19 / 04 / 2024

kentsel dönüşümün önemi

kentsel dönüşümün önemi

Kocaeli Gölcük İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı açıklama yaptı. Açıklamada Gölcük’ün deprem bölgesi olduğunu ve olası bir depremden etkileneceğini bu sebeple Gölcük’te hızlı bir şekilde kentsel dönüşümün yapılması gerektiğini vurguladı.

Bursa’nın kurtuluşu kentsel dönüşüm!

Elazığ’daki depremin ardından kentsel dönüşümün öneminin arttığını ve Bursa’nın kurtuluşu kentsel dönüşüm olduğu düşünülüyor.

Kentsel dönüşümün önemi ortaya çıktı!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş yaptığı açıklamada, "Beyoğlu'ndaki binanın çökmesi bize kentsel dönüşümün ne kadar gerekli ve acil olduğunu göstermiştir" dedi.

Depremin çaresi: acil ve planlı kentsel dönüşüm!

Ege Denizi'nde yaşanan deprem ile kentsel dönüşümün önemi masaya yatırıldı. Uzmanlar depremin çaresinin acil ve planlı kentsel dönüşüm olduğunu söyledi..

Kentsel Dönüşüm Yasası nasıl düzenlenmeli?

Yeni Dönem Gazetesi'nin yazarlarından Yüksel Baysal bugünkü yazısında Kentsel Dönüşüm Yasası'nı herkese güvenli yapılarda yaşama olanağı sağlayacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Van'da yapılar sağlam zeminlere inşa edilmeli!

Van Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyeleştirme Dairesi Başkanlığı “deprem” semineri düzenledi. Van'ın deprem bölgesinde olduğunu hatırlatan uzmanlar yapıların sağlam zeminlerde yapılmasının önemli olduğunu ifade etti.

Depremlere karşı sağlam yapılar kentsel dönüşümle inşa edilmeli!

Deprem haftası etkinliğinde konuşan İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, kentsel dönüşümün en iyi şekilde analiz edilerek depremlere karşı sağlam bir yapı oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Yeni Yaşam Biçimi, Kentler ve Dönüşüm Zirvesi gerçekleşti!

İnşaat Platformu ve Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen ve moderatörlüğünü Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak'ın yaptığı "Yeni Yaşam Biçimi, Kentler ve Dönüşüm Zirvesi" gerçekleşti.

Kentsel dönüşüm tüm Türkiye için gerekliliktir!

Emlak yatırımının her dönemde karlı yatırım olduğu vurgusunda bulunan İZEKO Başkanı Mesut Güleroğlu, "beklemek her zaman kar getirmez, zarara da neden olabilir" uyarısında bulundu.

Murat Özcan: Su yalıtımsız binalar depremde yerle bir oluyor!

Canpa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, binalarda su yalıtımı yapılarak deprem gibi afetlerde can kayıplarının yüksek oranda önlenebileceğini söyledi. Murat Özcan, depremden korkmadan evlerinde konforlu yaşamak isteyenlerin öncelikle binal

Süleyman Çetinsaya: Kentsel dönüşüm genele yayılmalı!

1999 depreminin tüm Türkiye için acı bir tecrübe olduğunu anlatan Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya "Kentsel dönüşüm pilot bölgelerle sınırlı kalmamalı, genele yayılmalı" dedi.

6.5 milyon riskli konut dönüştürülecek!

Yüzölçümünün büyük bölümü deprem kuşağı içinde yer alan Türkiye'de deprem konusundaki bilincin arttırılması önem taşıyor. Kentsel dönüşüm kapsamında önümüzdeki günlerde 6,5 milyon konutun dönüşmesi bekleniyor.

Mehmet Yalçıntepe: Can güvenliği için kentsel dönüşüm hayati önem taşıyor!

Yeterli ve sağlıklı barınma hakkının karşılanması düşüncesinden hareketle ortaya çıkan Dünya Konut Günü, tüm dünyada Ekim ayının ilk Pazartesi günü kutlanıyor. Buna göre konut seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Selahattin Keten: Kentsel dönüşüm bir fırsattır!

Kentsel Dönüşüm denildiğinde ilk akla gelen firmaların başında gelen "Keten İnşaat", İstanbul Anadolu ve Avrupa yakasında Kentsel Dönüşüm çerçevesinde bir çok yenilikçi projeye imza atıyor...

İzmir'de kentsel dönüşümün önemi konuşuluyor!

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş Vali Mustafa Toprak'ı ziyaret etti. Vali Toprak'ın makamında gerçekleşen ziyarette İzmir'in en önemli sorununun çarpık kentleşme olduğunu söyleyen Toprak, kentsel dönüşümün önemine değindi...

Kentsel dönüşüm hızlandı, evden depoya nakliyat dönemi başladı!

Kentsel dönüşüm ‘Evden eve nakliyat' kavramını da değiştiriyor. Evi kentsel dönüşüme giren vatandaş, düşük maliyeti sebebiyle eşyaları için depo kiralamaya başladı. Depoların aylık kirası ise 4 bin TL'den başlıyor.

Kentsel dönüşüm işe yaramıyor mu? Mimar Önder Yılmaz'dan ezber bozan dönüşüm açıklaması!

