19 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm sorunları

kentsel dönüşüm sorunları

Son dönemde Avcılar’da yeniden gündeme gelen fırsatçı müteahhit şikayetleri mercek altına alındı. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de, münferit olayların dönüşümü engellemesine izin vermeyeceklerini, takipte olacaklarını belirtti. 

Kentsel dönüşümde uzmanlar ne diyor?

Habertürk köşe yazarlarından Mimar Esin Tümer, bugünkü yazısında "Kentsel dönüşümde söz uzmanların." başlıklı yazısını kaleme aldı...

Kentsel dönüşüm planlarına ilişkin 6 sorun TBMM'de!

Kentsel dönüşümde tarihi ve kültürel mirasın korunmasına, yapı denetimine ve deprem toplanma alanları TBMM'de konu oldu..

Kentsel dönüşümde bürokrasi yoruyor!

İSTANBUL İnşaatçılar Derneği (İNDER) organizasyonuyla düzenlenen ‘Kentsel Dönüşüm Çözümleri Konferansı’nda gayrimenkul sektörünün oyuncuları bir araya geldi.

Ankara'nın 5 kentsel dönüşüm sorunu mecliste!

Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara'nın bazı ilçelerini kapsayan kentsel dönüşüm ve gelişim projeleriyle ilgili iddialara ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı. Gök, Gölbaşı ve Çanyaka'daki kentsel dönüşüm sorunlarını ele aldı..

Yüksek gerilim hatları kentsel dönüşümü engelliyor!

Türkiye'deki deprem riski taşıyan konutların yeniden inşasına yüksek gerilim hatlarının engel olduğu ortaya çıktı. Vatandaşlar, gerilim hatları nedeniyle yüksek kat izni alamıyor. Bu nedenle vatandaşlar dönüşüme sıcak bakmıyor.

Hanifi Toptaş: Kentsel dönüşüm fırsattır!

Şüphesiz 2012 yılından beri Kahramanmaraş'ta en çok konulan konulardan birisi kentsel dönüşüm. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Hanifi Toptaş Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi'ndeki röportajda kentsel dönüşümü değerlendirdi.

Kentsel dönüşüm kavramı değiştirilmeli!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ceren Kumbasar bugünkü yazısında kentsel dönüşümü ve kentsel dönüşüm sorunlarını anlattı. İşte o yazı...

Kentsel dönüşümde uzlaşı sorununu büyük ölçüde aştık!

Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engel, 'başımıza talih kuşu kondu' yanılgısı. Bakanlık, "ne kimsenin başına devlet kuşu konuyor, ne kimsenin yeri gasp ediliyor. Bu algının değişmesi lazım" açıklamasında bulunuyor.

Kentsel dönüşüm imar rantına mı sebep oluyor?

Adana Egemen Gazetesi köşe yazarı Hülya Ekmekçi bugün ki köşe yazısında 'Kentsel dönüşüm bahane imar şahane' başlığını ele alıyor. İşte Hülya Emekçi'nin bugün ki köşe yazısı;

Mehmet Okay: 5 bin konutluk alana 10 bin konut olmaz!

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, İstanbul genelinde kentsel dönüşüm yapmak için alınan ve üzerinde 5 bin konutun bulunduğu bir alana 10 bin konut yapmanın altyapı sorunu yaratacağını söyledi.

1999 Marmara depreminin ardından yeterli tedbirler hala alınamadı!

Yaklaşık 16 milyon insanı etkileyen 1999 yılındaki Marmara depreminin ardından gündeme getirilen tedbirler hâlâ alınamadı. Yıllarca tartışılan 'Kentsel Dönüşüm Yasası' ise 2012 yılında yürürlüğe girdi.

Nevnihal Erdoğan: Kentsel dönüşüm 20 yılda büyük bir sorun oldu!

Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Nevnihal Erdoğan Kentsel Dönüşümün Kocaeli için önemli bir sorun haline geldiğini belirtti. Erdoğan 'Kentsel dönüşüm 20 yılda büyük bir sorun oldu' dedi.

Ali Güvenç Kiraz: Vatandaşları mülkiyet hakkına sahip olmaya çağırıyoruz!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz, kentsel dönüşümde 2/3'ün ve müteahhitlerin kat karşılığı sözleşmeleri mülkiyet hakkını tehdit ediyor diyerek vatandaşları bu konuda uyarıyor...

