24 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm yıkılan bina sayısı

Kentsel dönüşüm yıkılan bina sayısı

Türkiye'de 2012'de başlatılan kentsel dönüşüm hamlesiyle, toplamda bugüne kadar 610 bin riskli bağımsız birimin yıkımı gerçekleştirildi...

Kentsel dönüşümde yıkılan bina sayısında rekor kırıldı!

Kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte adeta baştan sona yenilenen Türkiye’de dönüşüm kapsamında yıkılan bina sayısı rekor seviyelere ulaştı. İstanbul başı çekti..

Kentsel dönüşümde kaç konut yıkıldı? Bu yıl kaç binaya risk tespiti yapılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alo 181 Kentsel Dönüşüm hattı, Twitter'da açıkladı. İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verilerine göre kentsel dönüşümde yıkılan riskli yapı sayısı ve 2014 yılında risk tespiti yapılacak bina sayısı...

Kentsel dönüşümde İstanbul'da yıkılan bina sayısı kaçtır?

Kentsel dönüşüm kapsamında İstanbul'da yıkılan riskli bina sayısı toplam kaçtır? İstanbul'da yıkılacak riskli yapı sayısı Aralık 2013 itibariyle kaçtır? Kentsel dönüşümde İstanbul'da yıkılan bina sayısı kaçtır? İşte cevapları...

İstanbul'da kaç riskli bina yıkıldı?

İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nün 28 Ekim 2013 tarihinde açıkladığı son durum raporuna göre İstanbul'da kaç riskli bina yıkıldı? Kaç İstanbullu, riskli binasının yıkılmasını istedi? İşte rakamlar...

Kentsel dönüşüm yıkımı, skandalı ortaya çıkardı: İki binanın duvarı ortak çıktı!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yıkımları kapsamında yeni bir skandal yaşandı. İstanbul Avcılar'da iki binanın duvarı ortak çıktı... 

Kentsel dönüşüm, yüksek kiralar ve ev sahibi-kiracı tartışmaları İstanbul'dan İstanbul'a göçü tetikledi!

İstanbuk'da son zamanlarda kentsel dönüşüm seferberliği yaşanıyor. Vatandaşlar kentsel dönüşüm ve yüksek kiralardan dolayı evlerinden taşınmak zorunda kaldı. 

Küçükler Kentsel Dönüşüm Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Küçükler Kentsel Dönüşüm Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hilal Küçükşabanoğlu ve Yunus Küçükşabanoğlu ortaklığında kuruldu.

Emlak Konut GYO Düşler Vadisi ve Ümraniye kentsel dönüşüm projelerinin kısmi kesin kabulü yapıldı! 

Emlak Konut GYO, Düşler Vadisi ve Ümraniye kentsel dönüşüm projelerinin kısmi kesin kabulünün yapıldığını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm için ilk kepçe vuruldu!

İstanbul Beşiktaş’ta Akat Mahallesi, Zeytinoğlu Caddesi’nde iki binanın yıkımının başlamasıyla birlikte kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk adımı atıldı. Belediye iştiraki İmar A.Ş tarafından yapılan ilk dönüşüm yıkımında Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da yer aldı.

Kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti var mı?

Kentsel dönüşümde yıkılarak yenilenen binaların bazı harç ve vergiler için muafiyet bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti var mı?

Kadıköy Şekerciler Apartmanı kentsel dönüşümle yıkılacak!

Kadıköy'de bulunan Şekerciler Apartmanı için kentsel dönüşüm dahilinde yıkım karar alındı.  Mimarlar ve kent araştırmacıları, binanın girişinde bulunan ve ressam Jale Yılmabaşar tarafından tasarlanan seramik panonun korunması için çağrı yaptı.

Güven Kentsel Dönüşüm Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Peyzaj San.İç Ve Dış Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Güven Kentsel Dönüşüm Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Peyzaj San.İç Ve Dış Tic.Limited Şirketi Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mücahit Abuçka tarafından kuruldu.

Kentsel dönüşüm ile çöküntü alanları ihya edilecek!

Yeşilay Haftası dolayısıyla Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezi'ni ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmaları ile çöküntü alanlarının ihya edildiğini dile getirdi.

Ümraniye Belediyesi kentsel dönüşüm toplantılarının üçüncüsünü gerçekleştirdi!

Ümraniye Belediyesi tarafından ilçede bazı mahallelerinde yaşanan kentsel dönüşüm sıkıntılarını gidermek için açılan kentsel dönüşüm ofislerinde bilgilendirme toplantılarının üçüncüsü yapıldı.

Beylikdüzü'ndeki kentsel dönüşüm yıkımına inceleme!

Beylikdüzü'nde kentsel dönüşüm dahilinde yıkımı gerçekleştirilen bir binanın molozları, karşı binadaki bazı evlerin camlarına geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Kentsel dönüşümü yık yap yerine, kentlerimizi dönüştürerek sağlamalıyız!

Geçtiğimiz günlerde yaşanan İzmir depremi, kentsel dönüşümü de yeniden gündeme getirdi...

Kentsel dönüşüm ranta mı dönüştü?

İstanbul başta bütün büyük şehirlerde kentsel dönüşüm bir rant savaşı haline geldi. Dönüşümde, yıkılanın yerine iki misli-üç misli büyüklüğünde bine dikilmesine “evet” deniyor.

Kentsel dönüşüm yıkılan bina sayısı Haberi

Kentsel dönüşüm yıkılan bina sayısı

8 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan kentsel dönüşüm hamlesiyle Türkiye'de 610 bin riskli bina yıkıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Can ve mal kaybına yol açma riski taşıyan yerleşim alanlarının güvensiz ve sağlıksız yapılaşmalardan arındırılarak afetlere duyarlı halde yeniden oluşturulması amacıyla 2012 yılında kentsel dönüşüm seferberliği başlatıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, ulaşım sistemleri, sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla yaşanabilir, sağlıklı ve güvenli kentsel alanların oluşturulmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

13 milyar lira kaynak kullanıldı

Bakanlık tarafından, 2012'deki seferberlik kapsamında, riskli alanlarda ve yapılarda "binalarda kullanılabilir her bölüm" olarak tanımlanan, toplam 1 milyon 166 bin "bağımsız birim" dönüşüm kapsamında yenilendi.

Yeni yapı denetim sistemiyle bugüne kadar yaklaşık 5 milyon 500 bin bağımsız bölümü içiren 730 bin bina denetlendi, buralarda yaşayan 22...