Her bir köşesi deprem riski altında olan Türkiye'de sık sık kentsel dönüşümün önemi dile getiriliyor. Mimar Önder Yılmaz, X sosyal medya hesabından dönüşüm ile ilgili ezber bozan bir açıklama yaptı. İşte Yılmaz'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Kentsel dönüşümde yeni model: Bina tamamlama sigortası ve sigortalı kentsel dönüşüm devreye giriyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrası kentsel dönüşümün önemi bir kez daha anlaşıldı. Ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Belediyeler tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında İstanbul Şişli Belediyesi, yeni bir model geliştirdi. İşte ayrıntıla

Kentsel dönüşümü hızlandıracak teklif, TBMM’ye sunuldu yüzde 50+1 dönemi başlıyor! İşte yapılacak değişiklikler...

Türkiye'nin gündeminde yer alan kentsel dönüşüm projesi için yeni adım atıldı. Ak Parti tarafından hazırlanan Kentsel Dönüşüm Yasa Teklifi Meclis'e sunuldu. İşte yasa teklifinde yer alan maddeler ve detayları...

Elazığlı depremzedelerden kentsel dönüşüm açıklaması!

Elazığ'da yaşanan depremde evleri yıkılan ve devletin yaptığı yeni konutlara yerleşen depremzedeler yaptıkları açıklamada, "Kentsel dönüşümün sağlığımız ve hayatta kalmamız için büyük bir önemi var" dedi.

Kentsel dönüşümde 'arsa payı'nın önemi!

Kentsel dönüşüm sürecinde olan bir bölgeden ev almak isteyenlerin, arsa paylarını göz ardı etmemesi gerekiyor. İşte kentsel dönüşüm sürecinde 'arsa payı'nın önemi...

Yıldırım'da kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Türkiye’de kentsel dönüşüm çalışmalarının önündeki en büyük engellerden birisi olarak görülen mülkiyet sorunu kaynaklı plan uygulama iptalleri dönemi, Yıldırım Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan İmar Kanunu değişikliği ile sona erecek.

Kentsel dönüşüm konut kredisi faizleri yüzde 0.58’e düştü!

Yurt genelinde yaşanan depremlerin ardından kentsel dönüşümün önemi bir kez daha acı şekilde fark edildi. Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapılarda oturan vatandaşlara devlet faiz indiriminde bulunarak yüzde 0.58 faizle konut kredisi kullandırıyor...

Kentsel dönüşüm konut kredisi faizleri 0,64’e indi!

Elazığ depreminin ardından önemi daha net anlaşılan kentsel dönüşüm için devlet destekleri tüm hızıyla devam ediyor. Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapılarda oturan vatandaşlara devlet faiz indiriminde bulunarak yüzde 0.64 faizle konut kredisi kullandırıyor...

Elazığ’daki depremin ardından kentsel dönüşümün önemi arttı!

Elazığ, Malatya ve Manisa’daki depremlerin ardından kentsel dönüşümün önemi oldukça arttı. Kentsel dönüşüm doğru kararla sağlıklı bir şekilde yapılabilirse sorunların büyük bir bölümü ortadan kalkacak.

Kentsel dönüşümde tek taraflı fesih dönemi başladı!

Kentsel dönüşümde artık müteahhidin üçüncü kişilere borcundan dolayı vatandaşların taşınmaz mülklerine haciz ve tedbir uygulanmaması sağlandı. Kentsel dönüşüm projelerinin yarım kalmaması için tek taraflı fesih dönemi başladı...

İNTES'ten Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'na destek!

İNTES Başkanı Koloğlu, "Kentsel Dönüşüm Eylem Planı, Türkiye'de plansız, kontrolsüz ve kalitesiz yapılaşmayı önlemek açısından yeni bir dönemi başlatacak" diye konuştu...

Kentsel dönüşümün önemi ortaya çıktı!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş yaptığı açıklamada, "Beyoğlu'ndaki binanın çökmesi bize kentsel dönüşümün ne kadar gerekli ve acil olduğunu göstermiştir" dedi.

kentsel dönüşümün önemi Haberi

kentsel dönüşümün önemi

Gölcük’te kentsel dönüşüm önemli

Kocaeli Gölcük İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı açıklama yaptı. Açıklamada Gölcük’ün deprem bölgesi olduğunu ve olası bir depremden etkileneceğini bu sebeple Gölcük’te hızlı bir şekilde kentsel dönüşümün yapılması gerektiğini belirtti.

Deprem öldürmez bina öldürür” gerçeği var

İsmail Aynacı yaptığı açıklamada, “ Elazığ’da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Gölcük İlçe Başkanı olarak deprem deyince bizim aklımıza direk 1999 depremi geliyor. Depremin bizde yarattığı etki çok farklı, bunu belirtmek isterim. Videoları izlerken, haberleri okurken bile o günleri hatırlıyoruz. Bizim o acılarımız tazeleniyor. Ama bir gerçek var bunu da her seferinde hatırlatıyor bize, “ deprem öldürmez bina öldürür” gerçeği var. Bugün de yine aynısını söylemek istiyorum, Elazığ’da bir deprem...