24 / 04 / 2024

Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı

Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı

Türkiye ile Irak arasındaki görüşmeler, Irak'ın 'haciz olmasın' talebine kilitlendi

Yerli Sanayi devi Borusan Gemlik'teki fabrikasını satıyor!

Yerli sanayi devi Borusan Boru, Gemlik tesisinde bulunan büyük çaplı boru imalat tesislerini satışa çıkardı.

Son dakika! Mehmet Şimşek, Gabar'da çıkan petrolü rakamlarla verdi! Fışkırıyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gabar'da günlük petrol üretiminin 25 bin varile ulaşmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, petrol üretiminin Türkiye ekonomisine sağladığı katkıyı rakamsal olarak açıkladı.

Akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme! Yeniden açılıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme müjdeyi duyurdu. Bakan Bayraktar Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın yeniden faaliyete geçeceğini açıkladı. İşte tüm detaylar...

Küresel petrol arzı Ağustos ayında günlük yaklaşık 280 bin varil artış gösterdi!

Açıklanan rakamlara göre, dünyada günlük petrol üretimi Ağustos ayında bir önceki aya göre yaklaşık olarak 280 bin varil artış göstererek, 101,5 milyon varil seviyelerinde gerçekleşti.

SON DAKİKA! 4.8 şiddetinde deprem! 

Irak'ın Kerkük ilçesinde Türkiye saatine göre 00:43 sularında 4.8 şiddetinde deprem meydana geldi. AFAD, Irak'ta yaşanan depremin 4.8 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

Küresel petrol arzı Temmuz ayında yaklaşık 1 milyon varil azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, dünyada günlük petrol üretimi geçen ay, bir önceki aya göre 910 bin varil azaldı ve 100 milyon 900 bin varil seviyelerinde gerçekleşti.

Küresel petrol arzı Haziran ayında yaklaşık yarım milyon varil arttı!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, dünyada günlük petrol üretimi geçen ay, bir önceki aya göre 480 bin varil artış gösterdi ve 101 milyon 760 bin varil seviyesinde gerçekleşti.

Aramco'nun karı yüzde 19 azaldı!

Suudi Arabistan milli petrol şirketi Saudi Aramco'nun 2023 yılının ilk çeyreğinde net karı, düşük petrol fiyatları sebebiyle 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 19 azaldı.

Gabar petrolü akmaya başladı; Günlük  bin 200 varil petrol üretimi yapılıyor

Cumhuriyet tarihinin en büyük petrol keşfinin yapıldığı bölge olan Gabar Dağı'nın zirvesinde yer alan Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Petrol Sahası kapılarını açtı. İşte detaylar...

Piyasaları hareketlendirecek rapor! ABD, 2023 için petrol fiyat tahminini duyurdu!

Petrolle ilgili bir kötü haber de ABD’den geldi. Bu sene, dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin’in talebinin artacağını öngören ABD, 2023 için petrol fiyatı için nasıl bir tahminde bulundu? İşte o sorunun yanıtı…

THY Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi!

Türk Hava Yolları (THY) bir ilki gerçekleştirdi ve daha önce askeri üs olarak kullanılan Irak'ın Kerkük kentindeki Kerkük Havalimanı'na, İstanbul'dan ilk doğrudan uçuşunu düzenledi.

Petrol fiyatı üç haneli rakamlara ulaşacak

OPEC'in günlük petrol üretimini azaltma kararının ardından brent petrolün fiyatının 100 doların üzerine çıkması beklentisi yükseldi. İşte uluslararası finans kuruluşlarının petrol fiyatları ilgili tahminleri...

Beyaz Saray’dan stratejik rezerv açıklaması!

OPEC+ grubunun günlük petrol üretimini kasımdan itibaren 2 milyon varil azaltma kararının ardından, Beyaz Saray’dan açıklama geldi.

Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı Haberi

Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı

Hem Türkiye, hem dünya petrol piyasası için büyük öneme sahip Türkiye-Irak Ham Petrol Boru Hattı ile ilgili anlaşmanın süresi dolmak üzereyken, Türkiye ile Irak arasıdaki yeni anlaşma görüşmeleri Irak'ın `haciz olmasın' talebine kilitlendi. Irak'ın petrolün, Irak'tan alacaklara karşılık Ceyhan limanında haczedilmesini engelleyecek bir hükmü anlaşmaya koydurmak istediği, Türkiye'nin de uluslararası hukuk kuralları gereği bunun mümkün olmayacağını gerekçe göstererek karşı çıktığı öğrenildi. Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı iki boru hattından oluşan bir sistem. Irak'ın Kerkük ve diğer üretim sahalarından elde edilen ham petrolü Yumurtalık'taki (Ceyhan) Deniz Terminali'ne taşıyor. 1977'de 35 Milyon ton yıllık taşıma kapasite ile devreye alınan ilk hat ve 1984 yılındaki tevsi projesinin ardından 46.5 milyon ton kapasiteye ulaştı. İlk inşa edilen boru hattına paralel olan ikinci hattın 1987'de...