28 / 03 / 2024

kerpiç ev maliyeti ne kadar

kerpiç ev maliyeti ne kadar

Kerpiç evler, daha çok köy evlerinin yapımında kullanılıyor. Bu evler hem ucuz hem de kışın sıcak tuttuğu için tercih ediliyor. Peki, 2016 yılı kerpiç ev metrekare inşaat maliyeti nedir?

Ev yapma maliyeti ortalama 5 milyon TL!

Kredi faizlerinin yüzde 40’ı aşması, konut fiyatlarının artması ve deprem endişesi, ev sahibi olmak isteyenleri konuttan arsa yatırımına yöneltti. Arsasını alan da ev yapmaya başladı. 

Konya'da yüzde 10 indirimli kerpiç ev satılacak!

Çumra Belediye Başkanlığı, Konya Çumra Ürünlü'de yer alan kerpiç evi satışa çıkardı. Satış ihalesi 6 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

İzmir'de KDV'den muaf arsa ve kerpiç ev fırsatı! 

İzmir İli Menderes Belediye Başkanlığı, İzmir Menderes'te yer alan kerpiç ev ve arsaları satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkuller KDV'den  de muaf.

Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İzin almak gerekir mi?

Arsa sahipleri maliyeti uygun olan, kullanımı pratik olan bu evlerin yapımı için gerekli şartları aldıktan sonra prefabrik projelerini gerçekleştirebilirler. Peki “Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İşte detaylar!

Prefabrik ev fiyatları! 100 metrekare prefabrik ev maliyeti ne kadar?

Prefabrik evler özellikle günümüzdeki prefabrikler evler çok kısa zamanda yapılıyor ve sizlere teslim edilebiliyor. Bununla birlikte bu yapıların fiyatları da araştırılmaktadır. İşte bu konudaki sorulan sorular!

Deprem bölgesi için kağıt masura ev tasarlandı! Maliyeti 110 bin TL civarında!

ODTÜ Acil Tasarım Stüdyosu, Pritzker ödüllü Japon Mimar Shigeru Ban işbirliğiyle deprem bölgesinde kullanılmak üzere, özel tasarım “kâğıt masura” ev tasarladı.

81 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 23 Mart 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler, kolay yapılı, kurulumu ve maliyeti ile birçok kişinin ilgisini çekmektedir. Prefabrik ev denilince vatandaşların aklına ilk önce fiyatları gelmektedir. Peki prefabrik evler ne kadardır? İşte detaylar!

Çelik ev ısınır mı? Çelik evde yaşanır mı?

Çelik evler kolay kurulumu ve düşük maliyeti ile pek çok kişinin tercihi olmaktadır. Peki çelik ev ruhsatı nasıl alınır? Bu diğer soruların yanıtı!

1+1 konteyner ev ne kadar? 10 Mart 2023 fiyat listesi... 

Ev almak istemeyen ya da ev alacak parası olmayan kişiler konteyner ev ve prefabrik ev fiyatlarını dikkatle takip ediyor. Peki bir konteyner evin maliyeti nedir? 10 Mart 2023 tarihli fiyat listesi...

40 bin TL'ye ahşap ev sahibi olabilirsiniz!

Serkan Bilgin isimli bir Youtube içerik üreticisi, 40 bin TL'ye ahşap bir ev yaptı. İşte yapım aşamaları ve maliyeti...

3 artı 1 prefabrik ev kaç para?

Prefabrik ev almayı düşünen bir vatandaşlar merakla araştırma yapılyor. Bu sorulardan biri de 3 artı 1 prefabrik evin maliyeti nedir? Ayrıntılar için buraya tıklayın!

3+1 evin ikinci elden döşenmesinin maliyeti kaç para?

İkinci eşya satan spotçularda üniversite öğrencileri ve tayini çıkan memurlar nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Peki ikinci elden ev döşemenin maliyeti kaç para? Hangi eşya ikinci elde ne kadar?

Müstakil ev maliyeti 2023! Müstakil ev maliyeti 2023 ne kadar?

Müstakil ev maliyeti 2023 haberimizde yer alıyor. Peki Müstakil ev maliyeti 2023 ne kadar oldu? Müstakil ev maliyeti arttı mı? İşte Müstakil ev maliyeti 2023...

kerpiç ev maliyeti ne kadar Haberi

kerpiç ev maliyeti ne kadar

Kerpiç ev maliyeti 2016!

Kerpiç evler, daha çok köy evlerinin yapımında kullanılıyor. Bu evler hem ucuz hem de kışın sıcak tuttuğu için tercih ediliyor. Bir çeşit pişirilmemiş tuğla gibi olan kerpiç, duvar örmek için kullanılmak üzere tahta kalıplara dökülerek güneşte kurutulmuş balçık olarak karşımıza çıkıyor.


Kerpiç ev inşaatları; lüks, 1. sınıf, 2. sınıf ve 3. sınıf inşaat kategorilerine girmezken, basit inlaat kategorisinde yer alıyor.


Bina inşaat maliyetleri her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden belirleniyor. Peki, 2016 yılı kerpiç ev metrekare inşaat maliyeti nedir?


Kerpiç ev maliyeti 2016

Kerpiç ve Diğer Basit

Asgari: 48,09

Azami:60,80

Orta:54,45


Kerpiç ev maliyeti hesaplama örneği

Kerpiç ve Diğer Basit

Asgari: 48,09 x 100 m2 = 4,809

Azami:60,80 x 100 m2 = 6,080

Orta:54,45 x 100 m2 = 5,445



Ahşap bina inşaat maliyeti...