında mağdur olan vatandaşların davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte o gelişme ve Tozkoparan kentsel dönüşümdeki son durum...

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Deprem konutlarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki deprem konutlarının inşasına ve kentsel dönüşüm projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki deprem konutlarında son durum ne?

Kentsel Dönüşüm son durum Haberi

Kentsel Dönüşüm son durum

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre; Bakan Kurum, İzmir, Elazığ ve Malatya'daki deprem felaketlerinin dönüşümün önemini bir kez daha gösterdiğini dile getirdi. Bakan Kurum, "Türkiye'de 9.8 milyon bina var. 28.6 milyon konut var. Bunun da yaklaşık 6.2 milyonu riskli, 1.3 milyonun da acil olarak dönüşmesi gerekiyor. İstanbul'da yaklaşık 1.2 milyon bina ve 5.9 milyon konut bulunuyor. İstanbul'da riskli 1.3 milyon konut var. Bunlardan da 250 bini acil dönüşmesi gerekiyor. 2012'den bu yana da 1.5 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. Şu anda, yatırım değeri 100 milyar lira olan 300 bin dönüşüm konutumuzun inşası devam ediyor" şeklinde konuştu.

İZMİR DEPREM KONUTLARI TESLİME HAZIR

İzmir depreminin birinci...