20 / 04 / 2024

Keskin Color fabrikaları

Keskin Color fabrikaları

1970’lerden 1990’ların ortasına kadar tebrik kartı, poster ve takvim basıp satan Keskin Color, sonradan girdiği defter imalatıyla kırtasiye devi oldu. Firma, yeni fabrika yatırımı için düğmeye bastı.

Şeker fabrikalarının satışına ilişkin soru önergesi hazırlandı!  

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamuya ait şeker fabrikalarının yeniden satışa çıkarılacağı yönündeki haberlere ilişkin soru önergesi hazırladı..

Türkiye Şeker Fabrikaları'na ait 48 gayrimenkul satıldı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun şeker fabrikaları ile ilgili sorduğu soruya yanıt vererek, 48 gayrimenkulün satışının yapıldığını söyledi..

Binali Yıldırım'dan şeker fabrikaları açıklaması!

Şeker fabrikalarıyla ilgili açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, "14 şeker fabrikası özelleştirme için ilana çıktı. Zannediyorum nisan ayında teklifler alınacak. Ondan sonra duruma göre karar verilecek." dedi.

Sadece şeker fabrikalarının arazileri özelleştirilecek!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ şeker fabrikalarının arazilerini bölecekler, satacaklar ve orada AVM'ler yapılacak gibi eleştirilere cevap verdi. Bozdağ, ''sadece fabrikanın işletimi için gerekli olan arazi fabrikayla beraber özelleştirilecektir'' dedi.

Kartal'daki fabrikalar okula dönüşüyor!

Kartal bölgesindeki fabrikalar, şehir dışına taşınırken fabrikalardan kalan binalara yoğun bir talep gösteriliyor. Gayrimenkul Danışmanı Gamze Özlü başta özel okulların talebi arttırdığını söyledi..   

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi nasıl olacak?

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, "Devlete ait şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ülkemizdeki üretimi büyük oranda etkileyecektir." dedi.

Şeker fabrikaları kapatılmıyor, özelleştiriliyor!

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusuyla ilgili tüm soru ve eleştirilere yanıt veren Başbakan Yıldırım, “Özelleştirmeden geri dönüş yok” dedi.

Şeker fabrikaları satılmamalı!

Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri Çalışanları Birliği Sendikası (Enerji Bir-Sen) şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamına alınmasıyla ilgili, 'Fabrikalar kar ettirmiyor, satıp kurtulalım' mantığı tamamıyla yanlıştır." değerlendirmesinde bulunuldu.

Keskin Kanal İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Keskin Kanal İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu’nda 10 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Keskin tarafından kuruldu.

Ergün Atalay: Türkşeker fabrikaları özelleştirmeden çıkarılmalıdır!

Türkşeker kapsamındaki 14 fabrikanın özelleştirilmesi için ihale sürecinin başlatılmasının ardından Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, " Türkşeker fabrikaları özelleştirme kapsamından çıkarılmalıdır." dedi..

Şeker fabrikalarına sosyal özelleştirme modeli!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinde, diğerlerinden farklı olarak adeta bir 'sosyal özelleştirme' yaklaşımıyla sözleşmelere hem çalışanlarımızın, hem üreticilerin hakkını güvence altına alan hükümler koyduk." dedi.

Türkiye Şeker Fabrikaları'nın Tekirdağ'daki imar itirazlarına red!

Türkiye Şeker Fabrikaları'nın Tekirdağ'da bulunan parselinin imar planına yapılan itirazlar reddedildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait 14 fabrika özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait 14 fabrikanın satış yöntemiyle ayrı ayrı özelleştirilmesine ilişkin ilan yayınlandı. 

Keskin Color fabrikaları Haberi

Keskin Color fabrikaları

BİR zamanlar en önemli matbaa ürünlerinden, tebrik kartlarının (kart postal) ilk üreticilerinden Keskin Color artık dev bir kırtasiyeci. Firmanın ikinci kuşak temsilcisi Reşit Keskin, bu yıl 26 milyon lira ciro beklediklerini belirtiyor ve Selimpaşa’da 14 bin metrekare kapalı alana sahip yeni bir fabrika yatırımına başladıklarını anlatıyor. 1963’te başlayan ve uzun yıllar devam eden kart postal işinden dolayı Türkiye’nin yakın geçmişinden çok zengin bir fotoraf arşivine sahip olduklarını söyleyen Keskin, şöyle anlatıyor Keskin Color’un öyküsünü: 



“Karaman Ermenekliyiz. Ben 3 yaşındayken ayrılmışız. Önce Ankara’ya taşındık. Babam (Abdullah Keskin) orada un ticareti yaptı. Sonra işleri bozuldu. Amcam (Naci Keskin) Pendik’te Fransızca öğretmeniydi. Turistik yerlerin fotoğraflarını çekip kart postal bastırıp satarak ek gelir sağlıyormuş. Babama ‘gel bu işi yapalım’ demiş. Sultanahmet, Galata Köprüsü, Kız...