25 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm zeytinburnu

kentsel dönüşüm zeytinburnu

Kentsel dönüşüm projesiyle birlikte Zeytinburnu'nda gayrimenkul piyasasının hareketlenmesi doğal olarak dericilerin de önüne yeni fırsatlar açmış. Dericiler atölye ve dükkanlarının yerini daha iyi değerlendirmek istiyor...

Kentsel dönüşüm yastık altını yatırıma dönüştürecek!

Gayrimenkule yatırıra yapmak isteyen faiz oranlarının artmış olması ile alımlarım kızağa çeken tüketiciler 2012'deki kentsel dönüşümden umutlu. Uzmanlar, dönüşümün kurtarın görevi göre belirtiyor

İstanbul'da 14.663 konut ve 3.065 işyerinin yıkımı yapılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Deprem Odaklı Kentsel Dönüşüm Projeleri Yıkım ve Toplu Anahtar Teslimi ile 437 Yeni İETT Otobüsünün Hizmete Alım Töreni” yapıldı...

İstanbul'da kentsel dönüşüm kapsamında 16 bin 45 konut yıkılacak!

Zeytinburnu, Esenler, Sancaktepe, Sarıyer ve Kadıköy'de kentsel dönüşüm kapsamında 16 bin 45 adet konut yıkılacak...

Yeni İmar Plan Notu ile birlikte kentsel dönüşüm hız kazandı! 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Yeni İmar Plan Notu ile birlikte kentsel dönüşümün Zeytinburnu'nda hız kazandığını belirterek, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşüm çalışmaları konutların perişanlığını gözler önüne seriyor... Bina yıkıldı; yan apartman duvarsız kaldı

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Bu kapsamda Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yıkım sırasında, yan binanın duvarının olmadığı ortaya çıktı. 

Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm sorunu çözüldü!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ilçedeki kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili yaptığı açıklamada Çırpıcı Mahallesi'nde 2015 yılından bu yana süren kentsel dönüşüm sorununu çözüme kavuşturduklarını müjdeledi.

Zeytinburnu kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Zeytinburnu Belediyesi tarafından hayata geçen kentsel dönüşüm çalışmaları son sürat ilerliyor. Zeytinburnu Belediye Başkanı Belediye Başkanı Ömer Arısoy çalışmalarda gelinen son nokta hakkında açıklamalarda bulundu.

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu’ndaki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin önemli bir adımın daha atıldığına dikkat çekti. 

Zeytinburnu Locamahal Kentsel Dönüşüm projesinde anahtarlar teslim edildi!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından İstanbul Zeytinburnu'nda hayata geçirilen Locamahal kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslimleri yapıldı. Anahtar teslim törenine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılım sağladı.

Volkan Kentsel Dönüşüm İnşaat Gıda Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Volkan Kentsel Dönüşüm İnşaat Gıda Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 500 bin TL sermaye bedeli ile Volkan Özgör tarafından kuruldu.

KİPTAŞ Zeytinburnu Locamahal kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? 

KİPTAŞ tarafından devam eden Zeytinburnu Locamahal kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden projede gelinen son aşama hakkında bilgi paylaştı. 

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm tam gaz!

2 yıllık görev süresinde yapılan çalışmalarını anlatan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, ilçe genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi verdi. 

KİPTAŞ Locamahal kentsel dönüşüm projesinde sona yaklaşıldı! 

KİPTAŞ tarafından devam eden Zeytinburnu Locamahal kentsel dönüşüm projesinde son aşamaya gelindi. Proje dahilinde fiziki gerçekleşme yüzde 80 seviyesine geldi. 

Ömer Arısoy: Kentsel dönüşüm projelerimizi sonuçlandırıyoruz!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’ne konuk oldu. Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama yapan başkan Arısoy, projelerin tamamlanma aşamasına geldiğini açıkladı. 

Zeytinburnu Telsiz Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi işte böyle olacak!

TOKİ’nin yapacağı Zeytinburnu Telsiz Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi hak sahiplerine tanıtıldı. ‪Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan projenin başlangıcı için hak sahiplerinin 3’te 2 çoğunluğu aranacak...

Zeytinburnu'ndaki İETT sitesinde kentsel dönüşüm tartışması! 

Zeytinburnu Belediyesi, İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan İETT Sitesi sakinlerine, kentsel dönüşüm kapsamında evlerini boşaltmaları için 3 gün süre tanıdı. Kendilerine yer gösterilmeden ve kira desteği verilmeden evlerinden çıkmaları söylenen vatandaşlar belediye kararına tepki gösterdi...

kentsel dönüşüm zeytinburnu Haberi

kentsel dönüşüm zeytinburnu


Kentsel dönüşümün ilk uygulandığı yer olan istanbul Zeytinburnu'nda bugüne kadar birçok bina yıkıldı. Deprem yönetmeliğine uygun olarak adeta yeniden inşa edilen ilçede haliyle gayrimenkul fiyatları sürekli artıyor. 


Zeytinburnu aynı zamanda deri konfeksiyon sektörünün de üssü konumunda. İlçede bu alanda faaliyet gösteren irili ufaklı 500 firma var. 


Bunların birçoğu üretimini de burada yapıyor. Kentsel dönüşüm projesiyle birlikte Zeytinburnu'nda gayrimenkul piyasasının hareketlenmesi doğal olarak dericilerin de önüne yeni fırsatlar açmış. Çünkü bölgede arsaların metrekaresi 10 bin doları geçmiş durumda. Bu yüzden dericiler atölye ve dükkanlarının yerini daha iyi değerlendirmek ancak diğer yandan faaliyetlerini de yine aynı bölgede sürdürmek istiyorlar. 


Dericiler bu iş için daha önce askeriyeye ait olan, kısa süre önce TOKi'ye devredilen 150 dönümlük araziye göz dikmiş durumdalar. Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Başkanı...