27 / 04 / 2024

kentsell arz fazlası konut satışı

kentsell arz fazlası konut satışı

Konut pazarında yaşanan arz fazlasına çözüm bulundu. Ömer Faruk Çelik başkanlığındaki ‘Kent’Sell şirketi, İstanbul pazarındaki arz fazlasını toplayacak. Havuzda biriken konutlar avantajlı alım koşulları ile yerli ve yabancı müşterilere sunulacak...

Kiralara yüzde 15 indirim yolda!

Hükûmet, konut ve kira fiyatlarının düşürülmesi için yeni adımlar atıyor. Son olarak Türkiye genelinde 4 milyon metrekare arz fazlası nedeniyle kiralanamayan ya da satılamayan ofisin 50 bin konuta dönüştürülmesinin önü açıldı.

OPEC'in üretim kesintisini 1 ay uzatması bekleniyor!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün, küresel petrol piyasasındaki arz fazlasına ve Kovid-19 salgını nedeniyle zayıf devam eden petrol talebine karşı üretim kesintisini 1 ay daha uzatması öngörülüyor.

İnşaat sektöründeki zayıflık alüminyum piyasasını nasıl etkileyecek? 

Fitch Ratings, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bu yıl için düşük otomotiv üretimi ve inşaat sektöründeki zayıflık sebebiyle alüminyum piyasasında arz fazlası oluşacağını belirtti...

Devlet konut krizine el koyuyor!

Hükümet, satılmayı bekleyen yaklaşık 3 milyon adet konut için düğmeye bastı. 2020'de oluşturacak sistemle hangi bölgede ne kadar arz fazlası konut olduğu ortaya çıkarılacak...

Arz fazlası konut stoku müteahhitleri zor durumda bıraktı!

Yeniçağ Gazetesi’nde köşe yazarı olan Esfender Korkmaz bugünkü yazısında, konut sektöründeki arz fazlası üretimi ele aldı…

Şekib Avdagiç: Konut finansmanında yeni modele geçmeliyiz!

İnşaatta, sektörün kendi yol haritasını görememelerinden kaynaklı eksiklikler ve yanlışlıklardan dolayı bir arz fazlası oluştuğunu söyleyen İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Türkiye’de inşaat finansmanında, konut finansmanında yeni modele geçmeliyiz." dedi.

Konutta risk nerede?

Konuttan döküm sanayine, bakırdan çimentoya kadar pek çok sektörde arz fazlası alarm veriyor. Sadece konut sektöründe 2 milyon arz fazlası bulunurken bakırda yüzde 80 arz fazlalığı dikkat çekiyor...

Emlak almak için en iyi dönem!

Emlak almak için en iyi dönem, çünkü fiyatlar çok geriledi diye açıklamada bulunan Çetinkaya Polat Holding Başkanı Adnan Polat, "Türkiye'ye güvendiğim ve inandığım için yatırım yapmaya devam ediyorum. Arz fazlası belki var ama doğru projelere bakınca öyle değil" dedi.

En ucuz çimento Türkiye’de!

Dünya Çimento Birliği Başkanı Emir Adıgüzel, arz fazlası nedeniyle dünya genelinde en düşük çimento fiyatlarının Türkiye’de olduğunu söyledi.

Konutta 2+1 daire talebi artıyor!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Torun, "Bir ara 1+1 daire çok fazla yapıldı, arz fazlası, doygunluk söz konusu oldu. 2 artı 1 hem 1 artı 1'in hem 3 artı 1'in yerini alıyor." dedi.

Metrekaresi 7 bin lira ve üstü konutlarda arz fazlası var!

Coldwell Banker’ın Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, “2017 yılında öngörülerimize göre, 500 bin TL altı pazarda fiyatlar artar, 500 bin TL - 1 milyon TL arasındaki pazarda fiyatlar sabit kalır ve 1 milyon TL üstü pazarda fiyatlar düşer” dedi.

İstanbul AVM yatırımlarının başkenti!

Türkiye'deki 369 AVM'nin 116'sına ev sahipliği yapan İstanbul için arz fazlası tartışmaları sürerken yatırımlar hız kesmiyor. 2017 sonuna kadar 881 bin metrekarelik yeni AVM alanı eklenmesi beklenen kent, bu konuda Avrupa'nın zirvesine oturdu.

Cevat Öncü: Samsun'da yapı stoğu erimeli!

İMO Samsun Şube Başkanı Cevat Öncü, İnşaatta yaşanan arz fazlasının şişkinlik yarattığını ve konut yapımına çekidüzen gelmesi gerektiğini belirterek, "Yapı stoğunun erimesi için tapu harçlarında ve konut kredilerinde indirime gidilmeli" dedi.

kentsell arz fazlası konut satışı Haberi

kentsell arz fazlası konut satışı


KONUT pazarında yaşanan arz fazlasına çözüm bulundu. Ömer Faruk Çelik başkanlığındaki ‘Kent’Sell şirketi, İstanbul pazarındaki arz fazlasını toplayacak. Havuzda biriken konutlar avantajlı alım koşulları ile yerli ve yabancı konut müşterilerine sunulacak. EYG Grup Türkiye’de ilk kez kurulacak gayrimenkul fonunu da temmuzda devreye sokacak.


SİNPAŞ Holding’teki 25 yıllık görevinden sonra aile şirketinden ayrılarak 2014 yılı başında kendi şirketi EYG Gayrimenkul Geliştirme’yi kuran Ömer Faruk Çelik, ‘İnşaat sektöründe ezber bozuluyor’ diyerek yeni bir satış sistemi geliştirdi. Özellikle İstanbul’daki inşaat sektöründe arz-talep dengesinin bozulduğu söyleyen Çelik, “Eskiden projeye başlamadan tüm evler satılırdı ama artık böyle bir talep yok. İstanbul’da yılda ortalama 24 bin arz fazlası oluşuyor. İstanbul’da yaklaşık 200 konut projesi bulurken bunların yüzde 10’luk kısmı şirketlerin elinde kalıyor. Biz bu piyasanın yüzde...