19 / 04 / 2024

Kilis müzesi çatı onarımı

Kilis müzesi çatı onarımı

7 Ağustos 2015 tarihinde Kilis müzesinin çatısında işçiler izolasyon malzemesini kaynak yaparken çıkan yangında çatı kısmı tamamen yanmıştı. Müzenin çatısı onarılmaya başlandı.

Afyon Müzesi inşaatı 10 yıldır tamamlanamadı! Yeni bir ihale daha yapıldı!

2011 yılında temeli atılan ve ancak 10 yıldır bitirilemeyen Afyon Müzesi için yeni ihale yapıldı. İhaleyi 50 milyon 555 bin TL bedelle daha önceden inşaatı yarım bırakan Kançul İnşaat firması aldı.

Büyükçekmece Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881 yılında Selanik’te doğduğu ev birebir ölçülerinde Büyükçekmece’de inşa ediliyor. Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak.

Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi atıl vaziyette!

Aliağa Belediyesi ve İtalyan Catania Üniversitesi Öğretim Üyesi Sebastiana Lagona’nın girişimleriyle 1999'da tamamlanan Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi, karakol olmaktan kurtarılırken, serserilerin elinden kurtarılamadı.

Sivas Cezaevi, Sanayi Mektebi Müzesi oluyor!

Sivas’taki 117 yıllık yarı açık cezaevi binası Sanayi Mektebi Müzesi olacak. Cezaevini, Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi’ne dönüştürecek protokol için imzalar atıldı.

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi için imzalar atıldı!

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi için Valilik'te imza töreni yapıldı. Yeni projenin kentin turizm potansiyelini artırması planlanıyor.

Beştepe 15 Temmuz Müzesi için ilk kazma vuruldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılması talimatını verdiği Beştepe 15 Temmuz Müzesi'nin temeli atıldı. Müze, Cumhurbaşkanlığı’nın karşısındaki Şehitler Abidesi’nin yanındaki alana inşa edilecek.

Muğla Bölge Müzesi'nin temeli atıldı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla’ya kazandıracağı en önemli kültür yatırımları arasında yer alan Muğla Bölge Müzesi’nin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Gaziantep Kahramanlık Müzesi’nin temeli atıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi’nin temeli, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in katılımıyla düzenlenen görkemli bir törenle atıldı.

Konya Payitaht Müzesi'nin temeli atıldı!

Konya Payitaht Müzesi'nin temeli atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek "Konya'mızda modern müze anlamdaki ilk müze olacak." ifadelerini kullandı.

Silivri Etnografya Müzesi’nin temeli atıldı!

Silivri Belediyesi tarafından tarihi yoğurthane binalarının yeniden restore edildiği Kültür Sokağı projesi kapsamında yer alan Silivri Etnografya Müzesi’nin temeli atıldı.

Büyükçekmece Kara Afrika Müzesi'nin temeli atıldı!

Gazeteci ve yazar Hıfzı Topuz’un 50 yıl süresince Afrika’nın çeşitli bölgelerinden topladığı 450 parça mask ve materyallerden oluşan koleksiyonu, Büyükçekmece Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kara Afrika Müzesi'nde sergilenecek.

Çorum Osmancık Kent Müzesi için ilk adım atıldı!

Osmancık Kaymakamlığı ve Osmancık Belediyesi kentte hayata geçirilecek olan Osmancık Kent Müzesi için ilk adımı attı.

İzmit Deprem Müzesi'nin temeli atıldı!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın vizyon projelerinden biri olan Deprem Müzesi ve Dijital Gösterim Merkezi'nin temeli atıldı

Kilis müzesi çatı onarımı Haberi

Kilis müzesi çatı onarımı

Yangında zarar gören Kilis müzesinin çatısı onarılmaya başlandı.7 Ağustos 2015 tarihinde Kilis müzesinin çatısında işçiler izolasyon malzemesini kaynak yaparken çıkan yangında çatı kısmı tamamen yanmıştı. 7 Aralık Mahallesi’nde, Neşet Efendi Konağı olarak bilinen tarihi mekanın içerisinde bulunan Kilis müzesinin yangında tamamen yanan çatının kış öncesi yapılmasına başlandı. İlk etapta, çatının geçici olarak yağmura karşı kapatılacağı, yaz aylarında çatının aslına uygun olarak izolasyonun yapılacağı...