26 / 04 / 2024

kentsel dönüşümde geri kalan şehirler

kentsel dönüşümde geri kalan şehirler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki yıl 5 Ekim'de ülke genelinde başlattığı kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'de çalışmalar yoğun devam ederken, bazı illerden dönüşüme talep gelmedi. İşte o 6 şehir...

Kentsel dönüşümde ödenen tapu harçları geri alınabiliyor!

Prof. Dr. Gürsel Öngören kentsel dönüşümde ödenen tapu harçlarının geri alınabildiğini müjdeledi...

Eskişehir kentsel dönüşümde geri kaldı!

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik: Eskişehir kentsel dönüşümde diğer illere göre geri kaldı. Sürecin hızlanması gerekir. Bu konuda vatandaşlar yetkili kurumlarca bilgilendirilmeli...

Gazi Çelik: Eskişehir kentsel dönüşümde hız kazanmalı!

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Eskişehir'in dunımunu değerlendirdi. Çelik, Eskişehir'in kentsel dönüşümde diğer illere göre geri kaldığını, hızlanması gerektiğini söyledi.

Osmangazi Soğanlı kentsel dönüşümde geri sayım başladı!

Osmangazi Belediyesi'nin Soğanlı Mahallesi'nde hayata geçireceği Kentsel Dönüşüm Projesi için geri sayım başladı. Toplam 42 hektar alan üzerinde gerçekleştirilecek olan projenin 1'inci etap 1'inci kısmı 12 Mayıs tarihinde ihaleye çıkıyor.

Yerel yönetimler kentsel dönüşümde firmalara destek olmuyor!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "Kentsel dönüşümde 1 ileri 2 geri gidiyoruz. Yerel yönetimler burada inşaat firmalarına destek olmuyor" dedi..

Kentsel dönüşümde 1 ileri 2 geri gidiyoruz!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Demir, yerel yönetimlerin kentsel dönüşüme destek olmadığını söyledi. Demir, "Kentsel dönüşümde 1 ileri 2 geri gidiyoruz. Yerel yönetimler burada inşaat firmalarına destek olmuyor" dedi.

Kentsel dönüşümde ilk adım planlama!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin de neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini de gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümde ilk adım planlama olmalı.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım!

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı ile kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için kentsel dönüşüme imar hakkı transferi getiriliyor.

Kentsel dönüşümde kamulaştırma süreci başladı!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen kamulaştırma süreci başladı.Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı. Bölgede başlayan çalışmalarda öncelikle değer tespiti yapıldı.

Kentsel dönüşümde acele kamulaştırma!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen acele kamulaştırma süreci başladı. Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı, değer tespiti yapıldı.

kentsel dönüşümde geri kalan şehirler Haberi

kentsel dönüşümde geri kalan şehirler


Türkiye genelinde 6,5 milyon konutun yıkılıp yeniden yapılacağı kentsel dönüşüm çalışmaları İstanbul, Ankara ve İzmir'de yoğun ilgi görürken, Kilis, Bayburt, Hakkari, Karaman, Nevşehir ve Rize dönüşüme kayıtsız kaldı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''iktidarı kaybetme pahasına yapacağız'' sözleriyle gündeme getirdiği kentsel dönüşüm çalışmaları, 2 yıldır hız kesmeden sürdürülüyor.


Bu kapsamda, ilan edilen riskli alanların dışında, riskli konut ve iş yerini yenilemek isteyen vatandaşların Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yaptığı başvurular da katlanarak artıyor. 


-Talebin yoğun olduğu iller 


Kentsel dönüşüme en fazla talep ise İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya'dan geldi.


Bu çerçevede İstanbul'da 20 bin 353, Ankara'da 2 bin 184, İzmir'de 3 bin 77 ve Antalya'da bin 227 bina riskli ilan edildi. 


Dönüşüm çalışmalarının başladığı günden beri ülke genelinde riskli olduğu tespit edilen yaklaşık 7 bin binada 27...