25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde kira yardımı

Kentsel dönüşümde kira yardımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kapsamında, bu yılın ilk yarısında 80 bin 601 hak sahibine 500 milyon 144 bin TL kira yardımı yapıldı...

Burdur'da dönüşümde kira ödemesi başlıyor!

Burdur'un Bozkurt Mahallesi'nde başlayan kentsel dönüşüm kapsamında kiraya çıkan hak sahiplerinin ödemeleri başlayacak.

Kentsel dönüşümde kira yardımı 2 Mayıs'ta başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2017 kentsel dönüşüm kira yardımı uygulamalı kılavuzunu açıkladı. 2 Mayıs'tan itibaren kentsel dönüşümde kira yardımı alınabilecek.

Dar gelirli kentsel dönüşümde kira yardımı alabilir mi?

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, kentsel dönüşümde gerçekleşen yardımlardan bahsetti. Öngören, uygulama alanındaki gecekondulara riski yapılar için belirlenen aylık kira bedelinin iki katı kadar yardım yapılabildiğini söyledi.

Kentsel dönüşümde kira yardımı alanlar vergi ödeyecek mi?

Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Bumin Doğrusöz bugünkü köşesinde kentsel dönüşümde kira yardımı konusunu ele aldı. İşte o yazı..

Kentsel dönüşümde kira yardımı netleşti!

Kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak kira yardımı tutarları netleşti. Buna göre en düşük kira yardımı 535 liradan başlayacak, 860 liraya kadar çıkacak. Kiracılara yapılacak asgari yardım tutarı ise 1.070 liraya yükseldi.

Kentsel dönüşümde devlet ne kadar kira yardımı yapıyor?

Vatandaşın devletten kentsel dönüşüm yasası kapsamında kira yardımı alabilmesi için binanın ” Riskli Yapı ” raporuna sahip olması ve en az 1 yıl boyunca ev sahibinin ya da kiracının ikametgah etmiş olması gerekir

Kentsel dönüşümde kira yardımı mağduriyeti yaşanıyor!

Evi riskli bulunan ve yıkılma kararı alman vatandaşlar, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde 795 TL'yi bulan kira yardımlarından faydalanmakta sorun yaşıyor.

Kentsel dönüşüm projelerinde kira yardımı arttı mı?

Kentsel dönüşüm kapsamındaki riskli alanlarda sadece yıkılan konutlarda oturanlara ödenebilecek kira yardımının kanunda olmayan çok sayıda kişiye yapıldığı tespit edildi.

Kentsel dönüşümde kira yardımı kalkıyor mu?

Kentsel dönüşüm ile ev veya işyeri yıkılan kimseler, devletin sunduğu kira ve kredi gibi finansal desteklerin birinden yararlanabiliyor. Peki, kentsel dönüşümde kira yardımı kalkıyor mu?

Kiracı kentsel dönüşümde kira yardımı alabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucusun sorduğu kentsel dönüşümde kira yardımı ile ilgili soruyu yanıtladı. İşte o yazı...

Kentsel dönüşümde kira yardımı 790 TL’ye çıkıyor!

Kentsel dönüşüm 2016 yılında da hızla devam ederken, kira yardım miktarı da artacak. Kira yardımının, ev sahiplerine büyük şehirlerde 790 liraya, nüfusu az şehirlerde 500 liraya kadar çıkması bekleniyor.

Kentsel dönüşümde 811 milyon TL kira yardımı yapıldı!

Kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine ödenen kira yardımı 811 milyon, ilgili idarelere sağlanan kaynak ise 500 milyon liraya ulaştı.

Kentsel dönüşümde 2015 yılı kira yardımı ne kadar oldu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, dönüşüm kapsamın da kira, tespit, faiz desteği vermeye devam ediyor. 2015 yılında Türkiye genelinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan kira yardımları 455 lira ile 735 lira arasında değişiyor.

2015'te Türkiye'de kentsel dönüşüme kira yardımı ne kadar oldu?

2015 yılında Türkiye genelinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan kira yardımları 455 lira ile 735 lira arasında değişiyor." Başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye'yi tehdit eden deprem nedeniyle kentsel dönüşüm büyük önem kazandı.

Hükümet kentsel dönüşümde öncelikli yerleri açıkladı: Kira desteği de güncellenecek!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, yeni kentsel dönüşüm düzenlemesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşümde pek çok yeniliğin geldiğini belirten Demir, megakent için öncelikli ilçeleri de açıkladı. İşte o ilçeler...

