29 / 03 / 2024

Kentsel Dönüşümde iyi Müteahhitler

Kentsel Dönüşümde iyi Müteahhitler

Kentsel dönüşümde toplumsal iç barışımızı pekiştirebilmemiz mümkündür. Kentsel dönüşümde olası kötü niyetlileri açığa çıkarmak için, tarafları samimiyet testlerine tabi tutarken müteahhitleri ele almamak olmazdı.

Kentsel dönüşümde bütüncül yaklaşım modeli uygulanacak!

Hükümetin 2018 programına göre kentsel dönüşümde artık bütüncül bir uygulama modeli geliştirilecek. Bütüncül uygulama modeli niteliği ve süreçleri iyi tanımlanmış, sosyo-ekonomik boyutları güçlendirilmiş ve katılımcı bir yaklaşıma dayanıyor. 

Fikirtepe kentsel dönüşümde iyi örnek olmadı!

Fikirtepe'nin kentsel dönüşüm için iyi bir örnek olmadığını kaydeden Yaşar Aşçıoğlu "Maalesef hâlâ know-how'ı öğrenemedik. 1950-1960'larda yapılan hatalar tekrar ediliyor. İmar artırılıyor ama altyapı aynı. 50 yıl sonra o binalar da yıkılacak" dedi.

Kentsel dönüşümde işyeri kiracı hakları!

Kentsel dönüşümde, riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yeni yönetmeliklere uygun bir şekilde inşa ediliyor. Peki yıkılan binadaki işyeri kiracılarına ne olacak? İşte kentsel dönüşümde işyeri kiracı hakları...

Kentsel dönüşümde itiraz hakkı!

Kentsel dönüşümde yapının risk tespiti, binadan bir malikin Bakanlık tarafından lisanslandırılan bir firmaya müracaatı neticesinde yapılıyor. Peki, kentsel dönüşümde itiraz hakkı var mı? İtiraz hakkı nasıl kullanılır?

Kentsel dönüşümde bina güçlendirme!

6306 sayılı Kanun’da güçlendirilebileceği teknik olarak tespit edilen yapıların güçlendirilebileceğinden bahsediliyor. Peki, kentsel dönüşümde bina güçlendirme nasıl ve hangi kanun esaslarına göre yapılır? İşte yanıtı..

Kentsel dönüşümde noter masrafı!

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gereğince, kentsel dönüşümde yapılacak olan işlemler harç ve masraflardan muaf tutuluyor. İşte entsel dönüşümde noter masrafı..

Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir?

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunundan faydalanan malik ve kiracılara devlet finansal desteklerde bulunuyor. Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir? Kentsel dönüşümde faiz desteği ve kira yardımı nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu!

Kentsel Dönüşüm Kanunu gereğince, riskli alanlarda yer alan ve risk raporu alınan binalar yıkılarak, yerine yeni kanun ve yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu nedir?

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı!

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı. Hükümetin 2015 programında yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki çalışmalar için şimdiye kadar 1,5 milyar lira harcandı.

Kentsel dönüşümde ilk adım planlama!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin de neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini de gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümde ilk adım planlama olmalı.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Kentsel Dönüşümde iyi Müteahhitler Haberi

Kentsel Dönüşümde iyi Müteahhitler

Kentsel dönüşümde olası kötü niyetlileri açığa çıkarmak için, tarafları samimiyet testlerine tabi tutarken müteahhitleri ele almamak olmazdı. 


Kentsel Dönüşümde Kötünün İyisi Müteahhit: Bina Dönüşümü Yapandır

Toplumsal ve tarihi bir fırsatı elimizin tersiyle itmek olan bina/parsel bazında dönüşümü kentsel dönüşüm sanma hatası, kentsel dönüşümde insanı değil de, binayı esas alanların konuyu binaların taşıyıcı sistemlerinin yeterliliklerine indirgeyen sığ anlayışlarının ürünüdür. Ancak bu hata, kentsel dönüşümde sadece ölçek büyüklüğü ile değil, kentsel dönüşümün gerekçelerini sadece teknik çerçevede görmek şeklindeki daha büyük bir hatanın sonucunda gerçekleşmektedir. Oysa ki, kentsel dönüşümün bina/parsel bazında yapılması, sosyo-ekonomik anlamda dezavantajlı olan alt gelir gruplarının sosyal donatılar anlamında kırdan kente göçlerinden buyana sadece uzaktan baktıkları orta sınıfın kentsel olanaklarına erişme şanslarını bir elli yıl daha ötelemektedir. Böyleyken, bina/parsel bazında dönüşüm...