16 / 04 / 2024

kentsel dönüşümde dikkat edilmesi gerekenler

kentsel dönüşümde dikkat edilmesi gerekenler

Fortes Mühendislik AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi Mühendis Yavuz Kılıç “Kentsel Dönüşüm” hakkında merak edilen konularla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Kılıç'ın o açıklamaları...

Kentsel dönüşümde mağdur olmayın!

Kentsel dönüşüm mağduru olmayın. Kentsel dönüşüm kapsamında evini yenilemek isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı önemli hususlar var...

Kentsel dönüşüm süreci kiracıları nasıl etkiler?

Kira sözleşmesi gibi sürekli borç doğuran bir sözleşmede kiracı olan vatandaşın kısa bir süre içerisinde binanın yıkılacağından haberdar edilmesi gerekir.

Kentsel dönüşümde mahalle müteahhitlerine dikkat!

Kentsel dönüşümle birçok yeni kazanç kapısı türedi. Bunlardan biri de tabeladan para kazanma. Evini dönüştürmek isteyenlere yeni gelir kapısı olan bu kurnazlık, müteahhitlerin talebiyle birleşince ciddi paralar dönmeye başladı.

Vahap Yılmaz'dan kentsel dönüşüm uyarısı!

BİVA Mimarlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz kentsel dönüşümle evlerini yenilemek isteyenlere uyarılarda bulundu. Yılmaz, kentsel dönüşümde mutlaka net alan hesabının yapılması gerektiğini belirtti.

Kentsel dönüşümde dolandırıcılara dikkat!

Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, son zamanlarda kendilerine “gayrimenkul geliştirme uzmanı” adını veren bazı kişi veya firmaların, ‘Kentsel Dönüşüm’ adı altında vatandaşları dolandırıp evlerini elinden aldığını öne sürdü.

Sedat Türkmen: Kentsel dönüşüm depreme göre planlanmalı!

ÇUKUROVA Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sedat Türkmen, değişik zemin özelliklerine sahip alanlarda aynı tip yapıların aynı büyüklükteki bir depremde farklı oranlarda hasar gördüğüne dikkat çekerek, yapılaşmaların bu gerçeğe göre planlanmasını istedi

Kentsel dönüşümde fazla kira isteyen fırsatçılara dikkat!

Evi kentsel dönüşüme giren vatandaş, kiralık daire ararken kötü bir sürprizle karşılaşıyor. Devletin verdiği yardıma göz diken ev sahipleri daireleri için yüzde 30 fazla para istiyor.

Mustafa Bozbey: Kentsel dönüşüm planlı yapılmalı!

NİLÜFER Belediyesi, kentsel yenileme için stratejisini belirledi. Katılımcı ve demokratik süreçler, Nilüfer Belediyesi'nin hayata geçirdiği birçok projede olduğu gibi kentsel yenilemede de etkin yer alacak.

Kentsel dönüşüm uzun vadeli planlamalarla yapılmalı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, kentsel dönüşümde uzun vadeli planlamadan yoksun uygulamaların, çok ciddi sorunlara yol açacağını bildirdi.

Belediyeler yerinde dönüşüm ilkesini benimsemeli!

Antalya Kent Konseyi Başkanı Sema Nur Kurt, "Antalya için oluşturulan kent planlama ve projelerinin temelinde rant anlayışı olmamalı. Projelerde öncelik can güvenliğinin sağlanması ve yaşam düzeyinin yükseltilmesi amacı taşımalı" dedi.

Kentsel dönüşüm 1950 sonrası kırdan kente göç gibi olmasın!

Tarihin tekerrürden ibaret olup olmadığını toplumca göreceğimiz günlerden geçerken, 1950 sonrası yaşadığımız kırdan kente göçü, hesapsız-kitapsız yaşamış olmanın sonuçlarını hala üzerimizden atabilmiş değiliz.

Kentsel dönüşüme sosyolojik bakış açısıyla bakmanın önemi!

“Ne yapılırsa kentsel dönüşüm gerçekleşir?” gibi bir soruyla başlayacak olursak, birçok cevap akla gelecekse de, kentsel dönüşümün hayata geçirilebilmesi için mutlaka gerçekleşmesi gereken aslında tek bir şart vardır...

Kentsel dönüşümde bina hasarını uzmanlar ölçmeli!

İzmir Kentsel Dönüşüm ve Geliştirme Derneği Başkanı Burak Kuter, son yıllarda artan kentsel dönüşüm projelerinin uyanık müteahhitleri de harekete geçirdiğini, fırsatçılar türediğini öne sürerek bu konuda vatandaşları uyardı.

