19 / 04 / 2024

Kiklad Mimarisi

Kiklad Mimarisi

Hürriyet gazetesi yazarı Melda Narmanlı Çimen, "Güneşin yıkadığı bembeyaz mimari" dediği Yunan adalarındaki otellerden dekorasyon önerilerini sıraladı

Büyükçekmece mimarisi ile dikkat çeken yeni camisine kavuşuyor!

Büyükçekmece Belediyesi, ilçeye yeni, modern ve depreme dayanıklı ibadethaneler kazandırmaya devam ediyor. Büyükçekmece Belediyesi ile Gürsu ailesinin katkılarıyla Celaliye Mahallesi’nde inşa edilen cami mimarisi ile İstanbul’un en ayrıcalıklı camilerinden olmaya aday.

Koronavirüs döneminde okul mimarisi yeterliliğine dikkat edilmeli!

Koronavirüs sonrası sosyal mesafe, doğal havalandırma gibi konuların öneminin artmasıyla yeni dönemde aileler, okulun mimarisi açısından daha dikkatli olmalı. Peki dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Levent'teki caminin mimarisi nasıl olmalı?

Merkez Bankası’nın Beşiktaş Levent’teki banka kulelerinin arasında bulunan 18 dönümlük arazisinde cami inşaatı başlatıldı. Peki Levent'teki caminin mimarisi nasıl olmalı? İşte  Fatih Altaylı'nın yeni cami mimarisi hakkındaki yazısı...

Yaylaların otantik mimarisi betonlaşmayla mı kayboldu?

Yeşil Yol güzergâhında yer alan  yaylalarda betonlaşmanın önüne geçilemiyor. Yaylaların otantik mimarisi adeta kayboldu.

İzmit'teki 8 katlı bina mimarisi ile hayret ettiriyor!

Kocaeli İzmit'te, 8 katlı bina ilginç mimarisi ile dikkat çekiyor. Bir cephesinde büyük bir oda, 2 metre genişliğindeki diğer cephesinde ise koridor ve mutfak planıyla yapılan bina, korkuya sebep oluyor.

Çamlıdere'ye 'Ankara mimarisi' dokunuşu!

Ankara Çamlıdere Belediyesi, ilçe merkezinde bulunan binaların cephelerini ‘Ankara mimarisi’ konsepti ile yeniliyor. Dükkan cephelerini ve tabelaları yenileyen belediye, binaların cephelerini de restore edecek.

Almanya'da 'Batı'da İslam Mimarisi' sergisi açıldı!

Almanya Köln'de "Avrupa’daki Camiler: Batı’da İslam Mimarisi" temalı fotoğraf sergisi açıldı.

Ferko Signature’un iç mimarisi Autoban imzası taşıyor!

Ferko'nun, son teknoloji ile donatılmış ofis katları bir iş merkezinden fazlasını sunan projesi Ferko Signature'ın iç mimarisi, her projesinde ayrı bir hikaye yaratan Autoban tarafından gerçekleştirildi.. 

YDA Center'a Avrupa'dan "En İyi Ofis Mimarisi" ödülü!

YDA Group tarafından hayat geçirilen ve Yazgan Mimarlık tarafından tasarlanan YDA Center, Avrupa’nın en önemli gayrimenkul ödüllerinden biri olarak kabul edilen European Property Awards’da “En İyi Ofis Mimarisi” dalında ödül aldı.

Gürpınar'ın çehresi Selçuklu mimarisi yapılarla değişecek!

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Gürpınar Belediyesince hazırlanan proje kapsamında ilçe merkezinde yıkılan 47 eski yapının yerine Selçuklu mimarisi tarzında iş yerleri yapılacak.

Dikey orman projeleri geleceğin mimarisi olmaya aday!

Mimari projeler tasarımların ötesinde artık ekolojik olma seviyeleriyle de ölçülüyor. Bu kapsamda küçük bir ormanı andıran, yaşayan, nefes alan ve oksijen üreten "dikey orman 99 projeleri geleceğin mimarisi olmaya aday...

Türkiye, Enerji Mimarisi Performansı Endeksi'nde 40'ncı sırada!

Türkiye enerji mimarisi alanında bir önceki yıla göre 14 basamak yükseldi. Türkiye, Dünya Ekonomik Forumu Enerji Mimarisi Performansı Endeksi’nde 40. sıraya çıktı.

Bosna Hersek'te Osmanlı Mimarisi'nin İncileri sergilenecek!

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da iki Boşnak fotoğrafçının çalışmalarından oluşan "Saraybosna-İstanbul, Osmanlı Mimarisi'nin İncileri" sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Kiklad Mimarisi Haberi

Kiklad Mimarisi
İşte o yazı; 


Kalimera


"Uzaklarda, koskoca maviliğin içinde bir başına, bağlantısız, hesapsız, koşulsuz bir kara parçası... Kayalıkların ardından görünen yelkenin ucu...Güneşin yıkadığı bembeyaz mimari... Taş yolun sonundan çıkacakmış hissi veren ama sonra aniden kaybolan fırtına tanrısı Thyphon... Kabuğunuzu kırıp kaçmak istediğinizde aklınızda canlanan böyle bir görüntüyse, şu ara herkesin dilinde olan Ege Yunan adalarının sadelikle çoğalan büyüsünden ilham alın!


Mavi-beyaz tutkumuzun kabardığı günlerdeyiz. Sahile kaçabiliyorsanız ne mutlu. Ama kaçamıyorsanız, yine de bu sakin, aydınlık ve rahatlatıcı renk düetinin peşine takılıp gidebilirsiniz. Yazlık evinizi dekore etmek ya da şehir evinize yaz havası getirmek istediğinizde başvurabileceğiniz bu ikilinin izini sürebileceğiniz en yakın ilham deposu ise Yunan adaları. Doğru mimari elemanları doğru renklerle birleştirmeye, bunu yaparken her türlü görsel fazlalıktan arınmaya dayalı Yunan Adaları dekorasyon...