19 / 04 / 2024

KEY dava açma süresi

KEY dava açma süresi

KEY ödemeleri listesinde ismi çıkmayanlar, dilekçe vererek duruma itiraz edebiliyor. Bu kişiler dilekçelerine cevap verilmemesi nedeni ile dava açma hakkına sahip oluyor. Peki, KEY davası nasıl açılır?

Arabulucuda anlaşamayan ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Resmen açıklandı! Dava açmak...

1 Eylül’de başlayan kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk uygulamasına ilk 15 gün içinde 14 binden fazla başvuru geldi. Peki arabulucuda anlaşma yapılamazsa dava açılabiliyor mu? İşte ayrıntılar...

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklarda yeni dönem başlıyor! Bunu yapmadan dava açamayacaksınız!

Artan ev sahipleri ile kiracılar arasındaki davalara arabulucu şartı gelecek. Taraflar, dava açmadan hemen önce arabulucuya başvuracak. Burada anlaşma sağlanamaz ise mahkeme yoluna gidilecek. Direkt olarak mahkemeye dava açılması halinde ise davaların reddine karar verilecek. İşte detaylar…

Yalova'da devre mülk dolandırıcılığı iddiasıyla 52 sanık hakkında dava açıldı!

Yalova'da 107 kişinin devre mülk dolandırıcılığı ile mağdur olduğu iddiasıyla 5'i tutuklu toplam 52 sanık hakkında dava açıldı.

İmar planına itiraz dava açma süresi 2021!

Bir bölgenin imar planları belli bir süreliğine askıya çıkıyor. Bu bir aylık ilan süresi içerisinde planlara itiraz ediliyor. Peki imar planına ne zaman itiraz ediliyor? İşte imar planına itiraz dava açma süresi 2021...

Garanti Koza mağdurları Akbank'a dava açtı!

Garanti Koza'nın İstanbul Esenyurt'ta yürüttüğü projesi Kozapark Evleri'nden konut alan yüzlerce kişi Akbank'a dava açtı. 5 bin kişinin mağdur edildiği iddia edildi...

TMMOB'den Kanal İstanbul'a karşı dava çağrısı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, Kanal İstanbul projesinin konuşulması üzere bir basın toplantısı düzenledi. TMMOB, projeye itiraz eden İstanbullulara, "17 Şubat 2020 tarihine kadar Kanal İstanbul Projesi’ne dava açma hakkınız bulunuyor" dedi...

Demet Akalın icra memurlarına dava açtı!

‘Eşyalarıma kasten zarar verildi’ diyerek evine gelen icra memurlarından şikayetçi olan Demet Akalın, şimdi de hacizden sonra evini su bastığı iddiasıyla dava açtı. 

Hacizlere karşı dava açma süresi 15 güne çıkarıldı!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre düzenlenen ödeme emirlerine ve tatbik edilen ihtiyati hacizlere karşı dava açma süreleri 7 günden 15 güne çıkarıldı. Uygulama 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak..

Hacizlere karşı dava açma süresi 15 gün oldu!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre düzenlenen ödeme emirlerine ve tatbik edilen ihtiyati hacizlere karşı dava açma süreleri uzatılıyor. 

Emlak Vergisi’nde dava açma süresi 7 Eylül’de bitiyor!

Belediyelerce ilan edilen ve önümüzdeki 4 yıl boyunca vergilendirmeye esas olacak olan metrekare birim değerlerine itiraz süresi 7 Eylül 2017 tarihine uzatılmıştı. Bu tarih aralığında dava açılmaz ise belirlenen rayiç değerler kesinlik kazanacak.

Ece Erken mimarına dava açtı!

Ünlü sunucu Ece Erken mahkemelik olduğu mimara dava açtı. Mağduriyetinin giderilmesini isteyen Erken'in avukatı açıklamalarda bulundu.

Avukat Mehmet Uyar'a devremülk şirketine dava açma cezası!

Adana Barosu avukatlarından Mehmet Uyar, devremülk şirketinin müşteri portföyünü gizlice ele geçirip, müşterilerden vekaletname alarak şirket aleyhine dava açmakla suçlanıyor.

Akmerkez GYO bir sonraki dava duruşma tarihini açıkladı!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada bir sonraki dava duruşma tarihini açıkladı.

KEY dava açma süresi Haberi

KEY dava açma süresi

KEY davası nasıl açılır?

KEY ödemeleri listesinde ismi çıkmayanlar, dilekçe vererek duruma itiraz edebiliyor. Bu kişiler dilekçelerine cevap verilmemesi nedeni ile dava açma hakkına sahip oluyor.


Dilekçe ile başvurulan tarihten itibaren 60 gün içerisinde cevap alamadıklarından, ikinci 60 gün içinde dava açılabiliyor. Resmi Gazete'de yapılan ilan üzerine ismi çıkmayanlardan dilekçe vermeyenler de doğrudan doğruya dava açabiliyor.


Dilekçe örnekleri:


İlan Üzerine Dilekçe Vermeyip, Doğrudan Dava Açacaklar İçin



….…………….. İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA



DAVACI: Adı Soyadı, Adres

TC.Kimlik No:                              



DAVALI:   1- SAĞLIK BAKANLIĞI-ANKARA (Üniversitede çalışıyorsa üniversite adı, SHÇEK’te çalışıyorsa Valilik adı gibi çalıştığı kurumun adı veya il valiliği yazılacak.) 

 



TEBLİĞ TARİHİ: 28.02.2011 


D.KONUSU: 5664 Sayılı Kanun gereğince 5939 Sayılı Konut Edindirme Yardımı Hak...