18 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde özel sektörün rolü

Kentsel dönüşümde özel sektörün rolü

Türkiye'deki kentsel dönüşüm ve modern şehirlerin en büyük buluşması olarak adlandırılan "Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi"nin Bursa ayağı tamamlandı.

Ferdi Zeyrek, 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız'!

CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa'daki kentsel dönüşüm projesine ilişkin konuştu. Zeyrek, kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını, Türkiye genelinde güzel örnekler olduğunu söyledi. Ancak 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız diye de belirtti.

Kentsel dönüşümde devlet desteği süresi uzatıldı!

Kentsel dönüşümde devlet desteği 2018 yılında da sürecek. Kamu ve özel bankalarda ortalama yüzde 1.20 seviyesindeki 120 ay vadeli kredi faizinin yüzde 0.41-0.33’ünü yine devlet üstlenecek. 

Mustafa Dündar: Dönüşümde özel sektörün önünü açıyoruz!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Özel sektörün de bu konuda adımlar atması gerekiyor. Biz yaptığımız çalışmalarla kentsel dönüşümde özel sektörün önünü açacak, kentsel dönüşümün lokomotifi olacak projeler üretiyoruz" dedi

Kentsel dönüşümde her mahalleye özel imar planı yapılmalı!

Nef Başkanı Erden Timur, kentsel dönüşümde her semt için öncelikli kentsel kapasiteyi dikkate alan master planlar hazırlanması gerektiğini belirtti.

Kentsel dönüşümde özel sektör teşvik edilmeli!

52 yıllık inşaat mühendisi ve müteahhidi Muharrem Balat’a, kentsel dönüşümde izlenmesi gereken yöntemin özel sektörün teşviklerle bu işin içerisine çekilerek, sürecin doğru yönetilmesi olduğunu ifade etti.

Bursa, kentsel dönüşümde örnek olsun istiyoruz!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bursa’da güzel işler yapmak heyecan veriyor. Sahip olduğu özelliklerle dünyaya örnek gösterilen kentlerin başında gelen Bursa, kentsel dönüşümde de örnek olsun istiyoruz." dedi.

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım!

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı ile kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için kentsel dönüşüme imar hakkı transferi getiriliyor.

Kentsel dönüşümde kamulaştırma süreci başladı!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen kamulaştırma süreci başladı.Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı. Bölgede başlayan çalışmalarda öncelikle değer tespiti yapıldı.

Kentsel dönüşümde acele kamulaştırma!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen acele kamulaştırma süreci başladı. Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı, değer tespiti yapıldı.

Kentsel dönüşümde plan revizyonu şart!

Kentsel dönüşümde plan revizyonu şart. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ' Ulaşım planını da düşünüyoruz. Halkımız endişe etmesin.Başlattığımız çalışmayı yakında kamuoyuyla paylaşacağız" şeklinde konuştu.

İdris Güllüce kentsel dönüşümde Ümraniye'yi örnek gösterdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, NTV’ de katıldığı canlı yayın programında, Türkiye’de gerçekleştirilen kentsel dönüşümü anlattı. Bakan Güllece; Ümraniye Belediyesi’nin kentsel dönüşümde yaptığı çalışmaları da örnek gösterdi...

Kentsel dönüşümde tahliye süresi!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni ve sağlam binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde tahliye süresi kaç gündür? İşte kanun esasları..

Kentsel dönüşümde özel sektörün rolü Haberi

Kentsel dönüşümde özel sektörün rolü

Zirveye katılan Osmangazi Belediye başkanı Mustafa Dündar, "Türkiye'de kentsel dönüşüm devlet değil, özel sektör eliyle gerçekleştirilmeli" dedi. Adana ve Antalya'dan sonra Bursa'da düzenlenen 'Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi'ne katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Kentsel dönüşüm uygulamaları konusunda, geçtiğimiz yıllarda TOKİ'nin çok moda olduğunu hatırlattı. Dündar, "Hemen her belediye kentsel dönüşüm projelerini gerçekleştirmek için TOKİ'yi bekliyordu. Ancak günümüzde artık bu durum değişti. Artık özel sektör eliyle kentsel dönüşüm uygulamaları gerçekleşmeli. Kamunun, yerel yönetimler olarak bizlerin, özel sektörün önünü açacak çalışmaları gerçekleştirmesi gerekiyor" dedi. Osmangazi'de yürütülen kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi veren Başkan Dündar, göreve geldikleri 2009'dan itibaren Osmangazi'de master plan çalışması yaptıklarını, ilçenin tamamının sosyal doku, konut ve zemin yapısına ilişkin analizleri gerçekleştirdiklerini ve müdahale bölgelerini belirlediklerini ifade...