19 / 04 / 2024

kilis tarihi çeşmeler

kilis tarihi çeşmeler

Kilis’te geçmişi asırlara dayanan çeşmeler ilgi bekliyor. Tarihi ve yeni çeşmelerin yoğun olarak bulunduğu kentlerden olan Kilis’te ki özellikle tarihi çeşmeler, ilgisizlik ve bakımsızlıktan tahrip oluyor.

Kilis'in tarihi çeşmeleri restore edilecek mi?

Kilis’te geçmişi yüzyıllara dayanan çeşmelerin restore edilmesi istendi. Kilis’in geçmişinde önemli yere sahip olan Çeşmeler (kastel) bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle bir çok çeşme harabeye döndü.

Fatih'te 250 yıllık çeşmelerinin üzerindeki binalar tepkilere neden oldu!

İstanbul Fatih'te yer alan 250 yıllık tarihi çeşmelerin üzerine inşa edilen binalar halkın tepkisine neden oldu.

Fatih'te tarih üzerine inşa edilen otel ve pansiyon yıkıldı!

Fatih'te tarihi çeşme ve surların üzerinde bulunan otel ve pansiyonun yıkılması için çalışmalara başlandı. Yıkımın ardından son durum havadan görüntülendi.

Fatih'te tarihi surun üzerindeki otel ve pansiyon yıkılıyor!

Fatih'te tarihi sur kalıntılarının ve tarihi çeşmenin üzerinde bulunan 5 katlı otel ve 4 katlı pansiyon yıkılıyor.

Fatih'te sur kalıntıların üstüne yapılan otel şaşkına çevirdi!

Fatih'te tarihi sur kalıntılarının ve tarihi çeşmenin üzerinde bulunan 5 katlı otel görenleri şaşıtıyor.

Fatih'deki 5 katlı otel görenleri hayrete düşürdü!

İstanbul Fatih Semtinde yer alan, tarihi çeşmenin ve tarihi sur kalıntılarının üzerindeki 5 katlı otel görenleri şaşırtıyor...

Tosyalı Holding'ten Kilis’e yeni eğitim kampüsü!

Tosyalı Holding’in eğitime destek sağladığı yeni adres Kilis oldu. Türkiye'de bu zamana kadar onlarca eğitim yatırımını üstlenen ve Milli Eğitim Bakanlığı’na devreden Tosyalı, şimdi de Kilis merkezinde eğitim kampüsü için çalışmalara başladı...

Beşçeşmeler İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Beşçeşmeler İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Olcay     Erkoç tarafından kuruldu. 

Kilis Valiliği kaymakamlık lojmanını 4 milyon TL'ye satıyor!

Kilis Valiliği İl Özel İdaresi, Kilis Merkez'e bağlı Şehitsakıp Mahallesi'nde yer alan kargir kaymakamlık lojmanı ihale satıyor..

Tarihi Eşrefoğlu Bedesteni restore ediliyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi, Beyşehir’de bulunan Tarihi Eşrefoğlu Bedesteni ve çevre düzenlemesi çalışmalarını başlattı.

Kilis'e yatırım ve proje müjdesi!

AK Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat, Kilis'e yeni yapılacak olan ve yapım çalışmaları devam eden projeler hakkında açıklamalar yaptı. 

Bahçeşehir Eston Şehir Koru teslim tarihi!

Eston Şehir Koru projesi tamamlandığında projede 4 bin kişinin yaşaması planlanıyor. Bahçeşehir Eston Şehir Koru teslim tarihi ne zaman?

Lal Bahçe Başakşehir teslim tarihi!

İstanbul Başakşehir'de hayata geçirilen Lal Bahçe projesinde daireler 4 oda 1 salon olarak tasarlandı. Lal Bahçe Başakşehir teslim tarihi ne zaman?

Çeşme Folkart Ardıç teslim tarihi!

Çeşme Folkart Ardıç teslim tarihi Haziran 2018 yılı olarak belirtiliyor. Folkart Ardıç projesinde fiyatlar 301 bin Euro'dan başlıyor...

kilis tarihi çeşmeler Haberi

kilis tarihi çeşmeler

Kilis’te geçmişi asırlara dayanan çeşmeler ilgi bekliyor. Tarihi çeşmeler ilgisizlikten tahrip oluyor.

Türk ve İslam toplumlarında temizlik ve içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan çeşmeler, mimari dokusu, dinsel-sosyal özellikleri ve estetik çevre düzenlemeleri açısından da büyük önem taşıyordu. Mahalle dokusunun oluşumunda ve gelişiminde belirleyici unsurlardan görülen çeşmeler günümüzde de yaygın olarak inşa ediliyor. Tarihi ve yeni çeşmelerin yoğun olarak bulunduğu kentlerden olan Kilis’te ki özellikle tarihi çeşmeler, ilgisizlik ve bakımsızlıktan tahrip oluyor. Kilis geçmişinde de büyük öneme sahip olan çeşmelerin, bakım ve onarımdan geçirilmesi isteyen vatandaşlar, "Tarihi çeşmeler pislikten geçilmiyor. İlgilerin bu çeşmelere sahip çıkması gerekir. Bakım ve onarımları yapılarak, çevre düzenlemesine katkı sunan hale getirilmesi gerekir. Bu geçmeler bize geçmişimizden atalarımızdan miras, emanetimize sahip çıkmalıyız" diyerek tepki...