19 / 04 / 2024

Kerküklü Araplar arazi

Kerküklü Araplar arazi

Irak'ın Kerkük şehrindeki Araplar, 2003 yılından sonra Kürtlerin arazilerine el koyduğunu iddia ederek, topraklarının kendilerine iade edilmesini istiyor.

Bodrum’da 4 bin 800 futbol sahası büyüklüğündeki arazi turizme açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Muğla-Bodrum’da yaklaşık 4 bin 800 futbol sahası büyüklüğünde bir alan turizme açıyor.

Beyaz yakalılar 2020 itibarıyla arsa yatırımcısı olmaya başladı!

Türkiye'de yılda 750 milyon dolar değerinde ve minimum 5 milyon metrekare büyüklüğünde arazi satışı yapmak istediklerini söyleyen arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, 2020 yılı itibarıyla beyaz yakalıların arsa yatırımcısı olduğunu söyledi.

Kütahya'da 9 adet arsa ve arazi 8 taksit fırsatıyla satılıyor! Hem KDV, hem emlak vergisi ödemesi yok!

Kütahya Emet'te yer alan 9 adet arsa ve arazi 8 taksit fırsatıyla satılıyor. Peki KDV'den ve 5 sene süreyle emlak vergisinden muaf olan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? Büyüklükleri kaç metrekare? 

O ilde 8 taksitle 4 adet arsa ve arazi satılıyor! 200 bin TL'ye siz de alabilirsiniz! 

Çanakkale Milli Emlak Müdürlüğü, Çanakkale ili, Merkez ilçesinde yer alan 1 adet arsa ile 3 adet arazi 8 taksit fırsatıyla satılıyor. Peki arsa ve arazilerin büyüklükleri kaç metrekare? 

Tüm arazi şartlarında üstün performans! Toyota Hilux 4 Eylül 2022 Fiyat listesi…

Japon teknolojisi performansla buluştu. Ortaya her türlü arazi şartlarına uyum sağlayan Toyota Hilux çıktı. Hilux, üstün performans, verimli motoru ve dayanıklı tasarımı sizi off-road seçenekleri arasında tek seçeneğiniz olacak. İşte 4 Eylül 2022 Fiyat listesi..

Arsa ve arazi fiyatları neden artıyor?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, bugünkü köşesinde gayrimenkul sektörünü değerlendirdi. İşte arsa ve arazi fiyatlarında yaşanan artışa da değinen Abdurrahman Yıldırım'ın 'Arsa ve arazide güçlü alım rant arayışı mı?' başlıklı yazısı...

Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın arazisi yapılaşmaya açıldı!

İstanbul Ataşehir’deki üzerinde Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın bulunduğu 286 bin metrekare büyüklüğündeki arazi için özelleştirilme kararı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019'da 'tamamı millet bahçesi' olacak dediği alanı yapılaşmaya açtı.

Bodrum'daki arazi 242 milyon TL'ye satıldı!

Özelleştirme Dairesi Başkanlığı tarafından Muğla Bodrum'daki Bitez’de bulunan 29 bin metrekare büyüklükteki hazine arazisi satışa sunuldu. Arazi, 242 milyon Türk Lirası karşılığında Rekuba İnşaat ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi tarafından satın alındı.

Gayrimenkul zengini Kıvanç Tatlıtuğ, Urla'dan arazi aldı!

Gayrimenkul zengini Kıvanç Tatlıtuğ, yatırımlarına bir yenisini ekledi. Yakışıklı oyuncu, İzmir'in Urla ilçesinde zeytin ve organik tarım da yapabileceği 4 dönümlük arazi için 2 milyon lira ödedi.

Kerküklü Araplar, Kürtlerin el koyduğunu iddia ettiği arazilerini geri istiyor!

Irak'ın Kerkük şehrindeki Araplar, 2003 yılından sonra Kürtlerin arazilerine el koyduğunu iddia ederek, topraklarının kendilerine iade edilmesini istiyor.

Arsa ve arazi kurtları 'cin olmadan adam çarpmanın' peşinde!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Arsa ve arazi kurtları 'cin olmadan adam çarpmanın' peşinde" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 9 maddelik analizi...

Atıl araziler, arazi bankacılığıyla kiralanarak üretime kazandırılmalı!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, atıl durumdaki hazine ve şahıs arazilerinin arazi bankacılığıyla kiralanarak üretime kazandırılması gerektiğini söyledi.

TAKPAS'ın iptali ve Kanal İstanbul'da Arapların aldığı arazi miktarı TBMM'de!

Belediyelere görev alanı dışındaki taşınmazları sorgulama yetkisi veren TAKPAS Protokolü'nün iptal gerekçesi ve Kanal İstanbul güzergahında Arap şirketlerce satın alınan arazi miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Karabat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kerküklü Araplar arazi Haberi

Kerküklü Araplar arazi

Kerkük'ün güneybatısındaki Dibis ilçesinde ikamet eden Araplar, Irak merkezi hükümetinden, yaklaşık olarak 17 senedir Kürtler tarafından kullanılan tarım arazilerinin geri alınmasını istiyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Dibis ilçesine bağlı Haldun köyü sakinlerinden Fevvaz eş-Şimmeri, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) mensuplarının 2003 yılından beri yüzlerce dönümlük arazilerini gasbettiğini öne sürdü.

Araplar olarak Kürtlerle herhangi bir sorunlarının bulunmadığının söyleyen Şimmeri, Saddam yönetiminin devrilmesinden sonra bölgeyi kontrol altına alan söz konusu iki partinin, tarım arazilerini kendi yandaşlarına verdiğini dile getirdi.

Arazilerin gerçek sahiplerinin kendilerinin olduğunu, yıllardır topraklarını geri alabilmek için yasal yollarla mücadele verdiklerini söyleyen Şimmeri, "Ancak devletin ağır işleyen rutin bürokrasisi nedeniyle haklarımızı elde edemedik." diye konuştu.

Şimmeri, sorunun çözümü için Irak merkezi hükümeti ve...