23 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde nelere dikkat edilmeli

Kentsel dönüşümde nelere dikkat edilmeli

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde bir gayrimenkulü kiraya vermek için malik olunmasının gerekli olup olmadığını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Binası kentsel dönüşüme girenler dikkat! Herkes bu hatayı yapıyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Av. Merve Uyaroğlu, bugünkü köşesinde kentsel dönüşüm sürecinde maliklerin dikkat etmesi gerekenleri kaleme aldı. İşte Av. Merve Uyaroğlu'nun 'Kentsel dönüşüm sürecine girmeden önce maliklere tavsiyeler' başlıklı yazısı...

Binası kentsel dönüşüme girecekler dikkat! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki kentsel dönüşümün kat malikinin izni olmadan yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Kentsel dönüşümde nelere dikkat edilmeli?

Ülke genelinde hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projeleriyle adından söz ettiren Sedimega İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Kerem Güney Avcı, kentsel dönüşümde olması gerekenleri anlattı. 

Kentsel dönüşüm projelerinde nelere dikkat edilmeli?

Fortes Mühendislik AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi Mühendis Yavuz Kılıç “Kentsel Dönüşüm” hakkında merak edilen konularla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Kılıç'ın o açıklamaları...

Kentsel dönüşüm nasıl olmalı?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi bugünkü köşe yazısında kentsel dönüşüm çalışmalarının nasıl olması gerektiğini kaleme aldı.

Kentsel dönüşümde buna dikkat!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Necmi Okumuş, kentsel dönüşüm süreci ile ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Kentsel dönüşümde hangi konulara dikkat edilmeli?

İstanbul’daki en eski ilçelerden olan Kartal’ın 5’te 1’ini kentsel dönüşüm sürecine dahil edecek plan ve projeler yapılmasına karşın yükselen inşaat maliyetleri sebebiyle dönüşüm sürecinin öngörülenden daha yavaş ilerlediği görülüyor. 

Etkili kentsel dönüşüm için ortak bir model oluşturulmalı!

Kentsel dönüşüm projelerinde maliyetler yükseldi. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, konuyla ilgili çözüm önerilerini sıraladı. Göksel, bütün kamu kurumlarının buluşarak ortak bir model hayata geçirmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Kentsel dönüşümde nelere dikkat edilmeli?

Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Mevlüt Tezel, bugünkü yazısında kentsel dönüşüm çalışmalarının sokaklara olan etkisini kaleme aldı. İşte o yazı...

Kentsel dönüşümde dikkat edilmesi gereken konular neler?

Kentsel dönüşümde hak sahipleri ve inşaat firmaları arasında zaman zaman anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Peki, bu durumda nasıl bir yol izlenmeli? İşte kentsel dönüşümde dikkat edilmesi gereken konular...

Ev sahipleri dikkat! Mağdur olmayın!

İzmir İş Dünyası Başkanı Sungur, kentsel dönüşüm mağduru olmamak için yapılması gerekenleri anlattı. Geçtiğimiz yıllarda yapılan kentsel dönüşümlerden mağdur olanların sayısı oldukça fazla. O halde ne yapmalı?

Kentsel dönüşümde seferberlik ilan edilmeli! 

İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) Başkanı Feyyaz Sungur kentsel dönüşüm çalışmalarında mağduriyet yaşanmaması için önerilerde bulundu. 

Kentsel dönüşümde hukuki süreç nasıl ilerliyor?

2020'de yaşanan depremler nedeniyle kentsel dönüşümün önemi bir kez daha hatırlandı. Depremde zarar gören binalar için yapılması gerekenler hakkında bilgi veren avukat Senem Kiraz kentsel dönüşümde hukuki sürecin önemini anlattı. 

Kentsel dönüşümde müteahhit seçimine dikkat!

İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan 6,6'lık yıkıcı deprem sonrasında binaları ağır veya orta derece hasar gören binlerce vatandaş evlerini yenilemek amacıyla kentsel dönüşüm için harekete geçti. İzmirli müteahhitler zor bir süreçten geçen vatandaşlara önemli uyarılar yaptı.

Kentsel dönüşümde nelere dikkat edilmeli?

Ülke genelinde hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projeleriyle adından söz ettiren Sedimega İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Kerem Güney Avcı, kentsel dönüşümde olması gerekenleri anlattı. 

Kentsel dönüşümde müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Son, arsa sahiplerine karar aşamasında dikkat edilmesi gereken kriterlerle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Peki kentsel dönüşümde müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Kentsel dönüşümde nelere dikkat edilmeli?

RE/MAX Türkiye Pazarlama ve Operasyon Direktörü Gökhan Karahan, kentsel dönüşüm sürecinde bina sahiplerini dikkatli olmaları gerekenler hakkında uyarıyor. Kat karşılığı protokol yaparken nelere dikkat edilmeli?

Kentsel dönüşümde itiraz hakkı!

Kentsel dönüşümde yapının risk tespiti, binadan bir malikin Bakanlık tarafından lisanslandırılan bir firmaya müracaatı neticesinde yapılıyor. Peki, kentsel dönüşümde itiraz hakkı var mı? İtiraz hakkı nasıl kullanılır?

Kentsel dönüşümde bina güçlendirme!

6306 sayılı Kanun’da güçlendirilebileceği teknik olarak tespit edilen yapıların güçlendirilebileceğinden bahsediliyor. Peki, kentsel dönüşümde bina güçlendirme nasıl ve hangi kanun esaslarına göre yapılır? İşte yanıtı..

Kentsel dönüşümde noter masrafı!

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gereğince, kentsel dönüşümde yapılacak olan işlemler harç ve masraflardan muaf tutuluyor. İşte entsel dönüşümde noter masrafı..

Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir?

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunundan faydalanan malik ve kiracılara devlet finansal desteklerde bulunuyor. Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir? Kentsel dönüşümde faiz desteği ve kira yardımı nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu!

Kentsel Dönüşüm Kanunu gereğince, riskli alanlarda yer alan ve risk raporu alınan binalar yıkılarak, yerine yeni kanun ve yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu nedir?

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı!

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı. Hükümetin 2015 programında yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki çalışmalar için şimdiye kadar 1,5 milyar lira harcandı.

Kentsel dönüşümde ilk adım planlama!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin de neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini de gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümde ilk adım planlama olmalı.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde nelere dikkat edilmeli Haberi

Kentsel dönüşümde nelere dikkat edilmeli

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde bir gayrimenkulü kiraya vermek için malik olunmasının gerekli olup olmadığını ve böyle bir durumda hangi hukuki yollara başvurulabileceğini kaleme aldı. 

Peki bir gayrimenkulü kiraya vermek için malik olunması gerekiyor mu? Gayrimenkul sahibinin izni olmadan yapılan kiralamalar için dava açılabilir mi? İşte ayrıntılar...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e bir okuyucusu, evinin kentsel dönüşüme girme aşamasında evi tahliye edip başka yere taşındığını, evin bir yıl kadar boş kaldığını aktardı. Okuyucu, bu sürede bir bağımsız bölümü emlakçının kiraladığını belirten okuyucu, kendi dairesini istediğine dikkat çekerek, depreme dayanıksız olduğunu ve en geç 1 sene içinde yıkılacağını söylediğini aktardı. Emlakçının razı olduğunu dile getiren okuyucu, evi süsleyip kiraya verdiğini belirtti. Okuyucu, kendisinin ne gibi hukuki hakları...