18 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm yardımları neler

kentsel dönüşüm yardımları neler

Yaşanan depremler nedeniyle kentsel dönüşümün önemi bir kez daha hatırlandı. Zarar gören binaların yenilenmesi hakkında bilgi veren Avukat Senem Kiraz, hasarlı binalarda oturan vatandaşların hakları hakkında da açıklama yaptı.

Kentsel dönüşüm kira yardımına 2024 zammı! 

Kentsel dönüşümü desteklemek için verilen kira yardımları artırıldı. En son artış geçen sene Nisan'da yapılmıştı. İşte il il kira yardımı bedelleri...

Kentsel dönüşüm kira yardımı hangi ilde, ne kadar? İşte il il kira yardımları 2023!

Kentsel dönüşüm kira yardımı hangi ilde, ne kadar? İşte il il kira yardımları 2023... Hemen bakın...

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2023 ne kadar? İstanbul, Ankara ve İzmir'de kira yardımı kaç TL? İşte il il kira yardımları

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2023 ne kadar? İstanbul, Ankara ve İzmir'de kira yardımı kaç TL? İşte il il kira yardımları...

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, şartları nelerdir?

Ev sahipleri evlerinin eskimesi durumunda kentsel dönüşüme başvuru yapabiliyorlar. Yapılacak olan kentsel dönüşümlerde devlet tarafından verilen yardımlar bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, şartları nelerdir? İşte tüm detaylar...

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Ev sahipleri evlerinin eskimesi durumunda evlerini kentsel dönüşümle yenilettirebiliyorlar. Evlerini kentsel dönüşümle yenilettirecek olanlara yönelik çeşitli yardımlar bulunuyor. Bunlardan biride kentsel dönüşüm kira yardımı olarak karşımıza çıkıyor.

Kentsel dönüşüm yardımları neler?

Kentsel dönüşüm sürecine giren binanın malikleri ve kiracıları bazı maddi yardımlardan faydalanabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm yardımları neler?

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl ve nereden alınır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı almayı düşünen vatandaşlar başvuru adımlarını araştırıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl ve nereden alınır?

İzmir Gültepe sakinlerinden kentsel dönüşüm tepkisi!

Gültepe Semti Kentsel Dönüşüm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin genel kurulunda konuşan mahalleli, kentsel dönüşüme tepki gösterdi. 

Kepezaltı-Santral Kentsel Dönüşüm projesinde kira yardımları ne oldu?

AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Kepezaltı-Santral kentsel dönüşüm projesinde kira yardımı sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Kocaeli’de kentsel dönüşüm yardımı 995 TL oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından illere göre yapılacak olan kira yardımı tutarları açıklandı. Buna göre; Kocaeli’de kentsel dönüşüm kira yardımı ise 995 TL olarak açıklandı.

Kentsel dönüşüm kira yardımına yüzde 20 zam!

Kentsel dönüşüm, son günlerde oldukça hız kazandı. Geçtiğimiz günlerde kira yardımlarına da yaklaşık yüzde 20 zam yapıldı.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2019'da ne kadar olacak?

Kentsel dönüşüm kapsamında anlaşma sağlanarak tahliye edilen yapıların maliklerine, kiracılarına veya işyeri sahiplerine Bakanlık tarafından çeşitli yardımlar yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı 2019'da ne kadar olacak?

Hangi ilde ne kadar kentsel dönüşüm kira yardımı alınır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, 2018 yılında ödenen kentsel dönüşüm kira yardımları, Tüketici Fiyatları Endeksi'ndeki (TÜFE) artışa göre belirlenmişti.Peki, hangi ilde ne kadar kentsel dönüşüm kira yardımı alınır?

kentsel dönüşüm yardımları neler Haberi

kentsel dönüşüm yardımları neler

2020 yılında yaşanan depremler nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmaları kaçınılmaz oldu. Milliyet'te yer alan habere göre; kentsel dönüşüm kapsamı dahilinde taşınmaz sahiplerinin hakları olduğunu söyleyen Avukat Senem Kiraz bilinmeyenleri anlattı.

Depremde oturdukları ev ve işyerleri ağır şekilde hasar gören veya yıkılan taşınmazda kiracı olanlara ve maliklere devlet tarafından kanun gereği ilk etapta maddi yardım yapıldığını belirten Kiraz, 6306 sayılı Kanunun sağladığı harç muafiyetleri, kredi ve faiz avantajı, kira yardımının hak sahipleri için önemli bir avantaj olduğunu aktardı. Orta derecede hasar gören binaların 1 yıl içinde güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Kiraz, devlet tarafından kanuni şartları sağlayan hak sahiplerine güçlendirme kredisi verildiğini ve güçlendirme yapılmayan binaların yıkılabileceğini de belirtti.

Kiraz, deprem sebebiyle zarar gören binalarda kat maliki ve müteahhittin bir takım sorumlulukları olduğun...