Kentsel dönüşümde metrekareye değil güvenliğe bakın!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, kentsel dönüşüme giren hak sahiplerini, 'kaç metrekare alacağız' girdabına katılmadan güvenli ve doğru müteahhidi seçmeleri, haklarını koruyan sözleşmeler yapmaları konusunda uyardı.

Kentsel dönüşümde salt çoğunluk hak kayıplarını artırır mı? Evini dönüştürecekler dikkat!

Avukat Onur Cingil, kentsel dönüşümde salt çoğunluk kararını değerlendirdi. Peki kentsel dönüşümde salt çoğunluk hak kayıplarını artırır mı? İşte ayrıntılar...

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasıyla konutunu yenilemek isteyenlere büyük kolaylık geliyor!

Sektör temsilcileri, "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasının dönüşüme hız katacağına ve özellikle evini yenilemek isteyen vatandaşa büyük kolaylık sağlayacağına dikkat çekti. 

Kentsel dönüşümde deprem riskine dikkat!

Dünya Gazetesi yazarı Prof. Dr. Kaya Özgen bugün kaleme aldığı yazısında kentsel dönüşümde önceliği olan konutların deprem riskine göre sıralanması gerektiğini kaydetti. İşte Özgen'in kentsel dönüşüm projelerine dair dikkat çektiği noktalar.

Kentsel dönüşümde nelere dikkat edilmeli?

Ülke genelinde hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projeleriyle adından söz ettiren Sedimega İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Kerem Güney Avcı, kentsel dönüşümde olması gerekenleri anlattı. 

Kentsel dönüşümde dikkat edilmesi gereken konular neler?

Kentsel dönüşümde hak sahipleri ve inşaat firmaları arasında zaman zaman anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Peki, bu durumda nasıl bir yol izlenmeli? İşte kentsel dönüşümde dikkat edilmesi gereken konular...

Kentsel dönüşümde müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Son, arsa sahiplerine karar aşamasında dikkat edilmesi gereken kriterlerle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Peki kentsel dönüşümde müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Ergün Turan: Kentsel dönüşümde mantalite yenilenmeli!

Kentsel dönüşümde bir mantalite yenilemesi yapılması gerektiğine dikkat çeken TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan Türkiye için deprem konusunun çok önemli olduğunu vurguladı.

Kentsel dönüşümde büyük ölçekli planlamalar yapılmalı!

Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım kentsel dönüşümde bölgeyi kapsayacak büyük ölçekli planlamaların yapılması gerektiğine vurgu yaparak; parsel bazında yenilemenin şehirlerde yoğunluğu artıracağına dikkat çekiyor.

Kentsel dönüşümde dikkat edilmesi gerekenler!

Uzmanlar, halk arasında "Kentsel dönüşüm" olarak bilinen '6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü' hakkında bina sahiplerine yol gösterecek tavsiyelerde bulundu. Kentsel dönüşümde dikkat edilmesi gerekenler şunlar:

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım!

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı ile kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için kentsel dönüşüme imar hakkı transferi getiriliyor.

Kentsel dönüşümde kamulaştırma süreci başladı!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen kamulaştırma süreci başladı.Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı. Bölgede başlayan çalışmalarda öncelikle değer tespiti yapıldı.

kentsel dönüşümde dikkat edilmesi gerekenler Haberi

kentsel dönüşümde dikkat edilmesi gerekenler

Fortes Mühendislik AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi Mühendis Yavuz Kılıç son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kentsel dönüşümün, bir kentsel yenileştirme olarak masaya yatırıldığında  şehirlerin eski bir yapıdan daha yeni ve daha iyi bir yapıya kavuşturulması anlamına geldiğini kaydeden Fortes Mühendislik AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi Mühendis Yavuz Kılıç, konuyla ilgili şunları söyledi: “Kentsel dönüşüm, birçok nedene bağlı olarak zaman içerisinde eskimiş, kullanımı uygun ve güvenli olmayan kentsel dokunun, günün standartlarına uygun olarak dönüştürülmesi işlemidir. 

Kentler, zaman içerisinde olumlu ya da olumsuz değişime, dönüşüme uğrarlar. Artan göçlerle birlikte çarpık ve plansız kentleşme, sosyal, çevresel ve fiziksel açıdan kötü, yapılara dönüşebilirler. Zaman içerisinde eskiyen yapılar tehdit unsuru oluşturduğundan dolayı, hızlıca yenilenmesi olası kazaların da önünü kesecektir. 

Şehrin, kültürel...