26 / 04 / 2024

Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı

Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı

SABAH gazetesinin düzenlediği Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı İzmir’de gerçekleşiyor. Kurultayda dönüşüm politikaları masaya yatırılacak

Ergün Turan: Daha güvenli yapılar için çaba harcıyoruz!

Sabah Gazetesi tarafından Bursa’da düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’nda konuşan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, vatandaşların güvenli yapılarda, daha güzel şehirlerde yaşamaları için ortak çaba harcadıklarını söyledi.

Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı 25 Ekim'de!

Bursa’nın inşaat sektörü, ‘Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayında toplanacak. 25 Ekim'de Merinos Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek olan zirveye Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katılacak.

Mebuskent yatay yapılaşmanın öncüsü oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “artık zamanı geldi” dediği yatay yapılaşma konseptini bunun öncesinde hayata geçiren Mebuskent’in 388 dönümlük arazinin 4’te 3’üyatay yapılaşmaya ayrıldı.

Yatay mimarinin vakti geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yatay yapılaşma’ vurgusu da Başbakan Davutoğlu’nun ‘Gökkafes’ göndermesi de gösterdi ki Türkiye'de artık mimari hassasiyet konusunda başka bir boyuta geçildi. Sektör temsilcileri de ‘Yatay mimarinin vakti geldi’ diyor.

Dönüşümde insanların beklentilerini iyi anlamak gerekiyor!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’nın öğleden sonraki oturumunda Kentsel Dönüşüm projelerinin eksiksiz bir şekilde hayata geçirilmesi için neler yapılması gerektiğini anlattı.

Kentsel dönüşümde master plan dönemi başlıyor!

Kentsel dönüşümde, rezerv alanlar oluşturularak örnek şehirler kurulmasını esas alan "master plan" dönemine geçiliyor. Dönüşüm alanındaki konut sahipleri yeni kurulacak çevre dostu şehirlere transfer edilecek. Eskişehir ve İstanbul’da ilk adımlar atılıyor

Ergün Turan: İnşaat sektörü ileriye gitmeli!

SABAH gazetesinin düzenlediği 'Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nın ardından Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak'ın ev sahipliğinde inşaat sektörünün dev isimleri akşam yemeğinde bir araya geldi.

Kentsel dönüşümün yol haritası yeniden çizildi!

Sabah gazetesinin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’nda dönüşümün yol haritası yeniden çizildi.

Kentsel dönüşümde kültürel ve sosyolojik veriler dikkate alınıyor!

TOKİ Başkanı Turan, "19 yılda 43 bin konut üreten bir idareden son 13 yılda 710 bin konut üreten yapıya geldik. 2023 hedefimizi 1 milyon 200 bin konut olarak belirledik. Bu yıl hedefimiz iştirak şirketlerimiz hariç 60 bin sosyal konutu inşa etmek" dedi.

Kentsel dönüşümü hızlandıracak 20 kritik tespit!

Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı, sektörün ufkunu açan platforma dönüştü. Sektör oyuncularının yaptığı 20 kritik tespit, dönüşüm çalışmalarını hızlandırıp, geleceği şekillendirecek.

Kentsel dönüşüm medeniyet projesidir!

Sabah Gazetesi köşe yazarı Okan Müderrisoğlu bugün köşesinde " Medeniyet inşası " başlıklı yazısına yer verdi. İşte " Medeniyet inşası " yazısının detayları..

İstanbul konutta farklı bir noktaya geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'ndaki konuşmasında, Türkiye'nin, şehir nüfusunun 2. Dünya Savaşı sonrası hızla arttığı pek çok ülke gibi ciddi bir kentleşme sorunu yaşadığını söyledi.

Kentsel dönüşümle modern yaşam alanları oluşturuluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı, "Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bugüne kadar hiçbir hükümetin gündeme getiremediği kentsel dönüşümü başlattık. Şehirlerimizin çehresini değiştirerek, vatandaşımızın modern yaşam alanlarına kavuşmasını sağladık." dedi.

Tüketici kredilerindeki faiz düşürülüyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün ‘Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’nda bankalara seslenerek, “Vatandaşların rahat ödeyebilmeleri için tüketici kredilerindeki faizi lütfen düşürün” dedi.

