25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde edinme kredisi nasıl alınır

Kentsel dönüşümde edinme kredisi nasıl alınır

Bakanlar Kurulu kararıyla, kentsel dönüşümde konut edinme kredisine 400, iş yeri edinme kredisine 300 baz puan faiz desteği verilecek. Peki, kentsel dönüşümde edinme kredisi nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde edinme kredisi nasıl alınır?

Bakanlar Kurulu kararıyla, kentsel dönüşümde konut edinme kredisine 400, iş yeri edinme kredisine 300 baz puan faiz desteği verilecek. Peki, kentsel dönüşümde edinme kredisi nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde kredi desteği nasıl alınacak?

Kentsel dönüşümde konut edinme kredisine 400, iş yeri edinme kredisine 300 baz puanlık faiz desteği verilecek. Doğal afet sonucu ev ya da iş yeri hasar gören ya da yıkılan vatandaş, kullandığı kredi için de faiz desteğinden yararlanabilecek.

Kentsel dönüşüme edinme kredisi eklendi!

Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, Resmi Gazete'nin 10.04.2015 günkü sayısında yayımlandı. Kentsel dönüşümde, konutunu veya işyerini kendi imkanlarıyla edinmek isteyenlere verilecek "edinme kredisi eklendi.

Kentsel dönüşümde konut edinme kredisine yüzde 4 faiz desteği!

6.5 milyon binanın yıkılıp yeniden yapılacağı kentsel dönüşümde konut edinme kredisine yıllık yüzde 4, iş yeri edinme kredisine yüzde 3 faiz desteği verilecek.Faiz desteği bankalardan 31 Aralık'a kadar alınacak krediler için uygulanacak.

Kentsel dönüşümde faiz desteği!

Kentsel dönüşümde, konutunu veya iş yerini kendi imkanlarıyla edinmek isteyenlere verilecek "edinme kredisi" de eklendi. Karar, Resmi gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı..

Kentsel dönüşümde konut ve iş yeri edinme kredisine destek!

Kentsel dönüşümde konut edinme kredisine 400, iş yeri edinme kredisine 300 baz puan faiz desteği verilecek.

Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir?

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunundan faydalanan malik ve kiracılara devlet finansal desteklerde bulunuyor. Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir? Kentsel dönüşümde faiz desteği ve kira yardımı nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu!

Kentsel Dönüşüm Kanunu gereğince, riskli alanlarda yer alan ve risk raporu alınan binalar yıkılarak, yerine yeni kanun ve yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu nedir?

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı!

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı. Hükümetin 2015 programında yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki çalışmalar için şimdiye kadar 1,5 milyar lira harcandı.

Kentsel dönüşümde ilk adım planlama!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin de neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini de gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümde ilk adım planlama olmalı.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde edinme kredisi nasıl alınır Haberi

Kentsel dönüşümde edinme kredisi nasıl alınır

Kentsel dönüşümde edinme kredisi nasıl alınır?

6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar'da tanımlar kısmına, kentsel dönüşümde, konutunu veya işyerini kendi imkanlarıyla edinmek isteyenlere verilecek "edinme kredisi" eklendi.


Faiz desteğinin sağlanmasına ilişkin esaslarda yapılan değişikliğe göre, yeni ödeme planlarının Bakanlığa iletilmesi koşuluyla, hak sahiplerince ara ödeme yapılması, kredilerin yapılandırılması ve halihazırda protokol imzalanmış diğer bankalara devredilmesi mümkün oluyor. 


10 Nisan 2015 günü Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile hak sahiplerine,  faiz desteği verilen güçlendirme, konut ve iş yeri yapım kredilerinin arasına konut ve iş yeri edinme kredileri de sağlanacak. 


Kararda,  faiz desteği oranı 400 baz puan, azami ödemesiz dönem 1 yıl, azami vade 10 yıl, anapara tutarı için üst limit 100 bin olarak...