25 / 04 / 2024

kilisteki köyler

kilisteki köyler

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, 2015 yılı sonuna kadar tüm köylerin kanalizasyon sorunun çözüleceğini söyledi. Karakuş, devam eden kanalizasyon çalışmalarının yıl sonunda tamamlanacağını ifade etti.

Dünyanın en iyi 4 turizm köyü seçildi! Türkiye'de bu köylerde yeri olanlar çok şanslı...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 2021 senesinde Dünyanın En İyi Turizm Köyü'nü seçtiğini açıkladı. Açıklanan listeye Türkiye'den 4 köy girdi. En İyi Turizm Köyleri listesine giren köyler ve detaylar.

Emlakta Nostalji: 1935 yılındaki Marmara depreminde 7 köy yıkılmış!

Deprem ülkesi olan Türkiye'de 1935 yılındaki Marmara depreminde 7 köy yıkılmış... Çeşme yolları kurumuş, köyler yıkılmış, yer altından korkunç gürültüler geliyormuş...

Balıkesir'de göl manzaralı köyler gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi! 

Balıkesir'in gözde ilçeleri arasında yer alan Gönen, sakin hayat sevenler tarafından yoğun talep görüyor. Bölgedeki göl manzaralı köyler gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi. İşte ayrıntılar... 

Gayrimenkul sektörü 2022'yi nasıl geçirecek?

Alkaş Yönetim Kurulu Kurulu Başkanı Avi Alkaş 'Han'lardan hanelere geçiş süreciyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Alkaş, "65 yaşını aşmış insanlara şehirlerin çeperlerinde özel köyler kuracağız. İzmir yakınında, Kocaeli sınırında ve Silivri'de çalışmalar başlıyor" diye konuştu. 

İstanbul'a tüyler ürperten uyarı: O fay kırıldı kırılacak!

"Marmara fayı kırıldı, kırılacak. Kırılırsa minimum 7.2 büyüklüğünde deprem üretecek" açıklamasında bulunan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem beklediği yerlerle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Naci Görür'ün İstanbul depremiyle ilgili konuştu...

Naci Görür'den tüyler ürperten deprem uyarısı!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, dün Gemlik Körfezi'nde yaşanan depremle ilgili tüyler ürperten bir açıklama yaptı. 

İzmir'de büyük deprem bekleniyor mu?

Jeofizik yüksek Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, İzmir'de büyük depremin ne zaman olacağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, İstanbul depremiyle ilgili de tüyler ürperten açıklamalarda bulundu.

Köyler imara açılıyor iddiası!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, 30 büyükşehir belediyesinin sınırlarında yer alan kırsal yerleşik alan sınırını 100 metreden 300 metreye yükseltildi. 

Sbr Grup Mimarlık İnşaat Ajans Hizmetleri Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sbr Grup Mimarlık İnşaat Ajans Hizmetleri Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 20 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Söyler tarafından kuruldu.

Yeni trend: Köy evleri ve bungolovlar!

Pandeminin etkisiyle Türkiye'nin köylerine ilgi arttı. Denizin kenarında ya da denize sadece birkaç kilometre uzaklıkta olan bu köyler tatilcilerin yeni adresi oldu.

Şehirler değişiyor: Az katlı müstakil konutlu mahalleler artacak!

Kovid-19 salgınıyla beraber bahçeli konutlara talep arttı. Yazlık yerler kışlık haline geldi. Bu değişimle beraber şehirlerde de dönüşümler yaşanacağı düşünülüyor. Şehirlerin çevresinde 'kentsel köyler/ şehir köyleri' hayata geçirilecek.

Köy yerine gelen kırsal mahalleler neleri değiştirdi?

Son zamanlarda büyükşehir sınırları içinde kalan ve köyden mahalleye dönüştürülen yerleşim birimlerinin sayısı artıyor. Köyler kırsal mahalle oldu. Peki kırsal mahallelerle ne kazanıldı? İşte detaylar...

Marmaris'teki mülkiyet davalarıyla ilgili soru önergesi verildi!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bazı köyler hakkında devam eden mülkiyet davaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

kilisteki köyler Haberi

kilisteki köyler

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, 2015 yılı sonuna kadar tüm köylerin kanalizasyon sorunun çözüleceğini söyledi.

İl Genel Meclisi Başkanı Karakuş, devam eden kanalizasyon çalışmalarının yıl sonunda tamamlanacağını ve çalışmaların bitmesiyle köylerdeki kanalizasyon sorununun tamamının da son bulacağını ifade etti. Karakuş, “Son 20 köyümüzün kanalizasyonu kalmıştı, bu köylerimizin de yıl sonu itibariyle kanalizasyonları bitmiş olacak. Alt yapıya önem veriyoruz. Kanalizasyonu tamamlanan köylerin büyük bölümünün kilit taşlarını döşedik. Şuana kadar köyler ve mezralar olmak üzere 121 yerin kilit taşını döşedik. İnşallah 2016 yılı içerisinde iyi bir planlama yaparak kilit taşı döşenmeyen köylerimizin de önümüzdeki yıl içerisinde kilit taşlarını döşeyeceğiz” dedi.

Karakuş, hükümetin desteğiyle birkaç yıl içerisinde köylerin tamamının yol, su, kanalizasyon, kilit taşı gibi sorunlarının da çözüme kavuşturulacağını ifade...