25 / 04 / 2024

kentsel yapılanma istanbul

kentsel yapılanma istanbul

Evrensel Gazetesi köşe yazarı olan Fevzi Özlüer bugünkü yazısında Marmara Bölgesi'ndeki yapılaşmayı anlattı. İşte Fevzi Özlüer'in bugünkü o yazısı....

Kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? İstanbul nasıl dönüşebilir? Prof. Dr. Şükrü Ersoy tek tek açıkladı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, kentsel dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini tek tek açıkladı. Diğer yandan İstanbul'un riskli binalarına da değinerek önemli açıklamalarda bulundu. 

Likya Kentsel Yapılar İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Likya Kentsel Yapılar İnşaat Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Rıdvan Ergün tarafından kuruldu.

Birden Kentsel Yapı Tasarım İnşaat Müşavirlik Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Birden Kentsel Yapı Tasarım İnşaat Müşavirlik Sanayi  Şişli’de  50 bin TL sermaye bedeli Deniz Şimşek tarafından kuruldu.

Libya, yeniden imar ve yapılanma konusunda da birçok projeye ev sahipliği yapacak!

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe yaptığı açıklamada, "Libya, yeniden imar ve yapılanma konusunda da birçok projeye ev sahipliği yapacaktır" dedi.

Sur Yapı'dan İstanbul'a 3 yeni proje!

Sur Yapı, Antalya'da 8 milyar liralık yatırım tutarıyla içinde 19 bin ünite ve 11 bin meyve ağacının olduğu kentsel dönüşüm projesi inşa ediyor. Bunun yanı sıra, Sur Yapı, İstanbul'da da 3 yeni proje hayata geçirecek...

Boğazkent Kentsel Yapı İmar Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Boğazkent Kentsel Yapı İmar Ve İnşaat Anonim Şirketi bugün Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yunüs Öztepe tarafından kuruldu.

Zy Kentsel Yapı Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Zy Kentsel Yapı Mimarlık Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 600 bin TL sermaye bedeli ile Erkan Özgen tarafından kuruldu.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yerinde yapılanma projesinde son durum!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yerinde yapılanma projesinin çalışmaları devam ediyor. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, çalışmaları yerinde inceledi ve çalışmalara ilişkin bilgileri aktardı...

Avbel Kentsel Yapı Tasarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Avbel Kentsel Yapı Tasarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Avcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Orhan Alataş tarafından kuruldu. 

Özçelik Kentsel Yapı ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Özçelik Kentsel Yapı ve İnşaat Limited Şirketi 300 bin TL sermaye ile bugün Zafer Özçelik ve Hakan Özdemir ortaklığında kuruldu. 

Kentsel dönüşümde yeni yapılanma bekleniyor!

Büyük can ve mal kaybına neden olan Marmara depreminin ardından riskli bina stokunun azalması yönünde çalışmalar devam ederken, inşaat sektörü temsilcileri, kentsel dönüşümde yeni yapılanmaya gidilmesini istiyor

Greenox Urban Residence: Kentsel dönüşümde yeşil yapılanma!

Management Plus tarafından düzenlenen 4. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi, bugün Swiss Otel İstanbul’da gerçekleşti. Kongrenin platin sponsorları arasında Aycan&Feres İş Ortaklığı da yer aldı.

Alperen Kentsel Yapı İnşaat Mühendislik Ve Gıda Limited Şirketi kuruldu!

Alperen Kentsel Yapı İnşaat Mühendislik Ve Gıda Limited Şirketi 400 bin TL sermaye ile bugün Kemal Bal imzasıyla kuruldu.

kentsel yapılanma istanbul Haberi

kentsel yapılanma istanbul

Her dönemin en akıllı yatırım yollarından birisi oldu, imara açılan bir bölgeyle ilgili erkenden duyum almak. Bir alanın imara açılacağının, yol geçeceğinin, bir kamu yatırımının gerçekleşeceğinin önceden haber alınmasıyla köylünün elinden arsa ve arazi toplandı. Bir süre sonra gerçekleşmesi muhtemel kamulaştırmalar için hazırlık yapanların elde ettiği toprak rantı temelinde arsa ve arazilerin kaderi biçimlendi. Çanakkale’nin iki yakasını birbirine bağlayacak Marmara Denizi’nin dördüncü köprüsü haberleri çıkalı da 3-5 yıldan uzun zaman olmuştu. İstanbul sanayisinin Balıkesir ve Çanakkale hattına kayacağına dair planlar gündeme gelmeden bu köprü konuşulmaya başlanmıştı. Marmara Denizi’nin etrafına kurulacak bir ring sistemi için bu köprünün bir zaruret olduğu o kadar yaygın bir inanç haline gelmişti ki köprünün yapılacağı söylenen köylerden arsa kapatanlar çoktan zengin olduklarını düşünüyordu. Buna göre,...