18 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm yapılacak bölgeler

kentsel dönüşüm yapılacak bölgeler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümün temeli olarak gösterilen 152 riskli alanın yanına 2015 yılında 20 yeni bölge daha açıklayacak.Bu yıl 200 bin bölümün daha yıkılması hedefleniyor

Ahmet Ercan:Kentsel dönüşümlerin önemli kazanımları olacak!

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, kentsel dönüşümün Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olduğunu ve bu projenin önemli kazanımlarının olacağını belirtti

Tarihi eserler dışındaki tüm riskli binalar yıkılacak!

Hükümet, Türkiye çapında 6.5 milyon binanın elden geçirileceği kentsel dönüşüm için özel hesap açılmasını kararlaştırdı

İmarda yeni dönem resmen başlıyor: Artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak!

AK Parti’nin belirlemiş olduğu 5 yıllık yerel yönetim vizyonunda imar planı değişikliklerinde yeni bir dönemin de kapısı aralanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak.

Gültepe'de kentsel dönüşüm sorunu: İnsanlar borçlandırılacak, yeni binaların aidatları bile ödenemez!

İzmir Konak’a bağlı Gültepe semtinde 14 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm imar planlarına karşı  senelerdir mücadele eden Gültepeliler, bölgede kentsel dönüşüm yapılmasını gerektiğine ancak kendilerine sorulması gerektiğine dikkat çekiyor. İşte ayrıntılar ve Gültepelilerin talepleri...

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2024 ne zaman yapılacak? Kira desteği kimlere verilecek?

2024 yılının başında artan kira yardımı ile ilgili detaylar belli oldu. Milyonlarca kişi kira yardımı ödemelerini merak ediyor. Peki kira desteği başvurusu nasıl yapılır? Kentsel dönüşüm kira yardımı 2024 ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Türkiye'de 31 milyon ev ve 6 milyon iş yerinin yüzde 20'si riskli! Yapılacak tek şey kentsel dönüşüm! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ülke genelindeki riskli yapılarla ilgili konuştu ve yapılacak tek şeyin kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Samsun İlkadım ilçesi sakinleri isyan etti: Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin!

Samsun'un İlkadım ilçesine bağlı Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallesi sakinleri, 'Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin' diyerek yetkililere seslendi.

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Hyd Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Mühendislik Teknoloji Enerji Denizcilik Teks.Ve Madencilik A.Ş kuruldu!

Hyd Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Mühendislik Teknoloji Enerji Denizcilik Teks.Ve Madencilik A.Ş Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ece Altintaş ve Havva Ceyhan ortaklığında kuruldu.

‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasında ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

İstanbul’daki riskli yapıların yenilenmesi için hazırlanan ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasına talep yağarken, en merak edilen konulardan biri ödeme planı oldu. Peki ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasınde ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

Özgün Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Ve Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özgün Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Ve Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Özgün Bekmezci tarafından kuruldu. 

Sitare Kentsel Dönüşüm Yapı Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Sitare Kentsel Dönüşüm Yapı Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Güngören'de Fevzi Umman, Hamit Umman ve Zeynep Umman ortaklığında kuruldu.

Vira Kentsel Dönüşüm Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vira Kentsel Dönüşüm Yapı Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Faruk Kaynak ve Murat Özdemir ortaklığında kuruldu.

Kentsel dönüşüme yeni soluk!

Türkiye'de 2012 yılında yasalaşan kentsel dönüşüm sisteminde şu ana kadar riskli konutların sadece 663 bini yıkıldı. Kentsel dönüşüm yapılacak olan bina sahipleri ile oluşan anlaşmazlıklar ve yerel yönetimlerin takipsizliği sebebiyle dönüşümde yaşanan aksaklıklar için çözümler hazırlandı.

Ali Öztunç: Yurttaş odaklı kentsel dönüşüm yapılmalı! 

Partisinin genel merkezinde gündem değerlendirmesi yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç kentsel dönüşüm projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. 

kentsel dönüşüm yapılacak bölgeler Haberi

kentsel dönüşüm yapılacak bölgeler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,kamuoyunda kentsel dönüşüm olarak bilinen afet riski altındaki alanların dönüştürülmesine yönelik şu anda uygulamada olan 152 riskli alanın yanına 2015 yılında yeni bölgeler açıklamaya hazırlanıyor. Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre Bakanlar Kurulu kararıyla bu yıl çoğu İstanbul’da olmak üzere 20 yeni bölge daha riskli alan ilan edilecek. 


KİRA YARDIMI 300 MİLYON LİRAYA KADAR ÇIKACAK


İstanbul’da şu ana kadar Bakanlık tarafından ilan edilen 40 bölge bulunurken,3.9 milyon metrekare ile Gaziosmanpaşa birinci sırada yer alıyor. Kentsel dönüşüme yönelik olarak 2015 yılı hedeflerini paylaşan bakanlık yetkilileri, 100 bin bağımsız bölüme yönelik risk tespiti yapılacağını belirttiler. Bakanlık yetkililerine göre bu yıl sonuna kadar 200 bin bağımsız bölümün ise yeni yapıma yönelik olarak tasfiye edilmesi hedefleniyor. Kentsel dönüşümü kolaylaştıran bir etken olarak göze...