29 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm yıkım tespiti

Kentsel dönüşüm yıkım tespiti

Kentsel dönüşüm yıkım parası ne kadardır? Kentsel dönüşüm kredi geri ödeme süresi nedir? İşte Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Gelir, Harcama, Kredi ve Kaynak Aktarımı Yönetmeliği esasları...

Kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti var mı?

Kentsel dönüşümde yıkılarak yenilenen binaların bazı harç ve vergiler için muafiyet bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti var mı?

Kadıköy Şekerciler Apartmanı kentsel dönüşümle yıkılacak!

Kadıköy'de bulunan Şekerciler Apartmanı için kentsel dönüşüm dahilinde yıkım karar alındı.  Mimarlar ve kent araştırmacıları, binanın girişinde bulunan ve ressam Jale Yılmabaşar tarafından tasarlanan seramik panonun korunması için çağrı yaptı.

İstanbul'da kentsel dönüşümü etkileyecek yeni düzenleme!

İstanbul için imar planı teklifi hazırlandı. Teklif, kentsel dönüşümle yıkılıp yeniden yapılacak binaların daha önceki imar hakkından faydalanmasını içeriyor.

Bağcılar'da kentsel dönüşümle yıkılan Fetih Camii'nin temeli atıldı!

Konutlardan okullara ve ibadethanelere kadar bir çok alanda kentsel dönüşümün başarılı bir şekilde devam ettiği Bağcılar’da yenilenen son yer Fetih Camii oldu. 

Kentsel dönüşümde yıkılan ibadethanelerin yeniden yapılması için teklif verildi!

Kentsel dönüşümde yıkılan ibadethanelerin yeniden yapılması için Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi...

İzmir Karabağlar kentsel dönüşümde yıkımlar sürüyor!

Karabağlar ilçesinde 4 katlı binanın yıkımı sırasında düşen molozlar, elektrik tellerine zarar verdi. Bozyaka Mahallesi'nde 2919 Sokak'ta, kentsel dönüşüm kapsamında yıkımı yapılan 4 katlı binanın son katındaki tuğla duvarın bir kısmı, büyük bir gürültüyle çöktü.

Burhaniye'deki tarihi CHP binası kentsel dönüşümle yıkılıyor mu?

Burhaniye’de CHP'nin tarihi binası kentsel dönüşümle yıkılacağı iddia edildi. CHP Genel Merkez Saymanı 22. Dönem Milletvekili olan A. Kemal Deveciler binanın restore edilmesi gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşümde yıkım planı zorunlu olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kapsamındaki yapıların, başta tehlikeli maddeler olmak üzere ahşap, demir, bakır, beton ve plastik gibi malzemelerin kaynağında ayrıştırılarak yıkılmasını zorunlu hale getiriyor.

Batman'daki kerpiç evler kentsel dönüşümle yıkılıyor!

Batman'ın çekirdeğini oluşturan kerpiç evler bir bir yıkılıyor. Daha çok eski semtlerde bulunan kerpiç evlerin çoğu beton yapılara dönüştü. İluh. 19 Mayıs, Yeni Mahalle ve Şirinevler'deki kerpiç evler kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıktırılıyor.

Adıyaman'da 100 yıllık evler kentsel dönüşümle yıkılacak!

Adıyaman Mara ve Musalla mahallelerinde yürütülecek olan kentsel dönüşüm ile birlikte Adıyaman’a özgü yapılar yıkılacak.

Adıyaman'a özgü yapılar kentsel dönüşümle yıkılacak!

Adıyaman Mara ve Musalla mahallelerinde yürütülecek olan kentsel dönüşüm ile birlikte Adıyaman’a özgü yapılar yıkılacak.

Tabakhane kentsel dönüşümde yıkımlar devam ediyor!

TRABZON Buyükşehir Belediyesi ekipleri, Tabakhane Kentsel Dönüşüm alanında yıkımlara devam ediyor. Alanda bulunan 688 binadan 600'ünün kamulaştırdığı proje kapsamında hak sahiplerine bugüne kadar 175 milyon TL ödeme yapıldı.

Samsun Kıran'da kentsel dönüşümde yıkımlar başladı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, proje ve fizibilite çalışması tamamlanan Kıran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ne gerçekleştirdiği ilk yıkımla başladı.

Kentsel dönüşüm yıkım tespiti Haberi

Kentsel dönüşüm yıkım tespiti

Kentsel dönüşüm yıkım parası!

Kentsel dönüşüm yıkım tespiti ile Kentsel dönüşüm yıkım kredisi ile ilgili yasal esaslar, 13 Eylül 2012 tarihinde 28410 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Gelir, Harcama, Kredi ve Kaynak Aktarımı Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor.


BEŞİNCİ BÖLÜM

Tespit ve Yıkım Kredileri


Kredinin şartları ve geri ödenmesi

MADDE 15 – (1) Kanunun 3 üncü maddesi uyarınca yapılacak tespitler için, özel hesaptan tespit kredisi verilebilir. Kredi tutarının hak sahibinin hesabına aktarıldığı tarihten itibaren üç ay içerisinde tespitin yaptırılması ve Bakanlığa gönderilmesi zorunludur. Aksi takdirde 6183 sayılı Kanunun 51 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan gecikme zammı uygulanır ve kredinin/borcun tamamı muaccel hale getirilir.


(2) Riskli alanda yer alan veya riskli olduğu tespit edilen yapılar için, Bakanlıkça özel hesaptan yıkım kredisi verilebilir. Kredi tutarının...