Kentsel dönüşüm, yüksek kiralar ve ev sahibi-kiracı tartışmaları İstanbul'dan İstanbul'a göçü tetikledi!

İstanbuk'da son zamanlarda kentsel dönüşüm seferberliği yaşanıyor. Vatandaşlar kentsel dönüşüm ve yüksek kiralardan dolayı evlerinden taşınmak zorunda kaldı. 

AK Parti'nin seçim beyannamesi tamam: Öncelik 81 ilde kentsel dönüşüm ve dirençli şehir seferberliği!

AK Parti'nin 30 Ocak tarihinde Ankara'da duyuracağı seçim beyannamesi, 81 ilde kentsel dönüşüm ve dirençli şehir seferberliği ön plana alınarak tamamlandı. İşte beyannamede yer alanlar...

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm 5. Etap'ta tapu dağıtımı ve anahtar teslimi yapıldı! 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 5. Etap 52681 Ada 1 Parselde tamamlanan, 166 adet konut için tapu dağıtımı ve anahtar teslim töreni bugün yapıldı. 

Murat Kurum: Ulaşım ve kentsel dönüşüm iki önemli başlığımız olacak!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Murat Kurum seçim çalışmalarına da başladı. Kurum yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm ve ulaşım iki önemli başlığımız olacak" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan kentsel dönüşüm ve afet rehabilitasyonu açıklaması!

12’nci Kalkınma Planı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kalkınma Planı üzerinde yapılan görüşmelerde kentsel dönüşüm ve afet rehabilitasyonuna ilişkin birtakım açıklamalar yaptı.

Seçkin Kentsel Dönüşüm Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Seçkin Kentsel Dönüşüm Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 20 milyon TL sermaye bedeli ile Zülküf Akpınar tarafından kuruldu.

Konutta periyodik denetim kapıda: 81 ilde kentsel dönüşüm ve deprem yasasının temelleri oluşturuluyor! 

Ülkemizi afetlere karşı hazır ve dirençli hâle getirmek için düzenlenen “Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası” çerçevesinde 6 farklı komisyon oluşturuldu. Peki hangi çalışmalar yürütülecek?

Mega Kentsel Dönüşüm Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Mega Kentsel Dönüşüm Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Demir Han Tuncer, Muhsin Marangoz ve Murat Emrehan Gökçen ortaklığında kuruldu.

Fenercioğlu Kentsel Dönüşüm Ve Proje Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Fenercioğlu Kentsel Dönüşüm Ve Proje Geliştirme Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Aycan Fenercioğlu tarafından kuruldu.

Kentsel dönüşüm ve kira sorunlarına ilişkin kanun teklifi Meclis'te! 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kentsel dönüşüm süreçlerinde milyonlarca vatandaşı ilgilendirden kira ve barınma sorununun çözülmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına kanun teklifi sundu. İşte o teklifin tüm detayları...

Sultangazi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre,  Sultangazi ilçesi, Cumhuriyet, 50. Yıl ve Esentepe Mahalleleri, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanının Bir Kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli 26.05.2022 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı 1. yılını kutladı!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı 1. yılını Kentsev üyeleriyle beraber kutladı...

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin temeli atıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için temel atma töreni gerçekleşti. Proje ile 2 bin 103 konut inşa edilecek.

Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı Haberi

Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı

Türkiye'nin çehresini değiştiren kentsel dönüşüm projesi İzmir'de masaya yatırılıyor. SABAH gazetesinin ev sahipliği yaptığı 3. Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı, bugün İzmir' de gerçekleşecek. Kurultaya Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Konutder Başkanı Altan Elmas ve GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin'in yanı sıra çok sayıda bürokrat ve sektör temsilcisi katılacak. Kurultayda afetlere dayanıksız binaları modern ve güvenli yaşam alanları haline getiren kentsel dönüşüm, yetkili isimlerle ele alınacak.


DEPREM BÖLGESİNE ÇÖZÜM

Moderatörlüğünü Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu'nun yapacağı "Deprem ve Kentsel Dönüşümde Doğru ve Yanlışlar" başlıklı oturumda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen, GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, Konutder Başkanı...