29 / 03 / 2024

kentsel dönüşüm yıkımları profesyonelce yapılıyormu

kentsel dönüşüm yıkımları profesyonelce yapılıyormu

Kentsel dönüşüm ile 20 yılda Türkiye genelinde 6.5 milyon konutun yenilenmesi planlanırken hâlâ bir yıkım yönetmeliği bulunmuyor. Maliyeti düşürmek için yapılan hatalı yıkımlar can kayıplarına varan sonuçlar doğuruyor...

Kentsel dönüşüm yıkımı, skandalı ortaya çıkardı: İki binanın duvarı ortak çıktı!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yıkımları kapsamında yeni bir skandal yaşandı. İstanbul Avcılar'da iki binanın duvarı ortak çıktı... 

Küçükler Kentsel Dönüşüm Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Küçükler Kentsel Dönüşüm Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hilal Küçükşabanoğlu ve Yunus Küçükşabanoğlu ortaklığında kuruldu.

Emlak Konut GYO Düşler Vadisi ve Ümraniye kentsel dönüşüm projelerinin kısmi kesin kabulü yapıldı! 

Emlak Konut GYO, Düşler Vadisi ve Ümraniye kentsel dönüşüm projelerinin kısmi kesin kabulünün yapıldığını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Samsun'da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

Samsun'da kentsel dönüşüm yatırımları hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi. 

Kadıköy Şekerciler Apartmanı kentsel dönüşümle yıkılacak!

Kadıköy'de bulunan Şekerciler Apartmanı için kentsel dönüşüm dahilinde yıkım karar alındı.  Mimarlar ve kent araştırmacıları, binanın girişinde bulunan ve ressam Jale Yılmabaşar tarafından tasarlanan seramik panonun korunması için çağrı yaptı.

Güven Kentsel Dönüşüm Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Peyzaj San.İç Ve Dış Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Güven Kentsel Dönüşüm Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Peyzaj San.İç Ve Dış Tic.Limited Şirketi Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mücahit Abuçka tarafından kuruldu.

Beylikdüzü'ndeki kentsel dönüşüm yıkımına inceleme!

Beylikdüzü'nde kentsel dönüşüm dahilinde yıkımı gerçekleştirilen bir binanın molozları, karşı binadaki bazı evlerin camlarına geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Kentsel dönüşümü yık yap yerine, kentlerimizi dönüştürerek sağlamalıyız!

Geçtiğimiz günlerde yaşanan İzmir depremi, kentsel dönüşümü de yeniden gündeme getirdi...

Kentsel dönüşüm yıkımı azalttı!

Elazığ’da 6.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. Depremde hayatını kaybedenlerin yaşadığı 3 apartman da 1999 yılında ki Marmara Depremi’nden önce yapıldığı öğrenildi...

Konya Karapınar'da kentsel dönüşüm yıkımı başladı!

TOKİ'nin Konya'nın Karapınar ilçesinde başlayacağı Çetmi Pınarbaşı "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" için binaların yıkımına başlandı.

İÜ Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 13 Nisan'da başlıyor!

İstanbul Üniversitesi (SEM) ve Management Plus işbirliği tarafından düzenlenecek Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı’nın yirmincisi 13 Nisan'da başlıyor.

Kentsel dönüşüm çarpık yapılaşmadan kurtarıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşümü aynı zamanda ecdadın bize bıraktığı, tarihi ve kültürün dönüştürülmesi, çarpık yapılaşmadan kurtulmaya dönük büyük bir hamle olarak görüyoruz." diye konuştu.

Muğla Menteşe'deki kentsel dönüşüm yıkımı kabusa dönüştü!

Muğla'nın Menteşe İlçesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bir binanın yıkımı gerçekleştirildi. Önlem alınmadan yapılan yıkımla apartmandan düşen beton ve kiremit parçaları üniversite öğrencisinin kaldığı tek katlı müstakil evin üzerine isabet etti.

kentsel dönüşüm yıkımları profesyonelce yapılıyormu Haberi

kentsel dönüşüm yıkımları profesyonelce yapılıyormu


KENTSEL dönüşüm ile 20 yılda Türkiye genelinde 6.5 milyon konutun yenilenmesi planlanırken hâlâ bir yıkım yönetmeliği bulunmuyor. Maliyeti düşürmek için yapılan hatalı yıkımlar can kayıplarına varan sonuçlar doğururken, binaları güvenli yıkacak teknik personel ve şirket açığının yaşandığı iddia ediliyor...


ANKARA Altındağ’da, kentsel dönüşüm kapsamında yıkımı yapılan 5 katlı binanın göçerek yanındaki gecekonduyu yerle bir etmesi, Türkiye’deki yıkımların ne kadar güvenli olduğu sorusunu akıllara getirdi. Yıkım konusunda faaliyet gösteren firma ve teknik eleman sayısının ihtiyacı karşılamada yetersiz kaldığını söyleyen Yıkım Müteahhitleri Derneği Başkanı Mehmet Ali Bulut, “Yıkım yapan firma sayısı son iki yılda 50’den 300’e kadar çıktı. Ancak bunların en fazla 5 tanesi yeterli alt yapıya sahip” dedi. Bulut, 1999 depremi öncesi her yıl ortalama 250 bina yıkımının yapıldığını, bugün ise...