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

Kentsel dönüşümün çözümü için 3 ana başlık! Nasıl yapılmalı, hangi sorunlar çözülmeli?

Avcılar Belediye Başkanı Turhan Hançerli, kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve kentsel dönüşümün çözümü için 3 ana başlığı açıkladı. İşte ayrıntılar...

Yeni kentsel dönüşüm yasasında şok detay: Tebligat kanunundaki değişiklik sorun çıkarabilir!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili konuştu ve sorun çıkabilecek noktalara değindi. Peki yeni yasa dönüşüm sorunlarını çözecek mi?

Avcılar Belediye Başkanı Hançerli: Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli son zamanlarda gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yasası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz" dedi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları....

Kentsel dönüşüm ve kira sorunlarına ilişkin kanun teklifi Meclis'te! 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kentsel dönüşüm süreçlerinde milyonlarca vatandaşı ilgilendirden kira ve barınma sorununun çözülmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına kanun teklifi sundu. İşte o teklifin tüm detayları...

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm düğümü nasıl çözüldü?

Kentsel dönüşüm alanı ilan edildikten sonra birçok firma eliyle yenilenme çalışmalarının başladığı fakat yaşanan sorunlar sebebiyle adeta bir kördüğüm haline gelen Fikirtepe Projesi'nde dönüşüm düğümü nasıl çözüldü? İşte detaylar...

Yüreğir'deki Kentsel Dönüşüm Meclis gündemine taşındı!

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Burhanettin Bulut Yüreğir’deki kentsel dönüşüm projesinde yaşanan sorunları Meclis'te gündeme getirdi.

Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Avcılar halkının en büyük sorunlarından biri olan kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz sürüyor. Peki çalışmalar nasıl ilerliyor? Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Mersin Akdeniz'de altyapı sorununun çözümü kentsel dönüşüm!

Mersin'de Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilçedeki imar ve altyapı sorunlarının kentsel dönüşüm ile çözüleceğini dile getirdi. 

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde teslimler 2023'e kadar tamamlanacak!

İstanbul Fikirtepe'de yılan hikayesine dönen kentsel dönüşüm çalışmalarında sorunlar çözüme kavuşuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın devreye girmesiyle konut teslimleri hızlandı. Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen çalışmalarda son gelinen durumu anlattı. 

Sur'daki kentsel dönüşüm konutları için araştırma önergesi verildi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin bazı mahallelerinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan konutlara yönelik sorunların tespit edilerek bu sorunlara çözüm yollarının belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sorunların araştırılması için önerge verildi!

İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde mağdur olanların sorunlarının araştırılarak çözüm yolları geliştirilmesi amacıyla meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Fikirtepeli kentsel dönüşüm mağdurları için müjdeli haber!

Fikirtepe kentsel dönüşüm uygulamalarında karşılaşılan sorunların tespit edilerek alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge TBMM'ye sunuldu.

kentsel dönüşüm sorunları Haberi

kentsel dönüşüm sorunları

Gerek kredi desteği gerekse KDV ve vergi harçları gibi birçok imkan kentsel dönüşümü kolaylaştırdı. Yeni Şafak'tan Mine Açar'ın haberine göre; gecesini gündüzüne katarak çalışma yürüten devletin bu çabasını hiçe sayan dönüşüm fırsatçıları gönüllülük esasını hiçe sayıyor. Türkiye’nin birçok yerinde özellikle de İstanbul’da benzer sorunlar sıkça yaşanıyor. Son dönemde şikayetlerin en çok arttığı ilçe Avcılar oldu. Avcılar’da bazı uyanık müteahhitler, gönüllülük esasını bir kenara bırakıp kat maliklerinden biri ile yol alıyor ve binaları riskli yapı haline dönüştürüyor. 

HAKSIZLIĞA İZİN YOK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı zaten gelen her türlü şikayeti tek tek inceliyor ve haksızlığı engelliyor. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de siyaset üstü bir konu olan ve bakanlığın yoğun mesai harcadığı kentsel dönüşümde uyanık müteahhitlere geçit vermeyeceklerine dikkat çekti. İlçede...