24 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde son durum 2016

Kentsel dönüşümde son durum 2016

Aydın Aslandağ bir kentsel dönüşüm projesinde, harcanan zaman ve alınan risklere rağmen bir müteahhittin kazancının, kat malikinin kazancının çok altında kaldığını söyledi.

Kentsel dönüşüm kararından sonra yapılarda uygulanacak 9 madde!

Vizyon Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık A.Ş Genel Müdürü Mete Gülbaş Emlakkulisi.com okurları için riskli yapılarda kentsel dönüşüm kararından sonraki süreci değerlendirdi.

Kentsel dönüşümün yol haritası yeniden çizildi!

Sabah gazetesinin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’nda dönüşümün yol haritası yeniden çizildi.

İstanbul'u kentsel dönüşümde ne bekliyor? Murat Kurum açıkladı!

AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki İstanbul'u kentsel dönüşümde ne bekliyor? İşte Murat Kurum'un konu ile ilgili o açıklamaları...

Yeni kentsel dönüşümde tapuya şerh konuyor, ödeme bitene kadar kaldırılmıyor! Bakandan son dakika yasa açıklaması! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni kentsel dönüşümde rezerv alan konusu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası için son 4 gün!

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası için artık son 4 güne girildi. Pek çok kişinin başvurduğu kampanya 31  Mayıs 2023 tarihinde sona erecek.

Gaziosmanpaşa İslambey'deki kentsel dönüşümde son durum ne? İslambey kentsel dönüşüm projesi ne zaman tamamlanacak?

İstanbul Gaziosmanpaşa'daki İslambey Mahallesi’nde 7 sene önce “Evlerinizi 3 yıl sonra teslim edeceğiz” denilerek başlatılan kentsel dönüşümde henüz sona gelinemedi. Peki Gaziosmanpaşa İslambey'deki kentsel dönüşümde son durum ne? İşte merak edilen o ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde ekstra para isteyen müteahhite dava açılır mı?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde ekstra para isteyen müteahhite dava açılır mı?

Bağcılar Kirazlı Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde son durum!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, bugün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Bağcılar'da gerçekleştirilen kentsel dönüşüme ilişkin son bilgileri paylaştı. Kurt, "Riskli yapı ilan edilen blokların yıkımı bitmek üzere" dedi.

Adıyaman kentsel dönüşümde son durum!

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, kentte devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında son durumu aktardı. 

Meram Şükran Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde son durum ne?

Konya Meram Belediyesi tarafından Şükran Mahallesi'nde başlayan kentsel dönüşümde çalışmalar devam ediyor. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, mahallenin kentsel dönüşümle cazibe merkezi haline geleceğini açıkladı.

Kentsel dönüşümde 'imar alanları ve riski bölgeler' ayrıntısı!

Kentsel dönüşüm, son zamanlarda sıklıkla oluşan depremler nedeniyle yeniden gündemimizde. İstanbul en riskli bölgelerden. İstanbul'da yapılacak kentsel dönüşümde yeni planlamalar yapılmalı...

Samsun Canik, kentsel dönüşümde örnek ilçe oldu!

Samsun Canik Belediyesi, ilçeyi son 5 yılda hayata geçirdiği projelerle geliştirdi. 15 yılda sosyal kültürel ve ekonomik dönüşümün sağlandığı ilçe kentsel dönüşümde örnek ilçe oldu.

Manisa Yunusemre'de kentsel dönüşümde son aşamaya gelindi!

Manisa Yunusemre Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Çerçi önderliğinde gerçekleşti. Toplantıda birçok müjde veren Çerçi, kentsel dönüşümde sona yaklaşıldığını kaydetti.

Kentsel dönüşümde müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Son, arsa sahiplerine karar aşamasında dikkat edilmesi gereken kriterlerle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Peki kentsel dönüşümde müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Manisa Yunusemre'deki kentsel dönüşümde son durum!

Manisa Yunusemre Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, bölgede gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarının son detaylarını anlattı.

Kentsel dönüşümde son durum 2016 Haberi

Kentsel dönüşümde son durum 2016

Kentsel dönüşüm projelerinde asıl kazananın konut sahipleri olduğunu söyleyen STCA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Aslandağ, müteahhit kazancının sanıldığı gibi yüksek olmadığını ifade etti. “En iyiyim diyen bir inşaat firmasının karı en fazla yüzde 50” diyen Aslandağ, “Ancak vatandaşınki çok daha yüksek. Çünkü müteahhit 3 yıl öncesi, 2 yılda sonrası olmak üzere toplam 5 yılda yapacağı bir projeden en fazla yüzde 50’lik bir kazanç sağlayabiliyor. Bu en iyimser tablo. Kat malikleri için baktığımızda ise durum daha kazançlı. Biz dönüşüm yapmak için girdiğimiz Kartal Atalar Mahallesi’nde ilk zamanlarda bir daire fiyatı 150 bin ile 200 bin TL aralığında idi. Şu anda konut sahibi yenilenen dairesini 800 bin ile 900 bin TL’den satıyor. Yani hiç suya sabuna dokunmadan yüzde 500’lere varan...