16 / 04 / 2024

kentsel ve toplumsal dönüşüm

kentsel ve toplumsal dönüşüm

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi tarafından Anne Gözüyle Kentsel Dönüşüm ve Toplumsal Değişim Paneli 12 Mayıs Cuma günü saat 14.00’da düzenlenecek.

Konut sektörü mercek altına alındı! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor! 

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Şubat raporunda kiralık ve satılık konut piyasası mercek altına alındı.

İkinci el araba piyasasının röntgeni çekildi: Fiyatlar düşüyor, ilan sayısı azalıyor!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM), ikinci el otomobil piyasasıyla ilgili rapor hazırladı. Rapora göre ikinci elde fiyatlar düşerken, ilan sayısı gittikçe azaldığı belirtildi.

Konut fiyatları mercek altında! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor!

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığıyla hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Ocak raporunda kiralık ve satılık konut piyasasındaki değişimler mercek altına alındı. 

Reel kira fiyat endeksi kasımda 5,1 puan azaldı...

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ve sahibinden.com ile işbirliği ile hazırlanan "sahibindex Kiralık Konut Piyasası Görünümü" araştırmasının 2023 senesi Aralık ayı raporu yayımlandı. İşte haberin detayları...

Kiralık konuta talep arttı, satılık konut fiyatları düştü!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi ve sahibindencom işbirliği ile hazırlanan sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü ağustos ayı sonuçları açıklandı. Buna göre kiralık konuta talep artarken, satılık konut fiyatları düştü.

Piyasa kontrolden çıkıyor! Fahiş artışlar sürüyor

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin (BETAM) araştırması gündeme oturdu. kiralık konutlardaki senelik yükseliş yüzde 173,5’i geçerken, zelzele ile birlikte bu oran ikiye katlandı.

Satılık konutların metrekare fiyatı yüzde 134,9 arttı! İşte fiyat artışının en yüksek olduğu iller! 

Sahibindencom ’un, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) işbirliğiyle hazırladığı “sahibindex Satılık ve Kiralık Konut Piyasası Görünümü” Ocak Raporu verileri resmen belli oldu. 

Satılık konut fiyatları ne oldu? Hangi ilde daha çok arttı? Kiralar ucuzladı mı? İşte yanıtları

Emlak piyasasının nabzını tutan sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) iş birliğiyle satılık ve kiralık konut piyasasına ilişkin raporunu yayınladı.

Ev kiralayacaklar hemen bakın! 7,2 puan geriledi!

Sahibindencom, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) iş birliğiyle düzenlenen "sahibindex Kiralık Konut Piyasası Görünümü" Kasım raporunda kiralık konut piyasasındaki değişimlerin verileri yayımlandı.

Konut piyasasında büyük şok! Satılık ev fiyatları bir senede yüzde 196,8 arttı!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından sahibindencom’un ilan verileriyle düzenlenen "sahibindex Satılık Konut Piyasası Görünümü" 2022 Ekim ayı raporunu yayınladı. İşte detaylar...

Kira krizi rakamlara döküldü İşte kira fiyatlarındaki son durum

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi kiralarla ilgili son araştırmasını yayınladı. Kiralarda yıllık artış son aya göre 59,2 puan yükselerek yüzde 182,7 oldu. Kiralanan konut sayısının kiralık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir’de düştü.

İstanbul'da yıllık artış yüzde 112,3 oldu! Konutta fahiş kira krizi...

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından 2022 Şubat'la ilgili duyurulan Kiralık Konut Piyasası Görünümü raporunda, ev kira fiyatlarındaki yükselişin devam ettiği belirlendi. 

Satılık konut fiyatları en hızlı hangi ilde arttı?

sahibindencom ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM)’ın hazırladığı “sahibindex Satılık Konut Piyasası Görünümü” raporunda satılık konut fiyatlarının en hızlı arttığı illere yer verildi. İşte detaylar...

kentsel ve toplumsal dönüşüm Haberi

kentsel ve toplumsal dönüşüm

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi tarafından Anne Gözüyle Kentsel Dönüşüm ve Toplumsal Değişim Paneli gerçekleşecek.


BAOB’da yapılan toplantıda konuşan, İMO Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak,  kentsel ve toplumsal dönüşümü ele alacaklarını söyledi. Albayrak, “Türkiye’nin dördüncü büyük ili olan Bursa’nın kentsel anlamda birçok meselesi vardır. Bu problemlerden ilk sıraya deprem riski ve buna bağlı olarak yapılması gereken Kentsel dönüşüm çalışmaları oturmaktadır. Bursa, 1980’lı yıllar ve sonrasındaki hızlı sanayileşme ve ekonomik gelişmelere bağlı olarak köyden şehre doğru yaşanan göç neticesi çarpık yapılaşmıştır. Yaklaşık 650 bin konut stokunun yaklaşık yüzde 60’ı kaçak veya ruhsata aykırı yapılardan oluşuyor ve bu yapılar şehir sakinleri için büyük bir risk. İşte bu meseleleri ve çözüm tekliflerimizi kamuoyuna sunduk. Ancak bu konuda toplum olarak başarılı olduğumuz söylenemez....