18 / 04 / 2024

Kilis Kürtler Cami restorasyon

Kilis Kürtler Cami restorasyon

Kilis’te, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Kürtler caminin restorasyonuna başlandı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Kilis’te tarihi ve dini mekanların restorasyonları hızla sürerken, ihalesi yapılan tarihi caminin restorasyonuna başlandı.

Kayseri Kocasinan'da tarihi caminin restorasyonu tamamlandı! 

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yer alan sekiz asırlık tarihi cami aslına uygun bir şekilde restore edilerek ibadete açıldı. 

Esadiye Cami restorasyonla ayağa kaldırılıyor!

Elazığ'da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki tarihi Harput Mahallesi'nde Artuklu dönemi 800 yıllık Esadiye Cami, 4 senedir süren restorasyon çalışması ile yeniden ayağa kaldırılıyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlık'ta cami inşa ediyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Asri Mezarlık girişinde 5 bin metrekare alan üzerinde cami inşa ediyor. 

Levent'teki caminin mimarisi nasıl olmalı?

Merkez Bankası’nın Beşiktaş Levent’teki banka kulelerinin arasında bulunan 18 dönümlük arazisinde cami inşaatı başlatıldı. Peki Levent'teki caminin mimarisi nasıl olmalı? İşte  Fatih Altaylı'nın yeni cami mimarisi hakkındaki yazısı...

Merkez Bankası'nın Levent'teki arsasında camii inşaatı başladı! 

Merkez Bankası’nın Beşiktaş Levent’teki 18 dönümlük arazisinde cami inşaatı başlatıldı. Merkez Bankası‘na ait olduğu belirtilen alana cami yapılabilmesi için arazinin mülkiyeti Milli Emlak‘a verildi. Caminin inşaatını ise ASL İnşaat üstlendi...

Gaziantep Akkent Camisi’nin inşaatı kaçak mıydı?

Gaziantep Akkent Camisi’nin inşaatına 5 yıl kaçak şekilde devam edildiği tespit edildi. Mühendis Korkut Küçükcan, cami inşaatında iskelenin çökmesiyle hayatını kaybetti. Mimar Zeynep Küçükkan ise bilirkişi raporunda eşinin tali kusurlu gösterilmesine karşı çıktı.

Bartın'daki 120 yıllık tarihi bina yıkılıyor!

Bartın’da, Endüstri Meslek Lisesi olarak kullanılan 120 yıllık tarihi bina külliyeli cami yapılmak için yıkılıyor. Yapı, şehirdeki sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin oluşturduğu “Okuluma Dokunma'' platformunun karşı çıkmasına rağmen yıkılıyor. 

Avcılar'da yıkılan cami minaresinin geri kalanı da söküldü!

Silivri açıklarında oluşan 5.8'lik depremin ardından Avcılar'da yıkılan cami minaresinin geri kalan bölümü 200 tonluk vinç yardımıyla söküldü.

Avcılar'da minaresi yıkılan cami mühürlendi!

Avcılar'ın Merkez Mahallesi’nde D-100 karayolunun yan yolu üzerinde yer alan ve minaresinin bir bölümünün yıkımı gerçekleşen 39 yıllık Hacı Ahmet Tükenmez camii mühürlendi.

Bosna Alaca Cami bugün açılıyor!

Bosna iç savaşında Sırp askerler tarafından büyük tahribata uğrayan Bosna Alaca Cami'si bugün açılıyor. Savaş sırasında temellerine kadar yıkılan cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle yeniden ibadete kazandırıldı.

Şahinbey Ahmet Muhtar Büyük Çınar Cami açıldı!

Yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Şahinbey Belediyesi, Güneykent Mahallesi’ne yaptırdığı Ahmet Muhtar Büyük Çınar Cami’nin açılışını yaptı.

700 yıllık Alaaddin Cami bugün ibadete açılıyor 

Anadolu beylikleri döneminde Karamanoğlu Alaaddin Bey'in yaptırdığı Alaaddin Cami'sinde restorasyon çalışmaları tamamlandı. Alaaddin Cami bugünkü cuma namazıyla yeniden ibadete açılıyor.

Murat Kurum: Bayburt'a 16 yılda 113 milyon liralık konut yaptık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, TOKİ Başkanlığının Bayburt'a 16 yılda 113 milyon liralık konut, cami, hastane, kamu hizmet binası, okul ve ticaret merkezi kazandırdığını açıkladı...

Kilis Kürtler Cami restorasyon Haberi

Kilis Kürtler Cami restorasyon

Kilis’te, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Kürtler (Türkler) caminin restorasyonuna başlandı.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Kilis’te tarihi ve dini mekanların restorasyonları hızla sürerken, restorasyon ihalesi 539 bin 500 TL’ye yapılan tarihi caminin restorasyonuna başlandı. Restorasyon çalışmaları 11 Temmuz 2016 tarihinde tamamlanması bekleniyor.


CAMİNİN İSMİ

Kilis Valiliği internet sitesinde tarihi camilerin tanıtıldığı bölümde Kürtler camisinden bahsedilirken, “Bölük Mahallesi (eski Sibat ve Kana Mahallesi) Küçük Çarşı Sokak’ta (Binbaşı Sokak) bulunan Kürtler Camisi’ni Kürt Hüseyin Ağa yaptırmıştır. Çok onarım gören cami, özgünlüğünü yitirdiği gibi özgün adını da yitirmiştir. Adı “Türkler Camisi” olarak değiştirilmiş olan camiden günümüze sadece minaresi kalmıştır. Kaidesi kare planlı ve köşeleri pahlı olan minare; kesme, kirli kalkerli taşlardan yapılmıştır. Çokgen olan gövdesi oldukça kısadır. Peteği (petek,gövdeye göre daha ince) ve külahı taştan yapılmıştır....