Vatandaşlardan ‘Kentsel dönüşümde kira desteği artırılsın’ talebi!

İstanbul’da kira ortalaması 18 bin TL’yi aştı. Evi kentsel dönüşüme giden yurttaşa verilen kira desteği ise 3 bin 500 TL’de kaldı. Bu nedenle, kentsel dönüşümde desteğin artırılması isteniyor.

2023 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? Kentsel dönüşümde kira yardımı kaç ay veriliyor?

Kentsel dönüşüm kira yardımı gündemde yer alan konulardan biri. Kira yardımından faydalanacak olan vatandaşlar bu konuya dair yoğun bir araştırma yapmaktadır. İşte detaylar!

İBB’den kentsel dönüşümde ‘tarihi’ karar! İBB, kentsel dönüşüme girecek konutlara kira ve faiz desteğinde bulunacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümde tarihi kararlara imza attı. İBB; kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmak amacıyla kira ve faiz desteğinde bulunacağını açıkladı.

Kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi? Ev kiradaysa yardımı kim alır?

Kentsel dönüşümde riskli yapıda ikamet eden kimseler kira yardımı alabiliyor. Peki, kiradaki ev için kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi?

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2022!

Kentsel dönüşümde sunulan finansal desteklerden kira yardımı almak isteyenler şartları merak ediyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2022 nelerdir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşümde riskli yapısını boşaltan hak sahiplerine verilen destekler arasında kira yardımı da bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşümde kira yardımı başvuruları nasıl yapılır?

Evi kentsel dönüşüme giren milyonlarca vatandaşa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm için kira yardımı yapılıyor. Peki kentsel dönüşüm yardımı için başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

Dünya gazetesi yazarı Bumin Doğrusöz bugünkü yazısında kentsel dönüşüm ile beraber yapılan kira yardımının hususlarını kaleme aldı. İşte Doğrusöz'ün o yazısı...

Kentsel dönüşümde kira yardımı ve kredi birlikte olsun talebi!

Yeni düzenleme ile binasını güçlendirmek isteyenlere verilen 50 bin TL kredi 80 bin TL'ye evini kentsel dönüşüme sokmak isteyenlere verilen 125 bin TL kredi 200 bin liraya TL'ye yükseltildi. Vatandaşlar, kira yardımı alırsa kredi alamıyor. 

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

Evi kentsel dönüşümde olan milyonlarca vatandaşa kira ve taşınma yardımı yapılıyor. Peki, söz konusu yardımdan nasıl faydalanılır? İşte detaylar...

Kentsel dönüşümde kaç ay kira yardımı yapılıyor?

Konutları kentsel dönüşüm sürecine giren vatandaşların en merak ettiği konulardan biri bu sürede yaşadıkları mali sorunlar oluyor. Takvim Gazetesi'nden Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında kentsel dönüşümde kira yardımını kaleme aldı.

Kentsel dönüşüm kira yardım dilekçesi 2021!

Kentsel dönüşümde anlaşma yolu ile riskli yapısını boşaltanlar bir dilekçe vererek kira yardımı desteği için başvuru yapabiliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardım dilekçesi nasıl hazırlanır? İşte kentsel dönüşüm kira yardım dilekçesi 2021...

Kentsel dönüşümde kira yardımı Haberi

Kentsel dönüşümde kira yardımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, kentsel dönüşüm kapsamında 2019 yılının ilk 6 ayında ülke genelinde 80 bin 601 hak sahibine 500 milyon 144 bin TL kira yardımı yapıldı.

Anadolu Ajansı muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bakanlığın, Türkiye genelinde gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, dönüştürülmesi gereken 6,7 milyon konuttan acil öncelikli olan 1,5 milyonunun dönüşümünü 5 yıl içerisinde sağlamayı hedefliyor. Bakanlık bu çerçevede 100 bini İstanbul'da olmak üzere her yıl 300 bin konutun dönüşümünü tamamlayacak.

Kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşları mağdur etmemek için hak sahiplerine kira ve taşınma gibi yardımlarda bulunan Bakanlık tarafından, yılın ilk yarısında 3 bin 200 hak sahibine riskli alan için 109 milyon 313 bin TL, 77 bin 401 vatandaşa da riskli yapı için 390 milyon 830...