18 / 04 / 2024

kentsel dönüşümde bina güçlendirme

kentsel dönüşümde bina güçlendirme

Kentsel dönüşüm kapsamında tek seçenek binanızı yıkıp yeniden yapmak değil. Uygun yapılarda ‘güçlendirme’ çalışması ile binalar risk faktörlerinden kurtuluyor. Güçlendirme maliyeti daire başına 50-80 bin lira arasında değişiyor.

Kentsel dönüşümde bina güçlendirme!

6306 sayılı Kanun’da güçlendirilebileceği teknik olarak tespit edilen yapıların güçlendirilebileceğinden bahsediliyor. Peki, kentsel dönüşümde bina güçlendirme nasıl ve hangi kanun esaslarına göre yapılır? İşte yanıtı..

Kentsel dönüşümde kaç metrekareye daire veriliyor?

Kentsel dönüşüme girecek riskli bina malikleri ve hissedarları arsa payı ve metrekare hesaplamalarını merak ediyor. Peki, kentsel dönüşümde kaç metrekareye daire veriliyor?

Kentsel dönüşümde vatandaşa tek taraflı fesih hakkı getirildi!

Kentsel dönüşüm kapsamında arsa payı karşılığı müteahhitle yapılacak olan anlaşmalarda fesih konusunda çok önemli değişiklikler yapıldı. Kentsel dönüşümde müteahhit inşaata başlamaz ya da yapım işini geciktirirse, bina ve arsa sahipleri sözleşmeyi tek taraflı feshedebilecek

Kentsel dönüşümde ‘bina tamamlama sigortası’ şartı TBMM’de!

Kentsel dönüşüm alanlarında inşa edilecek yapılarda müteahhitlere bina tamamlama sigortası şartı getirilecek. İlgili kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'na sunuldu.

9 soruda kentsel dönüşümde riskli yapılar nasıl yıkılır?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlardaki binalar ile riskli olarak tespit edilen binalar yıkılarak yerine yeni bina inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde riskli yapılar nasıl yıkılır?

Kentsel dönüşümde yeni yapılanma bekleniyor!

Büyük can ve mal kaybına neden olan Marmara depreminin ardından riskli bina stokunun azalması yönünde çalışmalar devam ederken, inşaat sektörü temsilcileri, kentsel dönüşümde yeni yapılanmaya gidilmesini istiyor

Kentsel dönüşümde yeşil bina kriterleri önemli!

Altensis kurucu ortağı Emre Ilıcalı yaptığı açıklamada binalarda etkin bir sürdürülebilir yağmur suyu yönetimi yapılmasının şebekenin yükünü en az yüzde 20 azaltacağını, bunun yolunun da kentsel dönüşümde yeşil bina kriterlerini uygulamak olduğunu belirtti.

Kentsel dönüşümde yönetmelik endişesi!

Kentsel dönüşümde yüzde 25 ek emsal hakkı sağlayan düzenleme 1 Ekim’de yürürlükten kalkıyor. Tamamlanmamış projelerin riskli bina sahipleri ve yapımcı firmaları endişelendirdi.

Kentsel dönüşümde yeni bina inşa etmek şart mı?

Yapının riskli olması halinde kentsel dönüşüm süreci başlamış oluyor. Peki, kentsel dönüşümde yeni bina inşa etmek şart mı? Vatandaş kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binasının yerine yeni bir bina yapmak istemiyorsa ne olur?

Yüreğir'deki kentsel dönüşümde hormonlu bina dönemi!

Mustafa Ucum, Adana Toros Gazetesi'nde bugün yayınlanan "Kentsel dönüşümde hormonlu bina dönemi" yazısında, Yüreğir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarından konu aldı. İşte o yazı:

Kentsel dönüşümde noter masrafı ödenir mi?

Riskli binası yıkılan, yeni bina yaptıran veya yeni bina satın alan hak sahiplerinin bazı masrafları oluyor. Kentsel dönüşüm mevzuatı gereğince bazı masraf muaf tutuluyor. Peki, kentsel dönüşümde noter masrafı ödenir mi?

Kentsel dönüşümde bina yıkımı için nasıl anlaşma sağlanır?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Kentsel dönüşümde bina yıkımı için nasıl anlaşma sağlanır sorusuna cevap verdi..

Kentsel dönüşümde dikkat edilmesi gerekenler!

Uzmanlar, halk arasında "Kentsel dönüşüm" olarak bilinen '6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü' hakkında bina sahiplerine yol gösterecek tavsiyelerde bulundu. Kentsel dönüşümde dikkat edilmesi gerekenler şunlar:

Kentsel dönüşümde 1'e 3 isteyenler sistemi tıkıyor!

Kentsel dönüşümde çözümsüzlüğün sembolü olan Fikirtepe'deki bina ve gelen aşırı talepler, sistemi tıkadı. Şirketler, "Vatandaş 1'e 3 istiyor. Bu böyle gitmez. Ortak paydada buluşalım" diyor

kentsel dönüşümde bina güçlendirme Haberi

kentsel dönüşümde bina güçlendirme

2012 yılında çıkan ‘6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’, bilinen adı ile kentsel dönüşüm yasası son bir yılda etkisini göstermeye başladı. Başta İstanbul olmak üzere birçok ilde binalar yıkılıyor, yenileri yapılıyor. Riskli evlerde oturan vatandaşların büyük kısmı müteahhitle anlaşma yaparak evini yeniliyor. Sağlanan imar artışı ile yeni bina finanse ediliyor. İmar artışı olmayan yerlerde ise vatandaş maliyeti kendi üstleniyor. Oysa kentsel dönüşümde göz ardı edilen bir seçenek daha var; o da bina güçlendirme. 2014 yılının Temmuz ayında çıkan yönetmelikle önü açılan güçlendirme çalışması yıkım kadar yaygın değil. Bunun ilk nedeni imar artışı alınarak sağlanan avantaj, diğeri de vatandaşın konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmaması. Oysa uzmanlar uygun yapılarda güçlendirmenin hem süre hem de maliyet avantajı olduğuna...